Gå til innhold
Fiskersiden

UT-trim i Ambassadeur 6500 CS Mag?


tinf
 Share

Recommended Posts

Har en ny sølvgråaktig Ambassadeur 6500 CS Mag på vei inn fra statene.Fikk den for, 1400,- inkl. frakt.

Her er link til en prikk lik som den jeg bestilte:

http://www.ebay.com/itm/ABU-GARCIA-AMBASSADEUR-6500-CS-MAG-CHROME-GREY-NEW-MINT-IN-BOX-and-PAPERWORK-/121803129501?hash=item1c5c08429d:g:QJQAAOSwxYxUxkog

Har tidligere satt inn UT spole/trimsett i en 1500C/2500C og en 5500CS Pro Rocket. Knallfornøyd med alle 3,enorm forskjell på mindre kastevekter.Føler 2500C er den mest kastesikre snella av disse etter trim. Nesten umulig å få backlash på denne med kun 1 vekt aktivert med slukvekt over 10gram( i motvind er selvsagt alt mulig!)

Har en gammel SilverMax 6600CLW med synkronisert senefører.Den har også Ultra-Cast spole.Denne har jeg kun byttet til keramiske lager på, og den kaster formidabelt,faktisk like langt som den UT-trimmede 5500CSen med tyngre sluk, men er enda mer kastesikker.

Om det bare er innbilning vet jeg ikke........, men jeg har inntrykk av at sneller med brede spoler er mer kastesikre enn de med smale.......Iallfall får jeg oftere backlash på 1500C og 5500en når jeg tar skikkelig i, enn det jeg får på 2500C og 6600CLW som har, relativt til spolediameteren, ganske brede spoler.

Kastesikkerheten med 6000 spole, og ønske om Magnetbrems i tillegg ved motvind, gjorde at jeg nå altså bestilte denne 6500CS Magen fra statene.

Er det noen der ute som har prøvd å sette en UT eller Avail spole i denne og har noen erfaringer med denne?Virker som om modellen har gått ut av produksjon, finner den iallfall ikke på norske nettbutikker.

Er det noen vits med trimspole ved kastevekter på stort sett over 18g(bruker mest sluk over 28g ) Og hva bruker dere av vekter og magneter på denne hybriden? Vet noen fjerner magneter osv.

Med min 5500 CS Pro rocket føler jeg 2 plastvekter kaster på grensen til backlash, men da går det også virkelig laaangt med minimal kraftanstrengelse.

3 vekter føler jeg er veldig safe ved de fleste forhold.

Noen som har prøvd en 6500 CS Mag opp mot f.eks 6500 CS (Pro) Rocket uten magnetbrems?

Kan man gå en del ned på antall plastvekter og heller øke magnetbremsen og kaste lengre på den måten, eller blir det hipp som happ kastelengdemessig uansett hvordan magneter og sentrifugalvekter kombineres?

Endret av tinf
Lenke til kommentar
Del på andre sider

6500CS Mag utstyrt med alt av trimpryler som UT har å tilby er med stor margin den beste snella som finnes i 6000 størrelse. Jeg har seks 6500CS Mag med UT trim, to grønne, to titangrå og to orange (Florida Surf utgaven), har også 2-3 utrimmede i reserve.

Har følgende trim :

  • Dyp UT spole
  • Keramiske UT spolelagre
  • UT evighetsskrue med to keramiske lagre
  • Aluminium snørefører, med titanbelagt tråd i øyet
  • Keramisk knivbolt
  • UT lettet snøreførerdrev med to keramiske kulelagre
  • UT bremsebelegg og stållameller i slurebrems
  • UT sveiv i forskjellige utførelser

Har en orginslsveiv til titangrå hvor UT har byttet til gummiknapper med 2 keramiske kulelagre i hver knott. De andre er UT enkeltsveiver med samme type knott og lagre.

Jeg bruker en eller to magneter og har typisk magnetbremsen på 1-3. Bruker Yellow Rock oil og Cal's Drag and Gear Grease.

