Gå til innhold
Fiskersiden

Enkle spørsmål fra student som skal dregge!


GriseFlax
 Share

Recommended Posts

Hei! Poster nå min første tråd på dette forumet.

Topic: Storørret jakt i Mjøsa og Storsjøen Rendalen

Har noen spørsmål angående dorging etter storørret. Har drevet mye fiske i små fjellvann med ørret opptil kiloen, men ikke så veldig mye i store sjøer. Er nå student og holder til i Brumunddal. Venter på at isen skal gå... Er det noen som har tips til gode fiskeplasser i nærområdet i Mjøsa?

En annen ting jeg lurer på er plasser hvor man kan ha båten stående, båten er 15fot.

Har forresten planer om å prøve fisket på Storsjøen i Rendalen til sommers igjen. Noen som har tips om plasser eller spesifikt utstyr som har fungert? Prøvde noen turer i fjord uten særlig hell. Hørt noe om mycis greier og stingsild men det har vi ikke der jeg fisher så her hadde jeg vært glad for noen nybegynnertips.

Alle svar mottas på forhånd stor takk.

Mvh GriseFlax (som også håper på griseflax med dorginga i sommer :thumbsup: )

Endret av GriseFlax
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du holder nå til midt i smørøyet for vårfiske på Mjøsa. Furnesfjorden er plassen hvor det først blir bra fiske på våren og også plassen hvor vår og forsommerfisket er best. Ørreten følger krøkla som igjen går der vannet først blir varmet opp, fisket er derfor først best ytterst på Nessiden av fjorden og flytter seg så innover for å gå utover igjen på Furnessiden.

Wobblere som Bomber, Strike Pro og Rapala Husky og Tomic i størrelse 10-13 cm er bra. Sølv med blå eller svart rygg er bra, noen ganger er det knall fluoriserende farger som virker best, Firetiger og Tomic 746 er her gode alternativer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var en serie som gikk på TV som het Wild Fisherman Norwayfor en tid tilbake. En av episodene var fra mjøsa og storørret jakt. Den lå ute på youtube før men er tatt bort nå. Fant den på en annen streaming side her http://vidto.me/o7wth0augp7k. VIKTIG! scroll litt ned på siden til du finner en liten knapp med navn proceed to video. Bruk den og ikke noe annet. Da er alt trygt.

I filmen driver de trolling. Men de snakker også litt om hva storørreten jakter og dens vaner, og om byttefisken sine vaner. Å vite litt om dette er faktisk alfa og omega i jakten på storørret. Fisker du på feil tid til feil sted, samt med uegnet sluk/agn. Vil muligheten til å fange en av de store være svært mye mindre. Hva som er riktig vil variere fra sted til sted. Filmen er også flott i seg selv så det er sagt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er fisket i Mjøsa veldig avhengig av hvor krøkla befinner seg? Og hvordan er det det utarter seg utover sommeren og høsten mtp fiskemuligheter i Furnesfjorden?

Edit: for alle som lurer på det samme fant jeg en fin guide etter mye søking på nett
http://www.klikk.no/produkthjemmesider/altomfiske/article296857.ece

Gleder meg til Mai, skal utvide woblerskrinet med noen nye 13cm Rapala Husky samt et par gode Tomic, så tenker jeg det skal bli morro. Skal også lage meg sideparavaner og en enkel dyprigg, så får vi se om det gir mersmak. Greit å ha litt tidsfordriv mens man venter på at isen skal gå.

Endret av GriseFlax
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forbredelsene er i gang

GAWJgya.jpg

Inspirert av http://esoxhunting.blogspot.no/2012/01/bygg-egna-ghostparavaner.html?m=1

Mangler kun denne ringen så er jeg ferdig med en, noen som vet hva disse ringene kalles? Kunne sikkert funnet de på ebay om jeg visste navnet på dem... Eller kjøper man scotty klyper med sånn ring på?

IMO3abD.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Under to uker til det braker løs. Investert i noe nye luringer i dag, tomic i 4" og 5" og cobra. Blir morro å prøve seg frem å se hva som fungerer på Mjøsa. Veldig mye fint fiskeutstyr på Magasinet, så om flere skal "handle seg trua" råder jeg å ta turen dit.

D83tPEm.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Jeg tror ikke de hjemmelagde sideparavanene dine vil fungere særlig bra uten vekt i bunnen....

Du trenger ikke bruke stacker for å feste klypa,en stor spilttring gjør samme nytten. ;)

Endret av L K
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tipset LK, har så vidt vært innom tanken.

Noen som vet om noen plasser man kan få kjøpt devon spinner/sluker? Hvilke størrelser er grei å prøve med? Fant en side på nett med toten-devon men virket som det bare var igjen ugunstige størrelser...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.