Gå til innhold
Fiskersiden

Shimano-Lesath-BX-Spinning-240ML-7-21gr trenger kjapt svar


Christoffer Hagen
 Share

Recommended Posts

Shimano-Lesath-BX-Spinning-240ML-7-21gr

http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Stenger/Haspelstenger/Shimano/Lesath/Shimano-Lesath-BX-Spinning-240ML-7-21gr-Fantastisk-stang-i-meget-h%C3%B8y-kvalitet150784-p0000133031

Hei hei! trenger noen raske svar om denne stanga, skal brukes til ferskvann/elver- ørret fiske.

1. er den til god til ørretfiske? ML, det blir ikke for stivt og kjedelig å få 500gram ørret? tenker den er sikker nok til 2-3kg+ også? tenker på på fiske i Mistra,vet jo aldri hva som biter. kaster på ei 1000 eller 1500 snelle, stradic eller aernos tenkte jeg. okuma om 1500 snelle. 5,7kg sufix duraflex sene.

eller denne.

2. http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Stenger/Haspelstenger/Lawson/Arctic-Trout/Lawson-Arctic-Trout-MicroWave-9-4-16gr-3-delt-med-tube149512-p0000134293

det står mellom kun de to stengene, pris betyr ingenting.

hvem stang og hvorfor? :)

jeg har fra før 8" fot Lawson norwegian 5-18 gram å den er knall til fisk fra 300gram-1,5kg men ikke noe mer helst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes 8' er for kort for ei ørretstang med kastevekt 7-21g, jeg hadde foretrukket 10'.

Artic Trout kommer i 10' 4-16g og 10' 6-22g også. Hvis du også skal fiske med flue og dupp med denne stanga hadde jeg gått for 10' 6-22g, hvis ikke hadde jeg gått for en av 4-16g utgavene. Ville sannsynligvis valgt 10', men uten å kjenne på aksjonen til stengene kan jeg ikke gi noen klar anbefaling. Men hvis begge lengdene har like vellykket aksjon hadde jeg foretrukket den lengste.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg personlig bruker 9 fot stenger til både ørret og sjøørretfiske. Beste kompromiss mellom gode kastelengder,vekt og håndtering om du er ute etter en "kastemaskin"

Shimano lager flotte stenger og om du velger å gå for en shimanostang ville jeg valgt en stang med modellbetegnelse: (270ML 7-21g).

(270cm=9fot og ML= medium-light med kastevekt 7-21g)

Ser at den Leasthen du linker til er top of the line, og shimanos flaggskip. Lesath er griselekkre stenger med nydelig finish og kvalitet og med en ekstremt stiv klinge. Hvis du ikke har vært borti disse typer stenger før så anbefaler jeg at prøveholder/tester stanga i butikk før du kjøper.

I mine øyner er Lesath litt for ekstremt mtp stivheten i klinge og stivheten i pris i forhold til norsk ørretfiske i elver og fjellvann.

Mitt valgt til stang hadde blitt en speedmaster i 270ML:

http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Stenger/Haspelstenger/Shimano/Speedmaster/SpeedMaster-BX-Spin-270ML-9-7-21gr-Nyhet-2013-3-delt140825-p0000123722

Langkastende, passe stiv klinge til at den er morsom å kjøre ørret på, kvalitet og finish er meget bra.Transportlengde er kun 90 cm da den er tredelt, og leveres med tube som er et pluss.

Snelle til denne stanga hadde nok blitt en Stradic FJ 1000 eller en Stradic Ci4+ 1000 FA.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mistra er jo ei elv som byr på tonnevis av muligheter.

Som Truls over her nevner så er kanskje Lesath litt overkill for mye av det vi faktisk får i norske vann...men om noe så passer den for å trette ut Mistra`s gammelbamser og grove sjøørreter i Nordland. :)

Når vi snakker stenger av såpass kvalitet som Lawson Artic Trout / Shimano Speedmaster, for ikke å snakke om Lesath, tenker jeg stangvalget helst bør reflektere hvilke agn du fisker aller mest med.

Disse stengene har i seg selv ingen problemer med å trette en av Mistras praktørreter, der tenker jeg heller at snellevalg og fiskerens erfaringsgrunnlag er større begrensende faktorer for suksess.

Mitt råd er heller å bruke MER penger på snelle, "ferskt" snøre og mer tid på solide knuter og planlegging av fisket.