Helt fram til aluminium snørefører og keramisk knivbolt kom så fungerte snellene med brede spoler bedre enn de med "normal" spole bredde. Med disse nye komponentene er forskjellen minimal. Det beste eksemplet på dette er 5500 UT Seatrout Performance med alt av deler som er listet opp over, dette er snella som setter 2500C UT helt i skyggen kastemessig (Seatrout spolen er ekstra lett)

En UT trimmet CS Mag kaster bedre enn en tilsvarende CS siden magnetbremsen gjør at en kan finjustere bremsesystemt slik at at en hele tiden kan ligge helt på grensen til backlash ved kasting, dette gir de beste kastelengdene og er samtidig kastesikkert. Jeg foretrekker å kjøre med minst mulig magnetbrems siden magnetbremsen på disse snellene er direkte proporsjonal med spolehastigheten og dermed gir for mye brems i sluttfasen av kastet hvis den ikke holdes på et svært lavt nivå.

Jeg har brukt 6500CS Mag UT Performance i ++ utgaver siden 2007 og har oppgradert ettersom nye deler har blitt tilgjengelig. Jeg har brukt to multiplikatorsneller som jeg anser som tilnærmet perfekte, den ene er den titangrå UT trimmede 6500 CS Mag, den andre er Daiwa Steez SV med Hedgehog Kattobi Air keramiske lagre (SV er en trimspole som Daiwa har utviklet i samarbeid med et japansk snelletrimmingsfirma, den er lett og sterk samtidig som den har en spesiell rotor som gir magnetbremsen en helt annen karakteristikk enn andre spoler)

Endret av abbor
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for fyldig svar, Abbor! Dette lover godt.

Snella har fortsatt ikke dukket opp med posten, men er vel rett rundt hjørnet.

Skjønner at jeg da får begynne med å plukke ut noen magneter. Det er vel 4 eller 5 stk som sitter i der originalt.

5500CS Pro Rocket trimmet jeg selv, og denne er vel nokså likt oppbygd bortsett fra magnetbremsbiten?

Knallfornøyd med denne i alt bortsatt fra kast i kraftig motvind.

Har savnet en regulerbar brems ved kast inn i motvind langs kysten på høsten, og har trua på denne her, og fint å høre at magnetbremsen virker greit her også med en UT spole.

Har lurt litt på en ting...spesifikasjonene på 6500 CS mag oppgir en vekt på 425gram , mens feks 6500 Chrome Rocket veier 465g, selvom den ikke har magnetbremsen.

Vet du om de er like inni ellers, eller er det mer aluminium/plast/lettmetall i CS MAGen?

Jeg har nå sendt Ulf en mail vedr. oppgradering.

UT-Spole,UT-lagre,keramisk bolt,lettet kulelagret linesprederhjul og alu-senefører blir det ganske sikkert montert.

Er litt skeptisk til å kulelagre evighetsskruen når jeg bruker den ved kysten.

Finnes ellers mange kulelagrede evighetsskruer på nett, noskå rimelige også,2-300kr.

De som selges av Mike Reel Repair, Dadoletackle osv. ser ut til å bare ha vanlige stållagre.

Har du erfaring med UT sine med keramiske lagre i sjøen? Mindre fare for rust osv? Synes du det utgjør stor forskjell på "feelingen" og kastelengdene?

Snellene får god pleie her, men hadde håpet å slippe å demontere evigheteskruen og lagrene etter hver eneste tur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

6500CS Mag titangrå veier 425g, den har titanbelagte messinggavler, men aluminium bremseplate. Chrome Rocket har krommet messing i både sidegavler og bremseplate. Den grønne og orange 6500CS Mag er lettere siden de har aluminium både sidegavler og bremseplate, sannsynligvis rundt 380g. Jeg synes Chrome Rocket er for tung. Satte på ei UT enkelktsveiv i krommet messing på den titangrå og syntes det ble for tungt, så jeg fikk UT til å sette på samme type kotter og lagre som på orginalsveiva som det som brukes på UT sveiva (noe som Ulf syntes var vannvidd pga kostnaden)

