Gå til innhold
Fiskersiden

Berkley Nanofil FAKTA


Asgeir Alvestad
 Share

Recommended Posts

Jeg synes det er flott at folk med stort erfaringsgrunnlag deler sine synspunkt med andre.

I så måte ønsker jeg Asgeir Alvestad hjertelig velkommen på forumet - åpenbart en person som kan bidra i stort monn.

Det som skuffer er at Alvestad fortsetter i samme stil som de han hevder å komme til livs. De han hevder sprer direkte feilinformasjon her på forumet.

Jeg tror vi kan være enige om at uansett hvem informasjonen kommer fra kan det aldri bli mottatt som noe annet enn egne subjektive erfaringer så lenge det ikke medfølger dokumentasjon. Om noe burde varsellysene blinke kraftig når erfaringene kommer fra betalte pro´s.

Som etablert pro og landskjent sportsfisker bør en vokte seg for å starte en tråd med tittelen "fakta" uten å bringe på bane noen som helst form for dokumentasjon på at påståtte opplysninger faktisk holder vann.

Når man hevder at formålet med tråden er å klarere for "sportsfiskere som sprer direkte feilinformasjon på forumet" går Alvestad med hodet først rett inn i en "double fail" når han fortsette i samme "udokumeterte sannheters gate" som de han hevder å ville komme til motsvar.

At Alvestad svarer i tråden, men utelater å kommentere min klage, eller på andre måter dokumenterer sine påstander får hver enkelt tolke som de ønsker...

Det vi derimot kan se er at det hverken i denne tråden eller noe sted i Asgeirs blogg framkommer noe materiale som underbygger hans påstander om snørets kvalifikasjoner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde også litt blandet erfaring med slitestyrken på Nanofil men når jeg gikk opp i dimensjon og brukte fluorkarbon fortom fungerer det utmerket. Kastelengden er meget bra og det er minimalt med støy. Alt i alt er jeg fornøyd med linen selv om den tvang meg til å lære meg et par nye knuter.

Det eneste jeg ikke var fornøyd med var feederfiske. Lina surret seg og jeg mistet mye utstyr. Foretrekker fortsatt powerpro 0.10 men skal teste litt mer til neste sesong.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 months later...

ikke prøvd produktet,og er fornøyd med det jeg allerede bruker,men tester kanskje neste gang jeg skal fylle ei snelle :)

for meg er først og fremst alvestad en sportsfisker som fisker mye,så at han er selger legger jeg ikke vekt på,han blir neppe rik av salget ;)

at folk setter spørsmålstegn ved hans troverdighet,synes jeg er ufint.

stå på Asgeir,og takk for faktarapporten :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 weeks later...

Mener å huske at folk var veldig skeptiske når Fireline kom på markedet og. For meg var det en helt ny opplevelse, og jeg har vært veldig fornnøyd fra dag 1. Ut fra fakta ang Nanofil så synes jeg dette ser veldig spennende ut, og jeg kommer derfor til å teste dette ut på sjøørreten nå til våren. Tror egne erfaringer er det beste. Tror ikke det finnes fasit svar på noe her inne på forumet, beklager folkens. Selvfølgelig lytter jeg til andres erfaringer, også veldig erfarne og dyktige fiskere som representerer produsenter av utstyr :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Jeg har utelukkende gode erfaringer med Nanofil snøret. Bruker knuten fra Napp og Nytt katalogen og har aldri hatt brudd.

Jeg bruker den til spinn fiske med wobbler og sluk etter sjøørret og annen fisk. Jeg er selv av den erfaring at til meite fiske

så liker jeg best Mono, spesielt til bunnmeite. Jeg likte aldri Fireline noe videre, men Nanofil har fått øynene mine opp for muligheter

innen fisket mitt jeg ikke hadde før som feks økt kaste lengde og mer line på snella/økt bruddstyrke. Bruker alltid fortom enten Stroft, eller FC festet med svivel og er superfornøyd.

Nå har jeg vært heldig og fått være med på både kurs og i foreninger med Asgeir Alvestad, og jeg oppfatter ham først og fremst som en ihugga sportsfisker fremfor selger. Han deler alltid med tips og har i flere år holdt på med statistikker på bla hvilke farger som fanger best til hvilken tid på året. I tillegg har han prestasjoner de fleste av oss kan drømme om under beltet sitt. Han har en utrolig erfaring og sitter med kunnskap de fleste av oss hadde måttet leve to liv for å oppnå. Synes igrunnen det fortjener respekt, istedet for å bli brukt som kilde til undergraving.

Jeg synes det blir for lett å si han er selger så vi kan ikke stole på ham. Hvordan skal noen kunne forsvare seg mot ett slikt utsagn?

Og at de skal utgi materialer og prosesser ting er lagd i skjønner jeg de ikke gjør.. Kineserne kopierer jo ting før de rekker og komme på markedet, og en slik flom av kopier vil drepe all troverdighet i produktet da de som kopierer ofte ikke bryr seg nevneverdig om kvaliteten på kopien.

