Gå til innhold
Fiskersiden

Småflekka+Stavanger=kos


arobo
 Share

Recommended Posts

Her kommer en rapport fra tre uavhengige turer!

Småflekka er en art som Vik og jeg har satset ganske hardt etter i år, med vekslende resultater. For min del har det blitt et par små, i tillegg til noen artige bifangster. Denne kvelden skulle det forhåpentligvis løsne, og det gjorde det: Noe så til de grader!

Vi var på plass litt før det mørknet i håp om å ta en lysing (mangler den), men hvitting var det eneste som kom opp. Når skumringen kom rigget vi klar til flekka, og det tok ikke lange tiden før det runnet godt på den ene stanga mi. Etter tilslaget ble det klart at dette ikke var en hvitting, og i alle fall ingen småflekka. Ikke så alt for overraskende kom en liten lange opp, og i det den skulle avbildes kom vik med den «gledelige» nyheten at det nye speilreflekskameraet hans var glemt hjemme.

image_zps5lc1pexm.jpg

Langepers på tre kilo? Åpenbart pissed over at vik har glemt å ta med kameraet.

Ikke lenge etterpå runnet det også hos Vik, og en etterlengtet småflekka pers kommer opp. Vik er virkelig i slaget denne kvelden, og i løpet av bare en time napper han opp tre flekka i stigende rekkefølge, 730, 760 og 1210 gram! Vi klarte heldigvis å låne til oss et kamera i løpet av kvelden, en sånn fangst må dokumenteres på skikkelig vis!

Passe fornøyd gir han fra seg stengene sine til meg, og da kan jaggu også jeg perse. En stuttjukk småflekka og nr. fire for kvelden er et faktum.

IMG_8780_zpsqhmlq4bz.jpg

IMG_8804_zpsqajgw06z.jpg

1050 gram

Etter hvert drar Vik hjem for kvelden, imens Hans dukker opp i håp om å ta en flekka. Det ender med at enda en flekka kommer opp, men dessverre på feil stang.

11160551_10155620071370438_383333720_n_z

Dagen etterpå overtalte Vik meg om å bli med på en natt med mikro sammen med Andkr på forumet. Jeg var overbevist om at det var for kaldt i vannet, noe som viste seg å stemme ganske godt. En hel natts fiske endte i en 5ttb og en padde fordelt på tre mann.

DSC_0208_zpsxlzhbkbw.jpg

Østlandspers ble det riktignok

Et par uker gikk uten noen nevneverdig fisk, påskeferien kom, og det som forhåpentligvis skulle bli et av årets største høydepunkter var et faktum. Fire dager i mikrofiske himmelen, rettere sagt Stavanger!

Torsdag morgen ble jeg plukket opp hjemme, og en halvtime før skjema var Bjørn og jeg på vei til paradiset. Vik hadde dratt i forveien med foreldrene sine, siden vi ikke hadde plass i bilen, eller var det mopeden?

Etter noen timer i bil når vi første destinasjon, og lomre blir prioritert de første timene. Bettet er brukbart, men det er dessverre sandflyndre og fløyfisk som regjerer. Vik får etter hvert litt bedre fisk, og napper opp en lomre på 590 gram og spette rett under kiloen på noen få minutter.

DSC_0275_zps8n5bfwaj.jpg

Det skjer lite etter hvert som mørket nærmer seg, Bjørn får opp en liten lomre, og fokuset dreies litt over på hårvar, kjeks og annen drømmefisk.

Denne natta passerer i en eneste stor skuffelse. Ballet starter bra med et monster av en skrubbe som Bjørn finner og fisker på, men den ville selvfølgelig ikke ha. Ikke en eneste hårvar, hornkvabbe eller ringbuk spottes, og vi begynner å ane fiasko.

Neste morgen er det rett på`n igjen etter lomra. Denne dagen er det mer lomre, og heldigvis mindre fløyfisk. Bjørn er dagens mann og får opp fire-fem stykk, men en skuffende topp på 758 gram.

Jeg for også opp en lomre etter hvert, og perser så vidt med en fisk på 630 gram.

IMG_3868_zpsvcgzrfnt.jpg

Bjørn får også opp en steinbit, kult å se en med litt mer normal size på. Hinter åpenbart til persen min fra ifjord på 28 gram..

Etter det som nærmet seg en hel dag med fiske etter lomre bestemte vi oss for å ta en kebab og et deilig avbrekk fra fisket. Utafor bab-sjappa passerte vi en Lamborghini, som hittil var den tøffeste opplevelsen i løpet av turen, det sier jo litt.

Etter en deilig babb kom jeg på at vi kunne bruke de siste timene med lys på å fiske tangkvabbe, men som ved de andre fiskene vi leita etter i Stavanger var også denne borte vekk.

