Gå til innhold
Fiskersiden

fiskebaronen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    280
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    5

fiskebaronen last won the day on January 24

fiskebaronen had the most liked content!

1 følger

Profile Information

  • Kjønn
    Mann
  • Bosted
    Volda, Norway

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

fiskebaronen's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare

Recent Badges

10

Mottatte likerpoeng

  1. Har hatt same problemet med glidetakkel på fluga. Eit tips kan vere å bytte til dobbeltkrok og krokstørrelse 12. Noko slik, eller lignande. https://www.leris.no/produkt/fluefiske/vatfluer/mini-muddler-dobbeltkrok-strl-12
  2. Eg er ikkje den mest ivrige brukeren her inne, men har vore med i veldig mange år. Kvifor er forumet dødt? Er jo knapt nye poster, og når ein spør om ting for folk sjelden svar. Er folk på andre forum?
  3. Dersom du vil ha billige briller med greit filter, kan du kjøpe på Aliexpress for 30 kroner. Eg har mange par der i frå, og dei fungerer heilt fint. Har også hatt frå Biltema som har fungert fint. Har hatt mange dyre briller som eg har kjøpt på skittfiske. Syns generelt ikkje at dyre briller er bedre polariserte enn billige. Er mest passform, design og kvalitet. Brillene mine slenger ofte i diverse sekkar eller bilar, og såleis greit at dei ikkje kostar ei formue.
  4. Eg skal på danacup i juli (nord Skjelland). Nokon som veit korleis sjøørretfisket er i strøket der i juli?
  5. Irriterer meg ofte over feil dimensjon på multisnøre. Finst der eit billig og nøyaktig instrument for å måle tjukkelse på snøret?
  6. Eg har prøvd meg ein del med opphengerfluge etter fjellørret og sjøørret. Eg har fått mykje fisk på det, men irriterer meg mykje over dårleg krokingsprosent. Som regel har eg brukt pattegris og muddler str 6-10 og enkeltkrok. Eg har no lyst å prøve ut dobbeltkrok og str 12 i håp om bedre krokingsprosent. Er det nokon med erfaring med dobbeltkrok på opphengerfluga? Kva med str 12 vs 6…? Bruker glidetakkel. Tenker å prøve denne.
  7. Eg vil kjøpe ein god og billig treblekrok. Tenker å kjøpe ca 100 stykk i str 12. Kva krok gir mest valuta med tanke på pris opp mot kvalitet. Har brukt ein del owner st 36, men syns dei er veldig dyre. Ønsket noko billegare, og som sagt i litt stort kvanta.
  8. Interessant. Har du link til testen? Høyres riktig ut at str 1000 er meiningslaust å bruke. Det kan kanskje tenkast at skilnaden på 2500 og 4000 vert større om ein bruker tjukkere snøre.
  9. Eg fisker sjøørret og fjellørret, og fisker primært etter store eksemplar. Før brukte eg alltid str 2500 hadpel snelle, men i det siste har eg brukt mest str 4000. Eg syns eg kaster lenger med stor snelle. Er det noko grunn eigentleg til å bruke små sneller? Dei er lettare, men det kan ein kompensere med å kjøpe ei dyr og lett ci4 snelle.
  10. Eldre båt for trolling/dorging selges billig for 19.000 kroner. Ukjent årsmodell. 2 motorer der begge kun har gått i ferskvann. Begge har nylig vært på service. Den nyeste er en yamaha 4 takt 4 hk som er veldig lite brukt, og er ca 7år. Den andre er Johnson 2 takt 30 hk. Ukjent årsmodell. Lite brukt. Båten har lensepumpe, lys og ekkolodd, men det elektriske på båten trenger ei overhaling. Det følger med 2 dyprigger, 2 planerbord med line, stativ og stangholdere til 12 stenger. Må hentes i Aremark.
  11. Ikkje i produksjon lenger så langt eg veit. Eg har den i fleire fargar og vekter, og har fått store mengder diger ørret på dei. I fjellet er svart 10g favoritt. Til sjøaure er den kvite best.
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.