Det er klart at folk må ha noe å leve av, men jeg oppfatter det slik at Asgeir ikke selger eller "pusher" ,som enkelte uttaler, produkter han ikke kan stå inne for. Og ikke fortell meg at hvis dere hadde hatt muligheten til å leve av hobbyen deres så ville dere ikke ha hoppet på den muligheten som en flue på en hestelort. Det ville jeg ha gjort ihvertfall.

-Kurt Johansen-

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg byttet fra Power Pro til Nanofil denne uka. Veldig fornøyd til nå. Med Power Pro hadde jeg en irriterende ulelyd når jeg sveivet inn med min Stradic Ci4. Denne lyden forsvant når jeg byttet til Nanofil.

Jeg bruker uni-knuten, har ikke merket noen problemer med å bruke den.

PowerPro Super 8 slick har ikke den ulyden heller, fyi :)

Tor Arne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 months later...

Hei, vil bare komme med noen erfaringer jeg har med Nanofil etter å ha blitt "frelst" høsten 2012. Fisket jeg bedriver er UL-L dvs ørret og åbbor opp mot 1,5 kg. I "gamledager" benyttet jeg mono 0,18 -0,20.

Har de siste årene prøvd det meste av multi snører uten å bli helt fornøy (derfor har jeg prøvd mye :turned: Men høsten 2012 ble jeg "frelst", og da med 0,13 Nanofil. Jeg har så fyra opp resten av snelleparken med tykkelser fra 0,9 og 0,11 og 0,13 og 0,16. Til min store overraskelse så er kastelengden på disse helt minimale, men fordelene ved å benytte de to siste tykkelsene er store. De er mye lettere å håndtere mht knuter, blir ikke så lett påvirket av vind og tåler mere slitasje. Min drømme kombinasjon er nå 0,16 Hi viz chartreuse med ca 2 m Trilene 100% fluorocarbon 0,21 mm. Ved bundnapp pleier denne kombinasjonen å ryke rett under Albright knyten som jeg benytter til skjøting. Albright knyten gir minimal friksjon i stangringene, men det er viktig at lengden på fortomen ikke er så lang at knuten kommer inn på spolen, da dette gir problemer ved kast. Jeg legger knuten mellom første og andre stangring, sett fra snella)

Med denne kombinasjonen på en 8 fots stang 3-14 gr, gikk jeg smygfisking med kun krok og tre mark. Kastet langt og presist, og benyttet Nanofilsenea (med signal gul farge) som napp varsler. J.... gøy. Og fisk fikk jeg også :mp3: .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Albright knyten gir minimal friksjon i stangringene, men det er viktig at lengden på fortomen ikke er så lang at knuten kommer inn på spolen, da dette gir problemer ved kast. Jeg legger knuten mellom første og andre stangring, sett fra snella.

Flott å høre at du er fornøyd med Nanofil :thumbsu:

Du kan ha ett poeng i at knuten, eller selve snøret for den del, hvis det ligger svært løst på spolen kan grave seg ned i andre vendiger og således skape kaos i utkastet. Vil bare poengtere at jeg har fisket med Albright og ca 5 meter fc eller mono fortom i svært mange år - uten at det har "gitt problemer ved kast".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde problemer med skjøteknuten på en snelle for noen år siden og fant da ut at hvis jeg la knuten helt bakerst på spolen gikk den ut uten problem. Gjør det samme på surfstengene der det er mye mer krefter ute å går.

Har ikke peiling på hvorfor det er bedre å ha knuten bakerst da det logiske ville vært å ha den fremst. Uansett er det verdt et forsøk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flott å høre at du er fornøyd med Nanofil :thumbsu:

Du kan ha ett poeng i at knuten, eller selve snøret for den del, hvis det ligger svært løst på spolen kan grave seg ned i andre vendiger og således skape kaos i utkastet. Vil bare poengtere at jeg har fisket med Albright og ca 5 meter fc eller mono fortom i svært mange år - uten at det har "gitt problemer ved kast".

Jeg tror problemet som oppstår når jeg legger knuten på spolen, er at jeg fisker med små sluke/spinnere osv. Da legges sena veldig løst på spolen og det skal da ikke mye til for at snøret hekter seg fast i knuten på vei ut.

Var på ny fisketur noen dager nå igjen. Hadde forskjellige snøre kombinasjoner på ulike sneller. Og min erfaring med nanofil tykkelse og FC fortom, står seg ennå. Forresten så er det veldig mye fisk i Nordmarka i år. Fire fine ørret tiltross for varmt vann. Men vær ops på at OFA kalker vannene nå i uke 29 og 30, så sjekk OFA sine sider før du drar på tur. Skitt fiske :mp3:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 years later...

Uni mot uni blir for mitt bruke alt for fort slitt i knuten av inn ut inn ut av stangringene, noe jeg har funnet ut av at min versjon av albright tåler.

Den Albright knuten jeg ellers leser om, med surringer både ned og opp glir bare opp for meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til Nanofil foretrekker jeg en så kort fortom at den kan knytes med en knøttliten svivel istedenfor å skjøtes. Skal lite til før Nanofil glipper med både blodknute, FG, dobbel uni og albright på tynne diametre etter min erfaring. Den knuten jeg har landet på direkte til svivel er palomar med fire surringer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.