dannyboy100 Skrevet May 2, 2010 Rapporter Share Skrevet May 2, 2010 Har nylig kjøpt fiskeutstyr så er ny på dette her Lurer på om det ikke gjør noe om man skjærer ut alt sammen innvendig det som skal fjernes før man legger det i frysern? Siden man slipper noe av arbeidet når man skal ta den opp igjen og tilbrede den. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
tweek Skrevet May 2, 2010 Rapporter Share Skrevet May 2, 2010 Skal du ha fiskeutstyret i frysa?! Men du trenger noen å fortelle deg om du skal rense fisken FØR eller ETTER du legger den i frysa?! Jaja... jeg stemmer før! Best å få gjort det så fort som mulig. Ifølge "expertene" blir smaken bedre hvis du reser den før du fryser den... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Even A Skrevet May 2, 2010 Rapporter Share Skrevet May 2, 2010 Feit fisk, slik som makrell, aure og laks, holder lenger på smaken om dei vert fryst heile. Mager fisk skal rensast før frysing. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Espen Ørud Skrevet May 2, 2010 Rapporter Share Skrevet May 2, 2010 Ettersom det er postet i laksefiskeforumet antar jeg det er laks du spør om. Jeg fryser laksen HEL. Etter et par dager tar jeg en dusjeflaske med vann og glasserer fisken med is. Da holder de lengst og får ikke tørke/fryseskader heller.. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
dannyboy100 Skrevet May 2, 2010 Forfatter Rapporter Share Skrevet May 2, 2010 Det var laks takk for svar Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cb Skrevet May 2, 2010 Rapporter Share Skrevet May 2, 2010 (endret) Laks tatt i elv har stort sett lite eller ikke noe mageinnhold heller, så her er det lite bakterier som kan forurense fiskekjøttet. "alt sammen innvendig det som skal fjernes før" Ordet du leter etter er INNVOLLER, og prosessen med å fjerne disse kalles å SLØYE. Endret May 2, 2010 av cb Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
erduptur Skrevet May 28, 2010 Rapporter Share Skrevet May 28, 2010 Ettersom det er postet i laksefiskeforumet antar jeg det er laks du spør om. Jeg fryser laksen HEL. Etter et par dager tar jeg en dusjeflaske med vann og glasserer fisken med is. Da holder de lengst og får ikke tørke/fryseskader heller.. Jeg vil annbefale å pakke fisken hel uten å vaske bort slim osv i gladpakk strekkfilm som strammes grundig rundt hele fisken. Det forhindrer luft og uttøring harskning. Har erfaring med at laks pakket slik er helt fin etter 9 mnd i fryseren. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
sølvreven Skrevet May 28, 2010 Rapporter Share Skrevet May 28, 2010 Jeg vil annbefale å pakke fisken hel uten å vaske bort slim osv i gladpakk strekkfilm som strammes grundig rundt hele fisken. Det forhindrer luft og uttøring harskning. Har erfaring med at laks pakket slik er helt fin etter 9 mnd i fryseren. Ved lengre lagring av laks og fet fisk er det nok best å fryse den "rund". Men skal man ta den ut av fryser i løpet av kort tid, er det mere praktisk å gjøre opp fisken, og kappe den i passe "koteletter" f.eks. som pakkes inn i fryseplastposer, hvor man får ut all luft og tetter. Finnes jo å få tak i slike ruller med klar plast som man bruker bl.a. i fiskeindustrien. I forskjellige størrelser. Bra kvalitet også på disse, bedre enn slike billige svartsekker kjøpt på Rema Og de finnes i flere bredder/lengder. For smålaks, mellomlaks, storlaks. Fisken renses skikkelig, alt blod og evt. smuss fjernes. Og posene tapes godt igjen. Ser litt mere appetitlig ut også enn en svartsekk som er revnet og full av lakseslim og blod. Men ikke alle er like nøye med at de ikke skal legge laksen på jorda, eller grus og sand. Særlig hvis man skal grave laksen ! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Karl Inge S Skrevet May 28, 2010 Rapporter Share Skrevet May 28, 2010 Fisken bløgges (kapp en gjellebue på hver side og heng fisken opp- rist litt i den første minuttene) så vaskes dritt av den (ikke minst blod og jord) før den pakkes i tett plast (gjerne sånn "lakserull" som Silvern nevner) og fryses hel. Da blir den best/holder seg best etter min erfaring. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
sølvreven Skrevet May 28, 2010 Rapporter Share Skrevet May 28, 2010 (endret) Fisken bløgges (kapp en gjellebue på hver side og heng fisken opp- rist litt i den første minuttene) så vaskes dritt av den (ikke minst blod og jord) før den pakkes i tett plast (gjerne sånn "lakserull" som Silvern nevner) og fryses hel. Da blir den best/holder seg best etter min erfaring. Yes, og la gjerne laksen henge en stund etter at den er bløgget ! For det kommer som regel enda mere blod (blodkake) som legger seg ved gjellene etter at man har vasket den først. Et godt råd er rett og slett å kappe vekk alle gjellebuene, lettere å rense. Og pass på spyfluene, særlig når det er varmt De er kjappe med å legge egg. Når jeg tar inn en laks tar jeg bare enkelt og greit et grepa tak i gjellebuene på den ene siden av laksen og røsker til så pulsåra kuttes. Så raskt som mulig etter at laksen er avlivet ! Ser også at endel legger laksen flatt etter bløgging, ikke alt blodet vil renne ut (det kan være noe igjen) og heller ikke delikat når man ser mørke områder på filètene som er røyket Endret May 28, 2010 av sølvreven Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
BAN Skrevet May 28, 2010 Rapporter Share Skrevet May 28, 2010 Ideelt så skal ikke fisken vaskes i elva. Det er for mye bakterier der. Fjern gjellene før innfrysing. Frys fisken. Glasser den, og legg den i pose. Holder over et år ved -18°C. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.