Gå til innhold
Fiskersiden

Lyst på spinn utrustning til sjøørret. hjelp?


Recommended Posts

Jepp, noen som har tips til stenger og eventuellt snelle? Har ifrafør en Revo Toro NaCl med .40 braid som jeg prøver meg frem med på jerkbait, men er usikker på om dette er flotte saker til lette sluker?

Jeg hiver ganske kort med gummi på 40ish gram, men veit ikke helt om det er vindmotstand, eller den stive korte stanga so jeg ikke blir helt fortrolig med.. Synes uansett dette er fantastisk morsomt og vil prøve tilsvarende utrustning for sjøørret fiskeri :) ... Så som nevnt, hjelp, hva trenger jeg?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

tror nok at den snella du nevner og ikke minst det snøret sliter med å kaste ting under 40gr særlig langt.

jeg ville sett på de mindre revo snellene til abu. virker som mindre lavprofil-multisneller kan være på vei inn ilitt i sverige fremover via den nye trenden for abborfiske som er der. med texas og carolina-rigger osv.

ei litt lengre stang på 9-11 fot er nok tingen, særlig til landfiske.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker multiplikator når jeg fisker sjøørret med sluk eller kystwobler. Jeg bruker Ambassadeur 2500C eller 5500C, begge med UT Reel Technology trimsett.

Den stanga du linker til kan fungere til en Daiwa med magnetbrems, men vil være en katastrofe sammen med en Ambassadeur. Ambassadeur sneller trenger en roligere og dypere aksjon, jeg har 4-5 gode sjøørretstenger, men de har alle det til felles at de ikke er tilgjengelige lenger.

Daiwa Tatula er ei snelle jeg vurderer å kjøpe til sjøørretfiske. I Japan er det tilgjengelig mye fint utstyr som ikke finnes på verdensmarkedet, JDM (Japan Domestic Market) kalles dette.

Her kjøper jeg JDM sneller:

http://jpangler.com/index.php/reel/daiwa-baitcasting/daiwa-tatula-103h-tw.html

Her kan du lese mer om JDM sneller:

http://japantackle.com/Daiwa/Daiwa_Tatula.htm

Jeg ville ikke vurdert andre merker enn Abu, Daiwa og Shimano når det gjelder multiplikator. Jeg er en stor fan av Daiwa sine magnetbremser

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her var det utfyllende, og ikke minst tilfredstillende svar abbor!

Må alikevell da samtidig spørre om stenger, for jeg, som du nevner, elsker rolig dyp aksjon som det er i etpar av fenwick stengene jeg har, f.eks ironfeather 11fot triggerstanga jeg nå bruker.. Men det er jo helt katastrofe å fiske 'småfisk' med, og ikke helt idiell til slukvektene som kryper fra 30g og nedover... Og selv om det er mye flotte sneller nå som jeg sikler på i linken din er jo absolutt allt av stenger totalt ukjent for meg :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hatt Ironfeather 11' selv, stanga kaster svært godt men egner seg ikke til å få inn hverken stor eller liten fisk fordi stanga er alt for hard og rask langt nede i aksjonen, jeg har solgt min for flere år siden.

Første generasjons Guideline LPXe hadde ideell aksjon til multiplikator, bruker den mykeste 11 foteren med Ambassadeur 5500. Den beste stanga jeg har til sjøørretfiske med mindre multiplikatorer er ei LPXe 10' 8-28g jeg har konvertert fra haspelstang til stang med trigger.

Du finner ikke stenger som egner seg til norsk sjøørretfiske fra land i Japan.

JDM stenger kjøper jeg som oftest her:

http://www.plat.co.j

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 10 months later...

Vil takke "Abbor/Ambassadeur Guru" for tipset om Daiwa Tatula. Tok en sjanse og kjøpte en Tatula R100H gjennom et US firma på ebay. Aldri vært noen stor fan av lavprofil sneller, stort sett brukt mine trimmede Ambassadeur 2500 og 5500 og trivdes godt med det. Kjøpte også inn en Berkley Skeletor 4-20gr. for å bruke sammen med Tatula`n. For en snelle og for en combo! Skeletor`n kunne ideelt sett vært litt lengre, men.... Ser nå at missnøyen med lavprofilsnellene er at jeg valgte samme merke som de andre snellene mine og trodde jeg ville få tilsvarende kvalitet. Mine gode gamle Ambassadeur 2500 og 5500 blir fortsatt brukt, men til de letteste slukene blir det Daiwa`n, også bestilt en Daiwa Zillion nå, så får vi se om den er like god eller bedre................ hvis det er mulig, tviler. Målet om å ha multisneller til alt fiske og la haspelen være hjemme er nådd! Takk igjen for det beste tipset jeg kan huske å ha fått som sportsfisker "Abbor"

Endret av Helsvett
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Hyggelig at du er fornøyd med Tatula'n. Jeg har fortsatt ikke fått somlet meg til å bestille en, men kanskje det snart blir en Zillion SV TW. Zillion og Tatula er bygd på samme platform, Zillion er lett oppgradert, SV spolen er en trimspole som kan sammenlignes med en grunn UT Reel spole.

 

Har i løpet av vinteren kjøpt Daiwa Alphas Air, endelig har jeg ei snelle som kaster 2g spinner helt uten problemer. Denne snella har så bra bremsesystem at jeg kan bruke raske stenger sammen med den. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.