Gå til innhold
Fiskersiden

Isfiske etter røye - hvor?


Matthew
 Share

Recommended Posts

Vet ikke om det er bra nok røyefiske for dere der, men vi har vært noen turer i Sperillen i mars og fått mye røye opp til ca 350 gram. Mye fin ørret også, og en og annen brukbar abbor. Faren min sleit av snøret på noe stort, så enten var det gjedde eller så var det noe annet som var inne og beitet på røyene. Standaren på campingplassen vi lå på var ikke all verden, men helt OK. Kan finne ut hva den het hvis det er av interesse. Ulempen er at den beste plassen er et stykke unna campingplassen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjenner ikke til Busuvann desverre. I Sperillen får du fort 10-15 røyer med snittvekt på 200 gram på en formiddagsøkt. Noen ganger får man nesten like mange ørreter med litt høyere snittvekt i tillegg. Men så mild vinteren har vært kan det være at plassen med utoset er åpen for langt inn, og da spørs det. Vi har fått røyer andresteder i vannet også. Tror egentlig det er ganske mye røye der.

Sperillen er likevel ikke noe supervann, men helt OK. Hva med å vurdere Tunhovd? Fisker du på bånn får du mye kulepenner, men også en del bra ørret, mens fiske midt i vannlaget gir OK størrelse på Røya. Du kan ellers bruke en av de bittesmå røyene som agn og kanskje få en skikkelig ørretrugg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.