Gå til innhold
Fiskersiden

Fluemønstre til neste sesong


ErikR
 Share

Recommended Posts

  • Svar 1,5k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

MEns vi snakker om fluebinding - noen som har kommet over brukandes speyhackle av bra kvalitet som ikke koster det hvite i øyet noen plass i det siste?

Ta en tur langs ei kystlinje. Var rart om du ikke skulle finne en dau hegre eller 2. Fant engang 2 mer eller mindre hele fuger som jeg strippet for fjær og farget de. Utrolig flotte fluer det blir!

Ellers hender det også at fx. oppdrettsanlegg får fellingstillatelse på de. Hør med de om du ikke kan få en de skyter isåfall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 year later...
  • 8 months later...

Her har det vært stille en stund og en god del av bildene har nok forsvunnet med årene i og med at forskjellige bildetjenester har forsvunnet. Nuh senest røk jo Fotoknudsen.

Får forsøke å sparke i gang ballet igjen med denne kreasjonen fra egen samling:

8476329867_d0bb23da7e_b.jpg
Yellow Belly #7 by Espen Ørud, on Flickr

Slenger på materiallisten også:

Tag: Oval gulltinsel
Hale: Hvit Fluoro Fibre
Butt: Rosa stretch floss
Rib: Orange Vinyl i hele kroppslengden
Kropp bakre halvdel: Holografisk tinsel i fargen Chartreuse (jeg ville kanskje kalle den gyllengul eller gulgull eller lignende)
Kropp fremre halvdel: Yellow Lemon FireStar-dubbing børstet rufsete.
Hackle: Gul Perlehøne
Vinge: Fra bunnen og oppover; gul isbjørn, knallgul AngelHair eller Hanked LiteBrite, hvit tanuki (eller tempelhund f.eks) og til slutt øverst 4 strå med Flashabou i en farge jeg vil karakterisere som pearl (den har visst mistet papplappen sin den der ;-) ) Disse stråene skal være hårfint lengre enn de lengste stråene ellers i vingen.

Endret av Espen Ørud
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Både litt hotte farger og veldig lyse fluer har fisket bra her i Finnmark. Erfaringen er at f.eks hvit/grønne mønstere har fisket veeeeldig bra. Jeg har manglet et gul/hvitt mønster lenge og denne er et reultat av en del ønsker for en slik flue. Samtidig har det blitt testet litt frem og tilbake med forskjellige komponenter uten at det ble "riktig". Det synes jeg det har blitt med denne. Ville ha det sorte hodet samt sort i hackelet for å få med litt sort som kontrastfarge. Sort er en "farge" som synes veldig godt også i vann som ikke er så klart. Mønsteret ble heller ikke helt "riktig" for meg før man fikk snudd opp ned på vingen. Dvs brutt med "normalen" med at vingen har mørkeste farge øverst. Den veldig bevisste tynne dressingen og bevisst "hard tapering" med kun noen få lange strå i topp av vingen kommer foøvrig av at tynt dressede fluer også har fisket godt i hjemmeelven.

Resten får nesten laksen være dommer for til sommeren. Men det hjelper jo at en av de som kjenner "hjemmeelven" min best og har ekstremt fluedilla utbrøt spontant da han fikk se den: "Fy f.... den der blir rå!"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Får forsøke å sparke i gang ballet igjen med denne kreasjonen fra egen samling:
Hyggelig det, espen
Det første jeg tenkte da jeg så denne var grunne elver, skarpt lys og lys bunn

Ei flue som burde kunne gi en fisk eller to. Det med lys overvinge har jeg sjøl fått fisk på i ei grunn finnmarkselv, det var på ei sølvdokka, så det funker.

Max fishing, den siste der kan du ta med rett til lågen eller drammenselva, den er perfekt der. Men jeg tenkte jeg skulle gi et bidrag jeg også. her er ei flue for kald og stor elv., mao tidligfiske.

En hårvinget variant av namsen

namsen2.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Den virker litt rufsete, men i så små størrelser blir den gjerne det. Denne er på dbl mustad no 4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp. Det er hjemmeelven hvor jeg er medlem i foreningen osv. Fisker også en del i Stabburselva. Spesielt ifm besøk sørfra da den gir mer "villmarksfølelse" og har også ordning med ukekort for tilreisende i noen soner...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Repparfjordelva er trolig landets beste tørreflueelv laksemessig. Skaidi er nok ikke dum den heller. Men jeg har enda ikke fått føttene oppover dalen der mens det fortsatt er kurant vannføring. I fjor valgte vi en helg for sent og droppet turen oppover pga lite vann.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mange smykker her, godt med litt inspirasjon når det nærmer seg sesong.

Har fisket Skaidi. Veldig spesiell elv hvor man ser fisken man fisker på. Krever litt geriljataktikk med lett utstyr - akkurat som jeg liker :) Egner seg garantert for tørt og striping.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share


×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.