Gå til innhold
Fiskersiden

HJELP! Ekkolodd i julegave


fdf93
 Share

Recommended Posts

Hei :-)

Skal kjøpe ekkolodd til min kjære til jul, men trenger litt hjelp til å velge merke, modell osv.

Trenger ikkje være veldig "fancy", han har sjølv sagt at så lenge det viser fisk og dybde så er det bra. Har tidligere hatt Humminbird, men den endte sine dager i sommer. Bør ikkje være dyrere enn 2000,-

Håper på gode svar og på forhånd takk :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenkte jo eg skulle spesifisere det, men det glømte eg visst :-)

Det han gjør avsolutt mest er å dorg i ferskvann etter aure. Fisker dermed ikkje så veldig dypt, men vi eksperimenterer litt innimellom med fiske på litt større dybder, ned mot 40m. Vannet han pleier å fiske i er i overkant av 100m på det dypeste. Hender han tar med båten på sjøen, men da også for å dorge, særlig etter sjøaure, på grunnere vann.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå høres jeg kanskje slem ut, beklager det på forhånd.

Hvis din kjære liker å dorge kan det fort tenkes at det han egentlig ønsker seg er noe helt annet enn et ekkolodd til 2000, som i all ærlighets navn ikke er det helt store selv om billige ekkolodd har blitt uendelig mye bedre med årene. Min anbefaling er derfor at du kjøper et gavekort til ham, så han kan legge til det han ønsker og kjøpe seg noe han virkelig vil ha. Et gavekort er kanskje kjedelig å gi, men kjøper du noe annet så sørg for all del for at det kan byttes.

Hvis du ikke vil høre på meg, den køen er erfaringsmessig lang så ikke la det stoppe deg, så kjøp noe slikt:

http://www.jula.no/catalog/fritid/bat-og-maritime-produkter/batelektronikk/ekkolodd-kompasser-og-batradioer/ekkolodd-953155/

Det han egentlig ønsker seg er noe slikt:

http://mjosservice.no/produkt/lowrance/kombimaskiner/lowrance-hds-7-gen3

Eller noe slikt:

http://mjosservice.no/produkt/lowrance/kombimaskiner/lowance-elite-7-chirp-50200-hyb

Den siste bør det forresten være betydelig prutningsmonn på om dagen.

Endret av erik
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Der ødela du den julegava, hehe, nei då ;-)

Tar i mot alle forslag, men for å være ærlig trur eg ikkje ein gång han vett åssen han skal bruke ett så avansert ekkolodd, hehe. Han liker at ting er enkelt og er ikkje nåke "teknologisk-geni", akkurat som meg. Avanserte funksjoner forblir som regel uprøvd.

Det er mulig (mest sannsynlig) at vi har to forskjellige oppfatninger ordene "rimelig" og "enkelt", så vurderer definitivt gavekort. Derimot vett eg at hans gamle ekkolodd kun indikerte fisk, terreng og dybde og han var meget godt fornøyd med det :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tro meg, hvis hans gamle Humminbird var i samme prisklasse indikerte den ikke fiske på 40 meter, og om den tegnet bunnen på en skikkelig måte kan vi nok diskutere. Men som nevnt har denne teknologien, som det meste annet med et kretskort i seg, flyttet seg betydelig med årene.

Min kone var strålende fornøyd med sin 15 år gamle Toyota Corolla. Hun ble regelrett sint da jeg kjøpe en nesten ny SUV til henne i forbindelse med et jubileum. Hun hadde absolutt ikke behov for firehjulstrekk, bakkeklaring, aicondition og alt slikt tull, hun skulle bare komme seg fra A til B. I dag, fire år senere, hadde ikke ti ville hester klart å skille henne og den lille SUVen. Perspektiv er med andre ord et meget relativt begrep. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg skal ikkje begi meg ut på noen diskusjon her, for det har eg ikkje kunnskapen til.

Hå mykje den gamle kosta har eg ingen anelse om, mulig det var ein av dei dyrere og bedre modellane i sin tid...

Får revurdere heile greia, trur eg. Eg som trudde eg hadde den superjulegava på gang her xD

Uansett, takk for svar :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som om ikke helt så delvis teknisk tilbakestående kan jeg bekrefte at erik er inne på noe her.
JA det er dyrt

JA det har en del funksjoner som er mhhheget fancy.

men jeg har en eldre versjon av sånt lodd som han linker til her og det er noe av det fineste som er finni opp siden brødkniven.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Nå er erik over her en av guruene når det gjelder ekkolodd, men denne gangen tror jeg jeg vil være bitte litte grann uenig.