Jeg har kulelagrede evighetskruer i stort sett alle mine sneller (inkludert 2500C og 5500C jeg bruker til sjøørretfiske), for bruk i sjøen med relativt tunge sluker hadde jeg gått for en glidelagret versjon da kulelagrene krever litt ekstra omsorg. Med lette sluker gir kulelagre i evighetsskrue lengre og sikrere kast, jeg bruker normalt 16-28g sluker og 0,45mm mono med mine 6500CS Mag. Har ikke brukt 6500CS Mag i sjøen bortsett fra en gang og det var da jeg sjokkerte Ulf og rullenerd vennene hans med kastelengdene mine med 6500CS Mag UT+ edition med 18g Vicke og 0,40mm mono, mye lengre enn hva de kom med blodtrimmede 2500C med 0,19mm PowerPro. (Tror mine Guideline LPXe stenger var betraktelig bedre enn stengene de brukte) Jeg hadde ikke 2500C, og ikke engang UT trimmet 5500C på dette tidspunktet, men på denne fisketuren så solgte UT meg en trimmet 2500C rimelig og dermed var jeg hektet på enda en ting å svi pengene mine på.

Magnetbremsen er suveren til å justere når en kaster i motvind. Jeg kjøpte min første snelle med magnetbrems i 1986, det var ei Ambassadeur Ultra Mag XL2 som var sjøørretsnella mi fram til jeg begynte med UT Trim.

Endret av abbor
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, takker. Så det er altså først og fremst bremseplata i messing som drar opp vekta på Chrome Rocketen da.

Jeg tror jeg beholder den originale evighetskrune til å begynne med, så får vi se hvor det ender.

Jeg har en mistanke om at den også blir byttet ut etterhvert....

Forskjellen på 5500 CS Pro Rocket med og uten trim var mildt sagt enorm. Utrolig mye mer lettkastet, og klarer fint sluk ned mot 10 gram. Det var håpløst med originalspolen.Med tyngre sluk var det ikke kjempeforskjell egentlig.Den kaster godt originalt også, men jeg jeg behøver ikke ta like mye i som før.

Den spolen du nevner,"Seatrout Performance", hadde han ikke når jeg bestilte, så jeg fikk istedet en som het "Reel Performance". Den er også ganske grunn. Forskjellen fra din vet jeg ikke, men jeg er iallfall svært fornøyd med den spolen.

Tenkte å bestille en slik Reel Performance spole til CS Magen også.Fisker ikke laks, og trenger ikke mer enn 130-140 m snøre på spolen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Seatrout Performance er mye lettere, en svært tynn spole som ikke skal brukes med mono og ikke med multifilament tykkere enn 0.23. Spolen kan identifiseres på at den er blå på ene halvdelen og blank på andre. Seatrout Performance er desverre ikke tilgjengelig lenger.

Her er en 5500C Midnight Blue UT Seatrout Performance Plus, snella er bygd akkurat som en CS Rocket.

20151116_195120_zpsxodxyu0w.jpg

Snellene med orange og grønne sidegavler veier bare 370g. Her er min 6500 CS Mag Florida Surf LE reserve snelle, dette er en limited edition modell fra 2001 som ble laget i 500 eksemplarer og hovedsaklig solgt i Australia. Desverre har jeg ikke den trimmede snella mi her, den er svært spesiell med blå aluminium snørefører, blå spole og blå 45mm UT enkeltsveiv.

20151116_195537_zpslrk9u3q7.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har samme blå alu-seneføreren som deg, men spolen min er helt blå i begge ender. Pen farge på gavlene på den blå 5500 snella forresten, Ikke så ofte å se i den fargen!

Reel performance spolen virket forsåvidt veldig lett, iallefall sammenlignet med originalspolen, men hva UT spolene egentlig veier har jeg aldri klart å finne ut av.

Står ikke stort om det på reelman sine sider. Avail oppgir jo alltid vekten.

Men jeg går for en UT spole uansett.De virker solide i oppbygningen, og gir meg passe med linekapasitet. Vet ikke om Availspolene i 6000 str fortsatt kun er festet til spoleakselen på ett punkt midt på, slik de mindre Availspolene er, eller om de er mer robust bygget.5500 spolen fra UT virker iallfall veldig robust i konstruksjonen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Midnight Blue fargen er en limited edition som bare har vært tilgjengelig fra Magnus på Sportsfiskespecialisten i Ed, han har også solgt på eBay. Jeg har en 6500C og mange 5500C Midnight Blue.

