shaggy

Medlemmer
 • Innholdsteller

  10
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

Mottatte likerpoeng

2 Neutral

Om shaggy

 • Rang
  Nytt medlem

Contact Methods

 • ICQ
  0

Nylige profilbesøk

288 profilvisninger
 1. Ja det så noe kreativt ut. Jeg tenker at de butikkene som har levert utstyr til konkurransefiske i Mange år nok er det sikreste valget. Thomasfiske og Leirud fiske. Dersom det er fart i abboren er en stor pimpel det raskeste. Er fisken treg har de kroker ned i størrelse 18. På den annen side vil ingen konkurransefiskere våge å teste det juletreet der, så hvem vet :-)
 2. De får telefoner fra gamle damer som synes det er skummelt at noen går på isen. Jeg var ganske sint da de bad meg om å gå av isen. Det var 15 cm helt kurant is. Det er overformynderi. Har hørt om at de holder på med det samme på bogstadvannet. Regner med at det var dette de drømte om å holde på med da de gikk på politiskolen.
 3. Østensjøvannet har jeg blandet erfaring med. Alt fra null napp til 27 i et hull. Det er ekstremt dårlig sikt i vannet så du må treffe fisken rett i hue. Der vannet er på det smaleste er plassenoe jeg har fått mest. Har også blitt jaget av politiet der to ganger. De er nemlig eksperter på is :-). Lysern hadde 15 cm for et par uker siden. Men stemmer i det som blir sagt om at det er en del strøm rundt odder og sund. Det er i alle fall fin is på de mindre vannene i marka.
 4. Ser det er ekkolodd. Hvor langt ut til sidene registrerer det fisk? Antar at det avhenger av dybden. Man kan jo lokke til seg fisk fra noen meter rundt hullet. Hadde Vært kult å prøvd etter storabbor, men til vanlig abborfiske blir det mye styr :-)
 5. Flasher??
 6. Matfisk blir oftest bonus som man ikke kan regne med over alt. Vann som er mer aktuelle for abbor middag er bla. Lysern, Mjærvann og steinsfjorden. Kan bekrefte at det er normalt liten bevegelse på abborn om vinteren. Det er derfor det gjelder å borre borre og atter borre :-). Fisker ikke mer enn 1 minutt om det ikke er napp. En avslappende hobby.
 7. Dersom du er ute etter å dra så mange abbor som mulig er det leting som gjelder. Dersom man ikke kjenner vannet må man gjerne bore 30+ hull før man kan si at det er tregt. Dersom fisken virkelig er lite bitevillig er det fjærmygg mormyska eventuelt lokkemeite som gjelder. Jeg har heller ikke fått noe særlig på sognsvann. Det finnes definitivt dypere områder langs nord-østsiden. Prøv heller svartkulp ved siden av sognsvann.
 8. De kara du snakker om er ikke fra polen. Vet hvem de er. De fikk ca 20 skrubber på 0,5 til 1 kg. De fikk også den eneste piggvaren jeg har hørt noen har tatt der. Den var på 6 kg. de finnes sikkert flere, men de er vanskelig å finne siden de ligger nedgravd i sanden. Unødvendig å plukke så mange skrubber, men kveiter ble det dårlig med. Dersom de plasket uti rett ved fluefiskeren var det mangel på folkeskikk. Generelt er uv jakt en kald og fysisk krevende måte å skaffe seg en fiskemiddag på. Måtehold må gjelde uansett metode. Det er utrolig få undervannsjegere i norge så fangstene utgjør veldig lite.
 9. Jeg tenkte mest på at dete er rart det ikke fiskes mer etter brunørret med jig. Har lest om utviklingen innen stor fjellørret på "torskesluk" (25 gr jensenpirken). Hva er det egentlig som får oss til å tro at fjellørreten er så konservativ? Innefor feks karpefiske ser jeg at fantasien blir brukt i mye større grad når det gjelder valg av agn. Jeg tenker på agn som pølse, peanøttsmør, og fyrstekake Ingen ville vel prøvd å lure en sprek fjellørret med ostepølse på kroken?
 10. Jigg er uten tvil meget effektivt i jakten på mange forskjellige fiskeslag. Moderne jig-fiskeimitasjoner bør jo være snadder for større ørret. Likevel er det er meget sjelden å se noe silikonbasert saker i fiskeskrinet til ørretfiskeren. Min teori er at ørretfiskeren ikke tror at den "intelligente" fjellørret lar seg lure av silikon, noe ørretfiskeren heller ikke lar seg lure av Jeg prøver ikke å være frekk. Jeg er selv i kategorien av fiskere som sverger til gamle slagere som Spesial i kobber og rødt. Min unnskyldning for ikke å ekperimentere mer når det gjelder valg av fiskeredskap er at det er så sjelden jeg får mulighet til å fiske ørret at jeg rett og slett ikke tør. Er det noen som har hatt gode resultater med jig etter ørret? Hva mener dere om dette?