Gå til innhold

Velkommen til Fiskersiden
Hei og velkommen til Norges største nettsted for fiske!
Registrer deg nå for å få tilgang til alle funksjoner og muligheter. Når du er pålogget vil du kunne stille spørsmål, delta i diskusjoner, delta i chat, PM og mye mer. Denne meldingen forsvinner når du er pålogget. Det tar kort tid, og du kan også logge på med din Facebook-konto om du ønsker. Velkommen inn!
Logg inn Opprett bruker


Foto

skjær ut før frys :)


  • Please log in to reply
10 svar til denne tråden

#1
dannyboy100

dannyboy100

    Nytt medlem

  • Medlemmer
  • Pip
  • 2 Innlegg:
Har nylig kjøpt fiskeutstyr så er ny på dette her :thumbsup:


Lurer på om det ikke gjør noe om man skjærer ut alt sammen innvendig det som skal fjernes før man legger det i frysern? Siden man slipper noe av arbeidet når man skal ta den opp igjen og tilbrede den.

#2
tweek

tweek

    Medlem

  • Medlemmer
  • PipPip
  • 324 Innlegg:
  • Kjønn:Mann
  • Bosted:Kragerø
Skal du ha fiskeutstyret i frysa?! :thumbsup:

Men du trenger noen å fortelle deg om du skal rense fisken FØR eller ETTER du legger den i frysa?!

Jaja... jeg stemmer før! Best å få gjort det så fort som mulig. Ifølge "expertene" blir smaken bedre hvis du reser den før du fryser den...

#3
Even A

Even A

    Superbruker

  • Medlemmer
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4704 Innlegg:
  • Kjønn:Mann
  • Bosted:Stord/ Trondheim
  • Interesser:Eg er vorte prylbøg....
Feit fisk, slik som makrell, aure og laks, holder lenger på smaken om dei vert fryst heile. Mager fisk skal rensast før frysing. :thumbsup:

#4
Espen Ørud

Espen Ørud

    Avhengig Pensjonert FS Legende

  • Medlemmer
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12591 Innlegg:
  • Kjønn:Mann
  • Bosted:Øvre Lappinkulta politidistrikt, Finnmark
  • Interesser:Fiske, fluebinding og foto. (Noen av mine bilder finner du på http://www.espenorud.no)
Ettersom det er postet i laksefiskeforumet antar jeg det er laks du spør om. Jeg fryser laksen HEL. Etter et par dager tar jeg en dusjeflaske med vann og glasserer fisken med is. Da holder de lengst og får ikke tørke/fryseskader heller..

#5
dannyboy100

dannyboy100

    Nytt medlem

  • Medlemmer
  • Pip
  • 2 Innlegg:
Det var laks


takk for svar :rock:

#6
cb

cb

    Storfiskkonge

  • Medlemmer
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 7436 Innlegg:
  • Bosted:Tydal
Laks tatt i elv har stort sett lite eller ikke noe mageinnhold heller, så her er det lite bakterier som kan forurense fiskekjøttet.

"alt sammen innvendig det som skal fjernes før"

Ordet du leter etter er INNVOLLER, og prosessen med å fjerne disse kalles å SLØYE.

Dette innlegget har blitt redigert av cb: 02 May 2010 - 11:37


#7
erduptur

erduptur

    Nytt medlem

  • Medlemmer
  • Pip
  • 9 Innlegg:

Ettersom det er postet i laksefiskeforumet antar jeg det er laks du spør om. Jeg fryser laksen HEL. Etter et par dager tar jeg en dusjeflaske med vann og glasserer fisken med is. Da holder de lengst og får ikke tørke/fryseskader heller..

Jeg vil annbefale å pakke fisken hel uten å vaske bort slim osv i gladpakk strekkfilm som strammes grundig rundt hele fisken. Det forhindrer luft og uttøring harskning. Har erfaring med at laks pakket slik er helt fin etter 9 mnd i fryseren.