Har sannsynligvis vekten på de forskjellige UT spolene spredt over mange gamle eposter. Har ikke lagret mitt med UT deler her så jeg kan ikke sjekke nå.

Reel Performance spolen er UT sin grunne "standardspole", mye lettere enn orginal, men betraktelig tyngre (og mer solid) enn Seatrout Performance.

Har aldri prøvd Avail spoler, UT var veldig klar på at de var altfor svake for skandinavisk fiske og dessuten er japsespolene sjukt dyre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Har kjøpt meg to stykk 6500CS MAG, av siste typen gå, samme som tinf beskriver han har skaffet seg et eksemplar av. Kastet litt med en av dem, med mono 0.40, men føler ikke at den er så veldig sprek slik den er nå. Har en gammel C3 CT MAG Elite (uten snørefører) som gjorde meg interessert i disse snellene. Men føler at den nye CS MAG'en ikke er helt på trimmen ennå. Det er jo en del mindre leamikk som beveger seg i CT-typen, så i utgangspunktet er det vel mulig å kaste lenger med CT-typen enn CS-typen. Men snørefører er en stor fordel når det blir mange kast. Ønsker å gjøre i alle fall en (helst begge) så gode som mulig. Ser det kommer til å koste, men alt som er moro, koster vel (skjorta)?

Sendte en mail til sportfiskeboden, men svaret jeg fikk derfra var at trimsettet som dem hadde, ikke passet CS MAG. ''Trimmet passer endast Rocket-modellerna''.

Sendte også en mail til Reelman, og han nevner ikke noe slikt.

Er det noe spesielt jeg må se etter og/eller kontrollere, for å bestille deler, og hvem er de beste å bestille fra?

Har noen her inne oversikt over snørekapasiteten på den grunne spolen til 6500?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forskjellen er at Uffe Reelman vet hva han driver på med... Alle deler er identiske ved trimming og CS Mag og Rocket. Du bør så absolutt bestille fra Uffe.

Hvis du skal teste en utrimmet CS Mag, må du rense og olje lagre med skikkelig olje (Yellow Rocket Oil), rense evighetskruen for fett, jeg bruker Yellow også her samt fjerne 2 magneter.

Selvsagt så kaster en CT lenger, men det er ingen "fiskesnelle".

Husker ikke kapasiteten på den grunne spolen, men det er bare kapasitet for multifilament, anbefaler PowerPro.

Minimum anbefalt trimpakke er:

  • UT spole (Grunn eller dyp)
  • Keramiske UT spolelagre
  • Keramisk knivbolt
  • UT lettet snøreførerdrev
  • UT bremsebelegg og stållameller i slurebrems
  • Yellow Rocket Oil
  • Cal's Drag & Reel Grease

Maksimal pakke har jeg listet tidligere i tråden.

Endret av abbor
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da blir det ganske sikkert sendt en bestilling til 'Uffe' i nærmeste fremtid. :mobile:

Bare litt i tvil om hvor mye som skal bestilles i første runde. Men må uansett ha tak i Yellow Rocket Oil, og godt fett/grease for dette bruk, så det er nok like greit å få alt med i en bestilling.

Var innom Jakt og Friluft i Arendal i dag, men de hadde ikke Power Pro inne.

Når dere bruker trimmede Ambassadeurer til sjø-fiske. Hvordan går dere frem med vedlikeholdet på såpass trimmede sneller? Har til nå brukt standard sneller. Jeg skyller dem i ferskvann etter bruk, men det kan gå noe tid mellom hver gang de ser olje.. Bør de demonteres og smøres etter hver tur?

Ble også til at jeg kjøpte en tredje CS MAG. Men det tar nok en stund før den kommer til Norge. Har i tankene å bygge denne om til en 5500 størrelse. Noen som vet om det går eller har gjort det før? Har aldri sett 5500 CS MAG originalt. Eksisterer den?

Har ikke studert tegningene på disse ennå, men i tankene er det bare stativet og snørefører-systemet som er forskjellig. Men det kan være ting jeg ikke har tenkt på her.

