Gå til innhold
Fiskersiden

Østlandsturné


ChristerGj
 Share

Recommended Posts

Det var da svært da! :D

Gratulerer igjen med enormt bra artsfiske!

Smakte vel ekstra godt å få opp den småflekkede vil jeg tro! :D

Takktakk :blush: Den småflekkede er vel den fisken jeg setter høyest så langt ja!! De er rett og slett utrolig rå...

Og takker for gratulasjoner :excl:

Isengran og Tarris stemmer det forresten!

Skal se om jeg ikke får rota til en liten rapport av hai- og fjesing-fiske i morgen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er jeg tilbake i Trondheim og sommeren er over for denne gang. Har hatt en flott sommer med mye artsfiske, og hatt gleden av å være guide for - og bli guidet av, diverse artstullinger i sommer tongue.gif

Christer fikk plukket seg mange nye arter, grattis igjen med de. Sommerens høydepunkt for min del ble rødhaien på 1270 gram og 70 cm.

Bilde%2520112.jpg

En fisk jeg har drømt om lenge og blanket etter 5 kvelder i vinter.

Endret av Triturus
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Vel, om enn _noe_ forsinket, så kommer ihvertfall den siste rapporten nå! :D

Første kveld på rødhai-plassen fisket vi fra 18-tiden og utover helt til 3-4 tiden om natta. Irvin var ikke snauere enn at han plukka den første, og største, rødhaien bare et par timer etter at vi hadde ankommet plassen. 1270g, og potensiell ny n.rek, veide skjønnheten!

31138_s.jpg

Velfortjent og etterlengtet fangst for han som hadde blanket etter denne arten 5 kvelder i vinter.

Like før Irvin vippa opp fisken sin hadde en annen forumbruker, "arctander", ankommet plassen. Han skulle heller ikke ligge på latsida og vippet opp en fisk på 1.09kg like etter at Irvin hadde fått opp sin. Så nå var det bare meg igjen... Skulle jeg få drømmefisken?! Kort fortalt ble kvelden resultatløs for min del med kun sandflyndrer og småhvitting på land. Her MÅTTE jeg tilbake igjen før jeg dro oppover! Man lar ikke sjanser som dette gå fra seg!

Neste dag i 17-tiden var vi tilbake igjen. Krokene ble agnet og slengt ut... Det gikk lenge uten noe som helst aktivitet på stengene våre, og i det vi så en makrellstim komme jagende forbi kunne vi ikke dy oss; her skulle det fiskes ferskt agn! Makrellen skulle vise seg å være vrien, men vi fikk lurt opp en hver - og det spørs om ikke det var akkurat dette som skulle redde kvelden...

Noen timer senere piper det godt i nappvarslerne til Irvin og han løper bort som vanlig. Så forsvinner han ned til vannkanten, og jeg hører ingenting. Sikkert småhvitting tenker jeg... I det jeg går bort og kikker over kanten ser jeg han står med ryggen til, med et litt lurt smil om munnen. "Kan du hente keep-nettet?" Joda, han hadde tatt enda en småflekka på over kiloen!!

31139_s.jpg

:D 1.08kg

I det jeg kom opp etter fotograferingen av hans andre rødhai, nappet det i stanga mi. Tilslag ble gitt og fast fisk. Det var ikke hvitting iallefall, og var det sandflyndre måtte den være stor. Noen nervepirrende sekunder senere kunne jeg skimte den drømmefisken i overflata!

31137_s.jpg

Mens fighten foregikk hadde det trillet inn en tysk bobil på plassen. Tyskern luftet tilfeldigvis bikkja i det fisken ble fanga, og ble vitne til et gledesutbrudd av de sjeldne der nede på brygga! Litt skremt ble han nok.. At den veide 660g mot Irvins to over kiloen, betydde lite. Dette var inntil dagen før kun en fisk jeg hadde sett på bilder og kunne latt meg fasinere av, og nå var den på "lista" mi :D

Etter dette ble mms'er sendt rundt og utstyret pakket sammen. Vi var godt fornøyde begge to :D

Fredag, og siste dag på Østlandet for min del, skulle brukes etter fjesing. Etter tips fra Tom Ole ble kursen satt sørover. Vel framme skulle det vise seg å være vanskelige forhold med mye vind og høye bølger. Jeg hadde et bra napp på et av de første fiskene, men alt som kom opp var en utrettet aberdeen-krok... Vi plukka så et par berggylter før Irvin kunne konstatere ny art, såklart en fjesing!

31168_s.jpg

Nå var iallefall håpet der, til tross for forholdene. Etter mye kasting uten det helt store resultatet gjorde Irvin som med rødhaien, han plukket like så godt to eksemplarer av arten mens jeg enda slet med den. Like etter skulle jeg ha flaks, og kunne konstatere ny art nr 20 på turen, og art nr 59 totalt :)

31167_s.jpg

Endret av ChristerGj
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.