Gå til innhold
Fiskersiden

Er det flere abbor entusiaster her ?


Bonavar
 Share

Recommended Posts

Texas fungerer fint på treg borre, men er de i farta bruker jeg vanlig oppsett jigghode+liten shad. (Relax Kopyto er favoritten av shadder og Gamakatsu er favoritten av hoder.) Nekorigg har jeg ikke helt grepet på. Drop shot er også fint på treg fisk men fordrer i praksis båt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har både spray og tusjer med hvitløk. For mitt fiske synes jeg det utgjør en forskjell. Mye handler vel om at man tror på det selv, men som Erik skriver hjelper det spesielt på kunstagn som du lar ligge i ro. Tusjene gir ikke fra seg like mye lukt/smak, men kan være bra å bruke for å lage punkter på jiggen som skiller seg ut. Har hentet mye inspirasjon herfra: http://www.eu.purefishing.com/blogs/sv/tobias-franstam/2016/05/04/gor-den-basta-battre-pulseshad-improved/

Hvis du skal prøve ut andre teknikker nå enn tradisjonelt jiggfiske med jiogghode, så ville jeg vel brukt litt tid med små wobblere. Det har hjulpet meg til å lokalisere fisk, samt fanget både store og små den siste tida. Kreps montert på cheburashka- hode med offset krok er også noe jeg har tatt kilosfisk på siste ukene. Det er ganske likt fiske med vanlig jigghode, men kroken kan man velge selv og den får en fri gange, da den svinger.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen som vet om noen gode abbor vann ? Synes Abbor som går sammen men Ørret er så sky. Virker nesten som Ørretens oppførsel smitter over på Abboren. Kanskje bare spekulasjoner ,) 

Om noen vet om noen gode vann å ikke vil poste det her er det bare å sende meg en PM. Jeg slipper ut all fisk uansett størrelse dersom fisken ikke er skadet. 

Skulle ønske det var et vann eller 2 som det bare var Abbor å Mort i å at det var total forbud på å ta opp fisk. Only catch and release. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sognsvann, Bogstadvannet og Nøklevann har alle levert abbor rundt kiloen til meg, og har typisk byttefisk som mort/ krøkle/ laue, men det er noen år siden jeg frekventerte de vannene. (Nøklevann er tappet ned noen meter nå, uten at det nødvendigvis gir dårligere fiske.) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

16 timer siden, puderhunden skrev:

et tips kan være å titte litt mot sverige for abbortips. det har vært et oppsving i abborfisket der borte i de siste par åra og det ligger mye bra videoer ute på nettet. https://www.youtube.com/user/kanalgratisdotse er et bra sted å begynne.

Takk for svar. @LaHo postet en fin link i sitt innlegg i denne tråden. Som var veldig interessant. Jeg vet Abbor fiske har blitt en stor fiske gren/aktivitet der borte nå. Noe som jeg setter utrolig stor pris på. Rart det ikke er interesse for det her i Norge ? 

Vansjø i Moss er jo en stor innsjø som jeg vet det står mye stor Abbor i. Men der må man nesten ha båt for  å komme til. Vurderer å kjøpe meg en båt til neste år å satse på fiske i Vansjø. Som bare er en 1 times kjøretur fra Oslo :)

 

 

 

 

 

Endret av Bonavar
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden vi prater om Abbor fiske i denne tråden gidder jeg ikke starte en ny tråd. I USA er jo Bass fishing nesten blitt en nasjonal sport. lol !! Men ikke langt unna. Hvordan type Abbor er det som går der borte ? Vet dem kaller den big mouth Bass. Den virker mye mer hissig å ser ut som den aldri slutter å vokse. Etter et google søk nå kom det opp Lakkseabbor. Er big mouth en blandingsrase av Lakks og Abbor ? 

Beklager om jeg kommer med mange rare utspill nå. Men jeg forstår bare ikke helt forskjellen på Abbor her og der. Big mouth Bassen virker utrolig hissig å biter på så og si alt. Se kul video som jeg poster under.  

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ja de er ganske så ivrig på bassfisket der borte.

bass er en annen art vår abbor. de har en nær slektning til vår borre der borte som de vel kaller yellow perch(?). sjekk denne videoenhttps://www.youtube.com/watch?v=u1gSgRkzZ54&list=PLMaY-hU9Qld98NfFaB5SSacszzVfqB86a

det finnes flere typer bass. big mouth blir størst. smallmouth er også populær. i tillegg finnes det noe som heter spotted bass tror jeg.

anbefaler forresten å sjekke ut flere av videoene til gjengen i uncut angling(linken over). veldig mye bra, både moro og gode tips i mengder.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

18 timer siden, erik skrev:

Vansjø er som du sier best fra flytende farkost. Men du kan leie både kano og båt  her. (Sitter forøvrig i min båt, ute i Vansjø, akkurat nå.) Det er veldig langt mellom abbor over kiloen her, men mye på 300-700g.

Vansjø er utrolig fint vann. Skulle bare ønske jeg hadde båt der selv ,)

Var å fisket i går men Abboren beit dårlig. Fikk en liten Abbor på hvit flying lure. Nektet å bite på brunt,sort,gult å diverse spinnere. Da ga vi opp å satt på noen store wobblere. Da beit jo så klart Gjedda på. Er det noen tråd på formet som man legger ut dagens fangst på ? 

Selv laget jeg en tråd under ''Testforum'' men vet ikke om det er riktig sted å legge ut bilder ? 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 timer siden, erik skrev:

For de spesielt interesserte så var kveldsabboren herfra:

http://kart.gulesider.no/m/d5EVq

Morgenabboren var fra holmene litt lengre vestover, rett før elva smalner inn til Nedre Vrangen.

Takk som deler ,)

Ferien min er over nå så min neste tur blir ikke før til helgen. Gleder meg til å prøve noen av mine nye popper wobblere. Jeg synes det er gøy å prøve ut nye sluker osv men har liten erfaring med popper wobbler å frosker. Det er jo nesten en egen gren å fiske i overflaten. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortom eller ei?

Alltid, men typen varierer. I tilfellet over bruker jeg en popper som tåler endel vekt, så den kunne jeg sikkert brukt stålfortom på. Men generelt ved abborfiske bruker jeg multifilament som sene, og fluorkarbon som fortom. Fisken på bildet over brukte jeg 0,33 fluorkarbon på, og da er det ikke mye beskyttelse mot gjeddetenner, men mest for at jeg får mer abbor med slik fortom kontra multi helt frem. Popperen er forresten en IMA Popkey 90, som sammen med Strike Pro er en personlig favoritt ved abborfiske. Strike Pro sin tåler ikke stålfortom, da "popper" den ikke.

Bruker jeg større poppere med gjedde som mål bruker jeg stålfortom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.