Har mest fisket med flue i elvene etter laks tidligere, ikke brukt sluk der på mange år. Men det endret seg i sommer. Var et par turer i Namsen, og det var ikke mulig å rekke ut til laksen med flua de stedene jeg fisket. Så da ble det sluk. Og neste gang blir det med et par slukstenger i andre elver også. Med Ambassadeur (og kanskje en med en haspel til de minste slukene).

Det er noen ganger det ser ut til at sluken er en mere effektiv laksefanger enn flua.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

5500 cs mag blei produsert og solgt i norge på tidlig på 2000 tallet jeg hadde en slik, i grønn utgave.

Og deler fra 5000 og 6000 går om hverandre, så det er ikke noe prob å bygge om...

Slenger inn et spørsmål i diskusjonen her, hvilken oppgradering har størst kost/nytte effekt, da gjerne deler

man kan kjøpe og montere selv på en stock cs mag for eksempel?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sitter også med samme problematikken som deg, Lars-Aksel. Skal sende en bestilling på deler en av dagene. Men veldig usikker på hvor det er mest nyttig å legge pengene. Men ender nok opp til slutt med listen som Abbor har beskrevet tidlig i denne tråden. Men det koster noe mye å ta alt i et jafs. Har tenkt å bygge opp to stykk for laksefiske.

Gjør også oppmerksom på at det ligger ute en Ambassadeur 6500 CS MAG på Tradera.com. En selger som har kallenavn 61444 som har lagt ut disse for salg. Det er ham jeg har kjøpt snellene av nylig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ifht hvilken trimdel som gir best kost/nytte benefit vil jeg klart si at rengjøring av evighetskrue,linesprederhjul og kulelagre, og ny innoljing med Yellow Rocket Fuel er det det er mest å hente på. Det koster under 100 kroner og utgjør en kjempeforskjell.Jeg kjøpte oljen min fra blakdogtackle.com for £ 4.98 . De har billlig frakt til Norge. De har også bremseskiver i karbon til de fleste modeller + en masse annet rart. Superrask turnover. Du har varene i postkassa ila en uke fra du legger inn bestilling.

Min evighetskrue var full av seigt blått fett fra fabrikk og CS MAGen kastet elendig før rengjøring. Med rengjøring og ny olje tror jeg kastelengdene økte med over 30%, uten å ha gjort noen andre innstillingre

Jeg har ikke trimmet min CS MAG enda utover å sette inn en keramisk knivbolt jeg hadde liggende, var usikker på hvoran trimspolen ville oppføre seg med denne magnetbremsen, men den problemstillingen virker ikke å være noe å bekymre seg for.Abbor har jo svært god erfaring med dette. Venter fortsatt på svar fra Uffe ifht priser på spole til CS Magen osv. Noen ganger er han fryktelig treg til å svare.Mulig han er ute og reiser.

Jeg tok ut 2 magneter , etter råd fra Abbor. Jeg synes faktisk nesten det var i overkant nok med 2 magneter.

Var ute på tur i forgårs, brukte da mest med sluk over 28 gram. Med kun 1 av 6 plastvekter aktivert og 2 magneter på innstilling 3 (3.hakket fra 0) , kastet snella formidabelt helt utrimmet.Med lett motvind kunne jeg kneppe opp ett par hakk(til hakk 5 eller 6) og kaste trygt og langt inn i noen sekundmeters motvind.Det ville vært trøblete med Rocketen.

Hvis erfaringene fra trimmingen av min 5500CS Rocket og 2500C/1500C lar seg overføre til 6500 CS MAG , vil jeg klart si at bytte av spolen er det som endrer snellens karakter mest.Orginallagrene er ikke verst på Rocketene iallafall, og jeg kan ikke si jeg merket noen forskjell ved å bytte til UT lagre,utover at man får en annen lyd fra de keramiske lagerne ved kast.... Hvis kulelagrene er like i CS magen som på Pro Rocketen tror jeg heller jeg ville lagt pengene i spole enn nye lager, om jeg var på ett stramt budsjett.(Til slutt ender man opp med alt allikevel.......)

Ny spole gjorde iallfall de andre snellene mine mye mer lettkastet, og registeret blir myyyye større. Kan faktisk kaste fra 7-8 gram med 5500 nå.10 gram kaster den formidabelt! Den kastet dårlig under 15 gram før trimming.