Noe sier meg at du bor på vestlandet, eg og aure tyder på nynorsk.

Det ekkoloddet fra jula er billig, det er så, men billig og dårlig er jeg ikke helt enig i, det er samme merke som de andre, lowrance, bare en mindre og billigere modell. Til det fisket som du beskriver, så er det kanskje godt nok, jeg inbiller meg at det foregår med en mindre åpen båt og et par sluker hengende bak i et vann der det bare finnes ørret

Jeg har samme modell som gps, og den er helt ok, og det har en veldig fin hurtigbrakett som gjør det enkelt å løsne og ta med seg.

Samme modell selges også av mjøsservice, men litt dyrere der. Men for ordens skyld, hvis du kjøper dette, så sjekk at det leveres med giver som oppgitt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Holder til i Aust-Agder, og fisket foregår i Vegår (som dere kanskje kjenner til). Fisker fra liten åpen båt (ikkje stort større enn en robåt), som du gjettet, med 1-2 stenger med markdrag. Har ute opptil 90ft med sen og kjører på så lav hastighet som mulig, avhenger selvfølgelig av dybda. Fisker kun etter aure, men det er også tryte i vannet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei igjen

Ja, jeg kjenner lit ttil vegår. Flere jeg kjenner har vært der og fiska. Jeg tror faktisk dere kommer bra ut med det ekkoloddet fra jula. Dere trenger vel ikke særlig mer enn info om dybde og bunnforhold på stort mer enn 10-15 m der, og det klarer dette loddet med glans. Når det gjelder sjøfiske så er det en vurderingssak, hva trenger dere egentlig? For sjhøørret så holder det med dybde på noen få meter. Makrellen tar de fleste slike lodd ganske greit, selv de billige jallamerkene. Men du får vurdere selv, julaloddet er et kvalitetsmerke, det er billig fordi modellen er på vei ut.

(jeg vurderer å kjøpe det selv, bare giveren er verdt prisen hvis det er hybridutgaven)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for innspill :-)

Når det gjelder sjøfiske, så er det veldig sjeldent, en tur eller to når sjøauren begynner å bite. Då er det au dorging, langs land og inne i viker som gjelder, så ikkje så annerledes den fiskinga han bedriver i ferskvann :-)

Men hva skjer om eg hever prisen med ein tusenlapp eller to? Vil eg då få et godt brukans ekkolodd?

Ville ikkje være noen ulempe med et som indikerer fisk på større djubder, siden vi eksperimenterer med nattefiske på ned mot 40m.

Å bruke 10.000+ på et ekkolodd er uaktuelt og det trur eg faktisk det er fra hans side au.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er verdt å nevne at det er tre store forskjeller på den jeg linket til fra Jula (Elite 4x CHIRP) og den rimeligste av de jeg linket til fra Mjøsservice (Elite 7 CHIRP).

Elite 4x CHIRP selges her med den billigste ekkoloddgiveren (dingsen i vannet) fra Lowrance, den heter HST-WSBL.Den ekkoloddgiveren er forbausende bra i forhold til prisen, og sporer fisk godt ned til 30-40 meters dyp. Men Elite 4x CHIRP er et rent ekkolodd, uten kartplotter og den har ganske liten skjerm på 4,3".

Elite 7 CHIRP selges her med en bedre ekkoloddgiver enn varianten på Jula. Bortsett fra at den sporer fisk dypere, har den noe som kalles downscan som gir foto-liknende bilder av bunnen. Elite 7 CHIRP har 7" skjerm og kartplotterdel.

Et ekkolodd kan altså være mer enn et ekkolodd, den kan ha en kartplotter også. Bortsett fra at et godt dybdekart kan forhindre at du kjører på ting du ikke bør kjøre på, er det svært nyttig ved alle typer fiske. På bildet her ser du forskjellen på en 4,3" skjerm og en på 5".

post-101-0-36561200-1448829927_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror han blir fornøyd med Elite-4x CHIRP, skjermen er liten men den har 480 punkter vertikalt så hvis den bare brukes til vanlig ekkolodd og ikke til DownScan så er det nok helt greit til en som ikke er bortskjemt med store skjermer (sier han som har 2 stk 12 tommere i båten ;) )

Endret av abbor
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.