Etter en god stund med fiske og bare et par små dvergulker som resultat setter jeg meg godt opp på land for å furte, imens jeg funderer over hvordan denne turen skulle gå. Bare sekunder etterpå roper Bjørn på meg, og jeg ser litt lysere på det. Han hadde hatt en lang kvabbe-sak på nedi et høl uten å kroke den, og siden jeg verdsetter småfisk litt høyere enn han kunne jeg få ta den. Etter bare noen sekunder ristet det godt i staget, og en vanvittig kul og etterlengtet art bryter overflaten. Lykke!

IMG_3915_zpsscrfkmdk.jpg

Deilige 80 gram

IMG_3909_zpsps0gozhd.jpg

Jeg blir sittende og kikke en stund på denne tøffe fisken, men etter hvert rigges det over til paddetorsk. På grunn av all vinden denne kvelden var det bare et sted som var aktuelt å fiske, men det fikk være. Dette gikk heller ikke helt som planlagt, så jeg la meg til å sove på en stein i et par timer. En liten padde ble det før vi bestemte oss for å dra å få litt mer søvn.

I det vi ankom garasjen til jofla, som nok en gang har vært hyggelig og lånt ut garasjen sin kommer i snakk med Florø brødrene, og vips så er det ut på nye eventyr. Hårvar står for tur, og med et par spesialister med går ting litt lettere. Vik får fisket på 4-5 fisk før han endelig får en, så er det min tur, og det tar ikke lange tiden før en fisk velger å ta.

DSC_0372_zpsomg6agcq.jpg

Ikke like stor som de andre, men fortsatt en drømmefisk.

Vi så mange hårvar denne kvelden, men ingen flere vill ta.

Etter noen velfortjente timer søvn våkner jeg gjennomfrossen neste morgen, og jeg rekker så vidt å raske med meg tingene før vi er på vei mot en ny og spennende lokasjon: Lysefjorden!

To stenger utstyrt med et hjemmelaget, og et ferdig hekle ble sendt ut gode 50 meter ut i fjorden, og for å gjøre ventetiden litt kjappere rigger jeg en liten stang etter steinbit. Det tok ikke mange minuttene før en steinbit lot seg friste av det ferske blåskjellet som ble fyrt ned, og jeg kunne heise opp ny pers.

IMG_3947_zpsygahjpif.jpg

Denne var 0,6 gram unna den legendariske 200 grams grensa

I mellomtiden hadde Bjørn knyte et nytt takkel med skarpe gamakatsu kroker i size 8, han mente det var vitalt med helt skarpe og fine kroker, og det skulle være helt rett. Etter bare to minutter kommer art nr. 89 og en brukbar fløyfisk opp på samme draget, det kaller jeg et godkjent takkel-bytte!

IMG_3935_zpsgqmorat9.jpg

Gamakatsu <3

Etter bare 15-20 minutter var vi på farta videre, og god-takkelet ble levert videre til familien Davidsen som også prøvde lykken. En av dem tok faktisk sin første nknu på det samme takkelet, etter hele fem forsøk.

Nå var det duka for nok et padde-forsøk. Denne gangen lå fjorden ganske paddeflat (hoho), og troa hadde steget et par hakk fra forrige forsøk. Men dette skulle virkelig vise seg å ikke bli noen dans på roser. Slitte takkler, hundre og helvete av krabber og ganske lite fisk ble det jeg husker best fra dette fisket, men vi fikk da noen padder, og Bjørn fikk seg en ny art.

IMG_3964_zpsti9eehqr.jpg

Kult med padder i kassa, vanvittig kjipt at samtlige er under 300 gram.

I håp om å kunne redde turen for Bjørn sin del dro vi etter hvert tilbake til Stavanger, hvor hårvaren ventet. Først måtte vi riktignok sanke agn, heldigvis. Under agn sankinga dukker det nemlig opp en liten rognkjeks, som tydeligvis var vanvittig keen på mysis.

IMG_3986_zps6k6be1gi.jpg

Art nr. 90 ble en nydelig liten kjeks.

Etter dette la jeg stanga til sides og ble med som hjelpemann i jakten på stor hårvar til Bjørn. Vi spottet mange, og to brukbare fisk ble med opp, i tillegg til et par andre som tok, men ikke ble med hele veien. Etter hvert dukker Rinaldo og Vik også opp, og enda en hårvar kan bli med oppi kassa.

IMG_3987_zpsfpdwfmhm.jpg

Tusen takk for turen, Bjørn! Og så takk til Stavanger-folka som villig deler ut plasser og tips, dere er konge!

Endret av arobo
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.