Jobber du i tighte spots så kan det være gull verdt å ha litt oversikt over hvordan en kamp med en av de riktig store kan utspille seg.

Dette og heller kanskje gå ned ett hakk på rangstigen for stenger.

Shimano Beastmaster tåler JULING (noe den høyst sannsynlig vil oppleve i Mistra).

Vengeance STC reistenger i variantene 210/240ML og 240/270 ML (7-21gr) er kurante da de gir deg svært kort transportlengde og du har fordelen av to forskjellige lengder... Dette er absolutt alternativer du bør vurdere.

Ei kort stang kan være gull verdt hvis målet er geriljafiske i trange posisjoner og canyon-klatring for å droppe wobblere ned i Mistra`s kjente høler.

Vil du ha litt "rygg" å jobbe med er 7-21gr grei, men du begrenser ørlite bruk av de aller letteste agna.

Hva snelle angår så ville jeg personlig ikke ha besøkt Mistra med mindre enn ei 2500 snelle.

Ha gjerne med to, med forskjellig bruddgrense på snøret. Noen plasser vil du finfiske med 0,16 mono - andre plasser igjen tør du ikke å slippe uti mindre enn 0,40mm fortom.

Så til mitt personlige valg for Mistra.

Guideline LPXe V2 spin, 9" 5-20 gr 4-delt parret med Shimano Biomaster 2500FB (som kommer med to spoler som du kan ha forskjellig snøretykkelse/bruddstyrke på)

Endret av Lystfisker´n
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann ^_^ Takk for alle innspill :D

jeg tok ikke lesath, jeg gikk for ei bra snelle i steden :)

endte opp med Arctic trout 10" 6-22gram, med shimano stradic 2500 c14+ fa. - det eneste jeg ikke klarer å bestemme meg for her er om jeg skal bytte stanga til samme stang bare 9" 6-22 gram :huh:? Snakka med Inge rønning(mistra proffen :P) på Facebook å han sa 10" stanga helt klart uten tvil..men så føler jeg på meg at 9" er litt mer allround å bruke i andre elver å.siden det er samme kaste vekt 6-22gram som 10", men samtidig så kan jeg tenke meg at 10" gjør seg bedre i mistra om en rugg biter.. vansklig dette, fint om noen sier sin mening om det ^_^ skal sies to ting, jeg blir i mistra 5-7 dager i året, å ellers over alle andre hauer mye i tinnoset/tinnelva,(fisken blir 3-5kg der å, men sjeldnere å få enn mistra). + Denne Arctic stanga er en stiv stang med GOD/BRA toppaksjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

siden jeg først har den tråden her, tror dere at det er veldig stor forskjell på 9" speedmaster bx 270 7-21g og Arctic trout 9" 6-22g ?

kan noen fortelle meg om hvordan askjonen til Speedmasteren føles?

vis jeg sier at Arctic troute`n føles Komfortabel stiv+ å litt mykere topp aksjon på de 1,5-2 siste fota.

er de relativt like ? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har Speedmastern vi snakker om og har prøvefisket med Artic Trout`n.

Jeg opplevde Lawson stanga som noe mykere i toppen. Den gir deg nok marginalt mer følsomhet med de letteste agna og på nærfiske med eksempelvis splitthaggl og mark i elv/bekk. Det er nesten sånn at den er mer sammenlignbar med Speedmaster`n i 3-14 gram.

Speedmaster 7-21 er en glimrende kastemaskin med type 12 - 18 grams sluk etter sjøørreten og eksempelvis 15gr Bombarda og lange fluefortommer på forblåste fjellturer. Likevel overrasker den med fleksibilitet nok til å piske ut selv spinnere og småsluk helt ned i 4-6 gram men kontakten med agnet i kastet blir litt lidende med de aller letteste vektene. 12 grams ferskvannstingsild derimot kan du kaste "over vannet og tilbake.." Fisker også mye med rundt 7 gram i ferskvann og stanga funker knall også med dette.

Dessverre fikk jeg ikke kjent på kraftreservene i rotdelen på Lawsonstanga i kamp med stor fisk.

Speedmaster`n jobber godt gjennom hele kurven. Sjøørret og Lyr i underkant av kiloen er god morro. Til min store overraskelse hadde den heller ingen problemer med å bringe i land en spinnvill 7 kilos sei (var sååå sikker på at det var laks eller ny pers på sjøørret....)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.