Gå til innhold
Fiskersiden

Oselven 2008


Morten
 Share

Recommended Posts

  • Svar 162
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Noe liv i elva? Bare fra sone 2 og nedover som gjelder pga vanstanden nå?

Så en tert som surret rundt nedom gamlebrua i går, ellers mye regnbue som farer omkring i osen og nedre deler av elva. Sats på floa så kan det sikkert la seg gjøre å kroke noe der nede! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rapport(kort) fra sone 2 i dag, torsdag 21.08.

Gikk vel som det måtte gå, lite vann og ingen oppgang <_<

Men det var en laks på 3-5kg(?) som gikk i øvre/midtre del av sonen.

Kjennemerke er en lys flekk oppe på hodet ;)

Ga han alt mulig av "godsaker" rett foran nesen, men lukta såvidt på

det og svømte videre....hehe :lol:

Dro ned til havet og dro 3stk makrell til middag(mistet 5!), et par hakk

lettere enn laksen/regnbuen i "Osbekken" for tida.... :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ville vel heller tro at de komme fra Austevoll et sted er stor avstand og mange elver på veien fra osterfjorden til os...

:):angry2: Dei siste dagane er det tatt mykje regnboge i Hellandsfjorden på nordvestsida av Stord.Så Austevoll kan godt vera heimplassen til desse rakkarane. Det er og observert regnboge fleire andre plasser på Stord, og størrelsen er frå 1,5-2,5 kg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser buer overalt. Men ingen rømming rapportert hverken i Osterfjorden eller andre steder? Har fisken oppstått fra ingenting, i en slags "generatio spontana" prosess? Det er visst det næringen vil ha oss til å tro.

Ja, ja - tusen takk for tusener av nye lakselusverter fullstendig utenfor Mattilsynets kontrollregimer som frakter smitte i alle retninger. Akkurat hva vi trengte nå når sø er helt i kjelleren!

Da er det altså to steder med masser av rømt opdrettsfisk som anleggene bevisst må ha unnlatt å rapportere. Regnbue er der i massevis begge steder, så de som røkter anleggene kan neppe ha unngått å legge merke at fisken har forsvunnet, eller hatt grunn til å anta at de mistet så få at det ikke var nødvendig å rapportere. Var litt redd for at "det ingen vet har ingen vondt av" ville bli den nye strategien som o-næringen legger seg på etter at de lovet "å rydde opp" i rømmingsproblematikken. Da unngår man selvsagt negativ publisitet om egen virksomhet og næringen totalt sett - samtidig som rømmingstallene FKD og andre har i statistikkene selvsagt vil se litt penere ut ved årets utløp!

Rømming er rapporteringspliktig, det skal vel til og med etterforskes og kriminaliseres etter hvert hvis oppdretteren er å laste for uhellet. Men det det lønner seg tydeligvis bedre å holde kjeft!

Skjønner ikke næringen at de snart må spille med åpne kort? Der er neppe noen god ide å tie der tale og åpenhet burde være gull. Et tynnslitt rykte bedres ikke akkurat av tvilsomme rutiner og fortielser når fjorder og elvekjefter til stadighet står stinne av eierløs fisk på frifot.

Min dom? Monkey business hele greia! Nå må vi få inn i lovverket at merking av all fisk som settes i mærd er obligatorisk, slik at oppdretteren som har skylda kan pinpointes og stå til ansvar for det de har gjort. Her har nemlig intet blitt bedre på tross av alle bekymringer og lovnader om innskjerping vi hører i festtalene, så hvorfor ikke legge til rette for at rette myndigheter gis verktøy til å tynne ut useriøse aktører innen næringa?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann

Som tidliere sagt har jeg kort i sone 4 på lørdag 30. Er det noen som vet om det er noe vann nå etter regnet de siste dager? Er det i hele tatt noen vits i å ta turen?

Du har ihvertfall større sjanse på en laks enn hvis du sitter i sofaen hjemme - og husk sesongen er snart slutt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share


×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.