Hvor mye kulelagre i linesprederhjul og evighetsskrue har å si er jeg mer usikker på, effekten på kastelengde på 5500CS Pro Rocket synes jeg ikke var allverden, hvis noe i det hele tatt. Kaster nå glatt 80-90 meter med 30 grams sluk med 5500CS Pro Rocket og en 11 fots Lawson Norwegian 15-55gr, og da er det vanskelig over vann å registrere forskjeller på 1-2 meter i kastelengde.

Jeg tror kanskje ikke det å kulelagre disse komponentene hjelper stort mer enn en meter eller 2, men det er sikkert andre som har målt og skrittet opp dette mer nøyaktig enn meg. I praktisk bruk føler jeg iallfall ikke det utgjorde noen nevneverdig forskjell.

Jeg tenkte i første omgang å bytte til UT spole, samt bytte til alu-senefører og keramisk bolt på CS MAGen nå. Fisker mest i saltvann.

Senere blir det vel kulelagret linesprederhjul og evt evighetsskrue også. Er litt skeptisk til disse kulelagrede evighetsskruene, det blir nok fort mye skruing,vasking og oljing nå den brukes mye i saltvann om rust skal unngås.

Veldig fornøyd med CS MAGen! Tillegg av magnetbremsen gjør det mye lettere å kaste i forskjellige vindforhold.

Har fortsatt så mye magnetkraft å gå på med 2 magneter at jeg lurer på om ikke det er nok med bare en magnet?

Det er ikke mye bremsevirkning man trenger for å unngå backlash i litt motvind.Med 2 magneter og full magnetbrems har jeg inntrykk av at jeg kunne kaste rett inn i en orkan uten å risikere noe som helst.

Med tyngre sluk tror jeg kanskje trimming gir ganske lite ekstra kastelengde, men man kaster med MYE mindre kraft.

Med lettere sluk er saken helt en annen. Da kan man kaste kanon med sluker som ikke lar seg kaste idet hele tatt med originalspolen. Snella med trimspole er også mye mer backclashsikker.

Når jeg kastet 12 grams sluk med 5500CS Pro Rocket originalt, var det hele tiden på grensen til backlash, nå er den dønnstabil med slike kastevekter.

Endret av tinf
Lenke til kommentar
Del på andre sider

61444 på Tradera er Magnus fra Ed som jeg har nevnt tidligere i tråden, jeg har kjøpt mange sneller på eBay av han og noen direkte.

Etter rensing og smøring så er det spolen er det som gjør størst utslag på kastelengdene, min erfaring er at spolelagrene også gjør forskjell. På grunn av tynnere spolevegger så er det sannsynligvis mindre bremsevirkning på dyp UT spole enn med orginalspole. Jeg har aldri kastet med utrimmet CS Mag så jeg kan ikke si sikkert.

Jeg kjører med 1 eller 2 magneter i mine sneller og magnetbremsen på 1-3. Magnetbremsen er mindre effektiv på grunn spole pga utformingen av spoleveggen.

Uffe oppholder seg en del i utlandet i områder med dårlig Internett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da har jeg endelig kommet meg dit hvor de fleste snellene jeg fisker med befinner seg. Her er 6000 størrelse snellene som jeg fisker med, tre 6500 CS MAG UT Salmon Perfomance ++.

Alle disse snellene har maximum trimming, absolutt alt som UT tilbyr.

20151212_222527_zps5mjvywtk.jpg

Favorittsnella er den titangrå, men den mest spesielle er selvsagt den oransje Florida surf snella med matchende blå spole, snørefører og sveiv.

Alle snellene har UT sveiver, eller sveiver modifisert av UT. Den grønne har UT 40mm chrome sveiv, den grå har 80mm orginalsveiv hvor UT har stt på gummiknotter og to keramsike kulelagre i hver knott, den blå har UT 45mm sveiv. Grunnen til at den oransje har fått lenger sveiv er at denne har 6,1:1 utveksling, mens de andre har 5,3:1.

20151212_222609_zpspgmdm05v.jpg

Endret av abbor
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.