Gå til innhold
Fiskersiden

Så mye fisk?


sarepta
 Share

Recommended Posts

I en undersøkelse gjort av studenter fra Universitetet på Ås kan man lese at sportsfiskeren i gjennomsnitt tar opp 0,5 kg fisk i timen. Et lavt estimat viser at man da tar opp ca 2000 tonn fisk pr år. Samtidig genererer sportsfisket ca 30 mill kr pr år. Alt dette innenfor Drøbak. Jeg stiller meg tvilende til undersøkelsen bl annet fordi man i stor grad har spurt fiskerne i den tiden makrellen er inne. Få er ute,og få har blitt spurt 23 januar for å si det sånn, mens det 23 juli er mange som er ute og mange som har blitt spurt. .

Pengene fisket genererer blir, etter min mening, også unøyaktig ettersom man bare ganger opp det man har funnet ut for noen få dager.

Kan fangsttallene stemme? I såfall er det kanskje på tide å dra i nødbremsen eller er alle fornøyd så lenge de får et par kilo fisk pr tur uten å juge? Dette er fiske fra land med stang.

Friluftsfjorden!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å dra opp 0.5 kg fisk eller mer i timen er null problem i sommermånedene når fjordene er fulle av makrell, sei og lyr og torsken biter på en dildo om så måtte være.

Jeg er for øvrig sportsfisker hele året, og tviler på at jeg ligger på 0.5 kg fisk i timen i vintermånedene.

Nå fisker jeg hovedsakelig etter sjøørret så det reduserer jo fangstfrekvensen av andre arter.

Men en ting som er helt sikkert er at jeg ender ikke opp med 2 kg fisk etter hver tur....

Endret av Aurejeger
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har flytta til Ås og har vært noen turer i Drøbak i høst. syntes ikke 0,5kg i timen høres så verst ut. Det er mye småsei og mikro torsk. Var nede på Lørdag og fikk ikke en skit (jeg gadd ikke fiske på småseien som kokte innafor flytebryggene) Jeg så polakkene som sto der hadde fått mye til dels flott lyr og en del bergnebb. Jeg pleier ikke ta med meg all småfisken hjem (har enda ikke fått en fisk jeg hadde lyst til å ta med hjem når jeg fiska fra land i Drøbak). Nå har jo både Oslo og Ski havfiskeklubber utror fra Drøbak, så hvis du vil ha mer info om fangst så går det jo ann å spørre der..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har bodd på Nesoddtangen om det teller Sarepta.

Men bettet er nok betydelig bedre her i Lillesand sånn "all over" ja...

Det er ikke uvanlig at jeg ser stor torsk jage etter det jeg har på kroken, eller som i dag, stor sjøørret som jager etter stor torsk som sitter på kroken :)

Endret av Aurejeger
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo ingen tvil om at det for noen år siden var mer torsk innenfor enn utenfor Drøbak. Men er det fortsatt mye innenfor? Utenfor er det svært lite for eksempel i mine trakter rundt Horten. Her var torsken til tider "plagsom" for ti år siden, og svært mange vet rett og slett ikke hva andre legger i "godt med fisk". Drøbak har alle forutsetninger til å ha et rikt fiske så at man får endel fisk der er, etter min mening, helt naturlig. Vi bor ved en av Norges beste fjorder og så klarer vi å forvalte den på en så dårlig måte. Det er synd for alle og mest for livet i fjorden.

Godt å høre at det er fisk andre steder. Det gjør turene så mye mer spennende selv om man skulle gå tomhendt hjem igjen noen ganger.

Friluftsfjorden!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 weeks later...

Helt enig Eirik, men det man ikke kommer fra er at Oslofjorden kan bli en av mest produktive. Når en marinbiolog sier at den har alt- unntatt fisk sier han det mange av oss vet. Fjorden har ganske store dyp, store grunne områder, saltvann,brakkvann,stille vann og strømmende vann. Vi tror dessverre at den ikke kan bli bedre, at alt er bestemt av noe vi ikke kan gjøre noe med. Ta en titt på denne dokumentaren, og vil du bare se fiske fra "gamle dager" som ikke er eldre enn at svært mange av oss husker det kan du bla deg fram til ca 28 minutter. Hvorfor skal vi IKKE klare å komme dit igjen hvis vi vil? Sild og brisling har vi i fjorden, det er ikke derfor torsken har blitt borte. Det vi mangler er forvaltning og visjoner.

https://tv.nrk.no/serie/ut-i-naturen/DVNA20000710/12-04-2011

Friluftsfjorden!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.