#8
sølvreven

sølvreven

    Lystposter

  • Medlemmer
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5885 Innlegg:
  • Kjønn:Mann
  • Bosted:Home Valley
  • Interesser:Laksefiske, The Rolling Stones, RBK

Jeg vil annbefale å pakke fisken hel uten å vaske bort slim osv i gladpakk strekkfilm som strammes grundig rundt hele fisken. Det forhindrer luft og uttøring harskning. Har erfaring med at laks pakket slik er helt fin etter 9 mnd i fryseren.

Ved lengre lagring av laks og fet fisk er det nok best å fryse den "rund". Men skal man ta den ut av fryser i løpet av kort tid, er det mere praktisk å gjøre opp fisken, og kappe den i passe "koteletter" f.eks. som pakkes inn i fryseplastposer, hvor man får ut all luft og tetter. Finnes jo å få tak i slike ruller med klar plast som man bruker bl.a. i fiskeindustrien. I forskjellige størrelser. Bra kvalitet også på disse, bedre enn slike billige svartsekker kjøpt på Rema B) Og de finnes i flere bredder/lengder. For smålaks, mellomlaks, storlaks. Fisken renses skikkelig, alt blod og evt. smuss fjernes. Og posene tapes godt igjen. Ser litt mere appetitlig ut også enn en svartsekk som er revnet og full av lakseslim og blod. Men ikke alle er like nøye med at de ikke skal legge laksen på jorda, eller grus og sand. Særlig hvis man skal grave laksen !

#9
Karl Inge S

Karl Inge S

    Pensjonert FS Legende

  • Medlemmer
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 24955 Innlegg:
  • Kjønn:Mann
  • Bosted:Karmøy
Fisken bløgges (kapp en gjellebue på hver side og heng fisken opp- rist litt i den første minuttene) så vaskes dritt av den (ikke minst blod og jord) før den pakkes i tett plast (gjerne sånn "lakserull" som Silvern nevner) og fryses hel. Da blir den best/holder seg best etter min erfaring.

#10
sølvreven

sølvreven

    Lystposter

  • Medlemmer
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5885 Innlegg:
  • Kjønn:Mann
  • Bosted:Home Valley
  • Interesser:Laksefiske, The Rolling Stones, RBK

Fisken bløgges (kapp en gjellebue på hver side og heng fisken opp- rist litt i den første minuttene) så vaskes dritt av den (ikke minst blod og jord) før den pakkes i tett plast (gjerne sånn "lakserull" som Silvern nevner) og fryses hel. Da blir den best/holder seg best etter min erfaring.

Yes, og la gjerne laksen henge en stund etter at den er bløgget ! For det kommer som regel enda mere blod (blodkake) som legger seg ved gjellene etter at man har vasket den først. Et godt råd er rett og slett å kappe vekk alle gjellebuene, lettere å rense. Og pass på spyfluene, særlig når det er varmt B)
De er kjappe med å legge egg. Når jeg tar inn en laks tar jeg bare enkelt og greit et grepa tak i gjellebuene på den ene siden av laksen og røsker til så pulsåra kuttes. Så raskt som mulig etter at laksen er avlivet ! Ser også at endel legger laksen flatt etter bløgging, ikke alt blodet vil renne ut (det kan være noe igjen) og heller ikke delikat når man ser mørke områder på filètene som er røyket ;)

Dette innlegget har blitt redigert av sølvreven: 28 May 2010 - 16:42


#11
BAN

BAN

    Seniorbruker

  • Medlemmer
  • PipPipPipPipPip
  • 1796 Innlegg:
  • Kjønn:Mann
  • Bosted:Stokmarknes
  • Interesser:Fiske Fiske Fiske
Ideelt så skal ikke fisken vaskes i elva. Det er for mye bakterier der.
Fjern gjellene før innfrysing.
Frys fisken. Glasser den, og legg den i pose.

Holder over et år ved -18°C.




0 Bruker(e) leser dette emnet

0 medlemmer, 0 gjester, 0 anonyme brukere