Gå til innhold
Fiskersiden

Europris-stang for havfiske(?)


larsjorgen
 Share

Recommended Posts

Familien min fisker mye, og det er ikke de helt store kravene til utstyr. Stenger til 200 kr på Europris er som regel plænti godt nok; ørreten vi får i dammene rundt her er som regel maks 3-4 hg, og torsken/seien vi får i fjorden er som regel maks 5-6 kg eller der omkring.

I fjor kjøpte jeg dog en havstang på Europris (Norsjø, lurer på om det ikke er 600 eller noe). Mer et innfall enn noe annet, for jeg var egentlig gira på litt større fisk og tenkte det var greit med en slik stang for å se om det falt i smak. Kunne jo bare kjøpe en litt bedre om jeg fant det for godt. Stanga er ikke så verst (men hva vet vel egentlig jeg), den er god nok for fjorden, men begynte å fundere på hvor mye de egentlig tåler da jeg så en ganske stor kveite (lurer på om det var rundt 40 kg) som ble tatt på en slik. Usikker på om han brukte snella som følger med, men hva om man setter en bedre snelle på den stanga?

Ka dåkk trur? Kunne jo ha vært interessant å kjøpt en til og bare testa med å henge på vekter til den knakk eller noe.. Hehe!

Endret av larsjorgen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja, det er vel sjelden selve klingen i stange som er problemet når det kommer til kvalitet. Bruddstyrken i de fleste stenger av en viss tykkelse tåler veldig mye, og det kan du jo enkelt teste selv ved å huke fast sluken i ett eller annet og dra på så du merker det knaker i sammenføyningene. Du skal nok bruke rimelig mye krefter før stangen brekker, og med den oppdriften som finnes i vann, så skjønner du fort at det skal ikke så veldig mye stangstyrke til for å pumpe opp det meste du realistisk kan regne med å få på kroken.

Det er helst når det kommer til ringer og snellefeste det går galt på dårlige stenger, og her det vanskelig å mene noe som helst uten å ha sett og kjørt redskapen på fjorden. Antagelig vil ringene rykke først, og det når du trenger det minst. Et tips kan være å kjøpe en toppring av skikkelig kvalitet og erstatte den originale med denne. Det er en enkel og billig operasjon som i hvertfall sikrer deg mot den vanligste utstyrssvikten når det gjelder som mest.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.