Gå til innhold
Fiskersiden

Laketur med ungene.


Gabrielsen
 Share

Recommended Posts

En viktig del av barneoppdragelsen er å ta med ungene på lakefiske. Men man bør vente med til ungene blir litt store da det ofte blir fryktelig sene kvelder når man setter i gang. Men når de er store nok er det ingen grunn til å vente lenger. Slike turer er nok midt i blinken for mange 10åringer (+ og -)

Rammen rundt fisket er magisk. Alt foregår i mørket og det eneste lyset er fra lommelykter, evt bål og fra knekklysene som er festet på stangtuppene så man ser om det napper. Det er både stemningsfullt og litt spennende. Og fisken i seg - laka - er jo også ganske spennende med sitt litt uvanlig utseende.

Fiskeformen er forholdsvis enkel: Søkke + agn. Man kaster ut og lar søkket synke til bunn og legge seg til ro. Agner ligger det også i ro på bunnen med mindre strømmen gjør at det rører litt på seg. Det i hovedsak lukten som lokker fisken på slikt fiske. Men både litt bevegelse og litt lys (lysende perler foran agnet for eksempel) kan hjelpe på.

Noen kvelder napper det i et sett, som oftest mye smålaker men enklete større innimellom. Og for oss lake-fanter er det jo kun store laker vi ønsker å få. For unger derimot er det jo ofte mer viktig at det skjer litt. Så håpet mitt var å treffe på en smålake-bonanza da jeg i går kveld kjørte til Glomma med to unge førstereis-lakefiskere i bilen.

​Vi valgte en plass hvor det ikke kreves lange kast og hvor det er oversiktlig og greit å fiske. En ikke ukjent herremann ( som også er FS-medlem) hadde testet stedet dagen før og kunne fortelle at det var mye laker der da i hvert fall. Så vi gikk løs på fiskingen med litt optimisme. Skulle Kristian og Silje få sine første lakser i kveld?

post-28-0-01477300-1449167474_thumb.jpg

Og veldig raskt nappet det i en av stengene til Silje - og opp kom en søt liten lake.

post-28-0-03013700-1449167484_thumb.jpg

post-28-0-71998200-1449167489_thumb.jpg

Silje var fornøyd med å ha fått lake selv om den var liten. Som mange av Fiskersidens lesere vet er det jo alltid moro med ny art :)

Vi fisket videre, men lite skjedde. Bortsett fra at det smalt på en ganske stor fisk mens jeg snellet agnet inn i god fart. Kan det ha vært en stor prikkepetter? Uansett ville det være dumt av meg å dra opp en stor ørret som skulle ta fokus bort fra små-lakene nå som vi endelig hadde kommet oss på laketur, så jeg prøvde ikke mer etter den. (Men jeg har lagret det i bakhodet...)

Vel, når man er på tur med unger er det viktig å gjøre turen morsom uansett om fisken er på hugget eller ikke. Bla.a grillet vi marsmellows på bål - jeg synes de er best som de er - men men

Så da prøvde vi å få tatt det obligatoriske bål-bildet:

Forsøk 1 gikk ikke så bra

post-28-0-00843000-1449168524_thumb.jpg

Forsøk 2 gikk bedre bortsett fra at Kristian var litt tørst

post-28-0-51700200-1449167494_thumb.jpg

Og forsøk 3 var i ferd med å bli perfekt - men akkurat i det bildet ble tatt kom det noe skummelt forbi og skremte oss litt

post-28-0-90401200-1449167500_thumb.jpg

Neida - det å bruke fjernkontrolen til å ta masse sprø bilder av seg selv/oss selv er en vanlig aktivitet på laketur når fisken ikke biter. Noen kan kanskje huske noe slikt fra fiskersidens storhetstid for en del år tilbake.

Vel, uansett. Mens vi tullet, spiste marsmellows og andre godsaker nappet det plutselig i stanga til Kristian. Vi løp bort! Kristian først og vi etter med håv og ... kameraet sto på stativet så det be ikke noe actionbilde av fighten.

Men det viste seg at det også nå var en lake av svært beskjeden størrelse som hadde bitt på. Men den kom opp! Og Kristian kunne notere seg en ny art han også.

post-28-0-60738200-1449167507_thumb.jpg

Da var målet nådd, og klokka blitt så mye at det (for lengst) var på tide å komme seg hjem. Så vi får ta de store senere.

Jeg håper vi fikk ryddet ordenlig opp etter oss. At det ikke ligger igjen noe sjokoladepapir eller noe slikt. For sikkerhets skyld tror jeg at jeg tar en tur i morgen kveld og sjekker. Og når jeg først er der...... :)

Endret av Gabrielsen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flott lesning gabbe Bra Silje og Kristian fikk hver sin lake . Merkelig med lake fiske vi tok 13 stk dagen før på samme plass ikke de helt store men 2 over kiloen i alle fall . Har hatt noen turer i det siste med en topp på 1900gr og en del kilos Laker. Fiske vil jo self ta seg opp nærmere jan feb med forhåpentlig noen 4-5 pluss laker . Elva er full av lake fiskere i kveld så får vi se hvor mange meldinger det tikker inn på tlf i kveld :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.