Gå til innhold
Fiskersiden

Mine meiteturer 2011


nanablag
 Share

Recommended Posts

  • Svar 273
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Takker for alle gratulasjoner :thumbsu:

Jeg er fremdeles oppriktig glad etter turen :D

10.juli:

Ny jakt på steinsmettpers.

Da det endelig var blitt mørkt nok til å fiske så jeg et steinsmetthode under en stein. Jeg la agnet rett foran den og den tok med en gang! Da jeg fikk den på land viste det seg at denne var betraktelig større enn de jeg har fått før!! Gamlepersen var 3 gram, så det skulle ikke så mye til, men moro var det allikevel <_< Jeg fikk en til som var mindre og observerte flere som også var mindre som jeg dermed ikke gadd å fiske på. Da batteriene i lykta begynte å bli dårlige vendte jeg nesen hjem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Der hadde jeg en halv times humring og spennende lesing!

Tusen takk for et frapperende innblikk i din hyggelige fiskeverden, Nanablag :)

Utrolig artig og inspirerende lesing for en Wannabe! En annen blir mo i knea og grønn av misunnelse av alle turene du har! Imponerende innsats og tålmodighet du legger for dagen, for ikke å nevne den "selvhøytidelige" tonen ved kommentering av gjentagende plumping ved foringsplassen!

Tråden er herved høytidelig lagt til i en spesiell plass kalt "Koblinger" :thumbsup:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Der hadde jeg en halv times humring og spennende lesing!

Tusen takk for et frapperende innblikk i din hyggelige fiskeverden, Nanablag :P

Utrolig artig og inspirerende lesing for en Wannabe! En annen blir mo i knea og grønn av misunnelse av alle turene du har! Imponerende innsats og tålmodighet du legger for dagen, for ikke å nevne den "selvhøytidelige" tonen ved kommentering av gjentagende plumping ved foringsplassen!

Tråden er herved høytidelig lagt til i en spesiell plass kalt "Koblinger" :P

Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det ble en sørlandstur i år og da måtte det selvfølgelig meites litt :)

12.juli:

På vei ned til Kristiansand måtte det legges inn en stopp for å fiske opp den beryktede regnlaua.

Etter en kjapp kikk på kartet var det lett å finne fram til vannet og parkeringa som tidligere regnlauejegere hadde benyttet. Å komme seg ned til selve vannet derimot så verre ut.... Etter noen minutter med intens grubling kom jeg på at jeg hadde et par støvler i bilen og da gikk alt så meget bedre! Jeg tok med stang med mikrodupp og krok #22 og pinkies som agn. I elva, svært nære vannet, så jeg en flott plass som måtte prøves. Det viste seg at fiskene her var glade i å nappe litt i agnet, men ikke så ivrige etter å sitte..... Endelig var det en som satt da jeg gjorde tilslag :D Denne falt dessverre av i lufta :thumbsup: Det gjorde nr 2 også. Den tredje kom seg så langt som til hånda mi min sprellet seg ut av den før jeg hadde fått sett på den. Etter dette fikk jeg mer sving på sakene og fikk landet 5 mikrotasser før jeg fikk en sørv på 22.98 gram. Småtassene tok jeg med meg en liten tur opp til parkeringsplassen for veiing. Nå tårnet problemene seg opp. Noen av fiskene så veldig ut som sørv, mens de andre som jeg i utgangspunktet var mer sikre på ble mer og mer like sørv mens jeg studerte dem. Jeg prøvde å notere noen stikkord om hver fisk og vekt på et papir for å finne ut hva persen var i ettertid, men det ble selvfølgelig masse vann på arket og bare tull alt sammen. Jeg husker nå fire vekter: 2.59, 2.58, 2.31, 1.74, da det var 5 fisker og det enda ikke er blitt bekreftet at mer enn en av dem er regnlaue er det ikke bare umulig å si hva persen ble, men også helt umulig å angi et nedre estimat for den. Det viste seg at bildene jeg tok ikke ble bra og dermed ble alt bare trøbbel :D

Jeg haddde avtalt med Havtryta å fiske gullfisk på kvelden og stilte opp en liten stund før guiden, ivrig som en unge! Planen var å prøve en plass fra starten, for så å gå over til selve godplassen etter 21:00. Like etter at vi ankom så vi en gullvederbuk som gikk høyt i vannet der vi fisket, artig! Noen turer er man bedre forberedt til enn andre, denne tilhørte sistnevnte kategori... jeg hadde lagt igjen kamasan B611 #12-krokene mine og det var derfor høyst uvisst hva jeg skulle fiske med. Jeg endte opp med en ferdigknytt fortom av en type jeg ikke hadde brukt før. Langskaftet krok #12. Jeg var ikke helt fornøyd med at den var langskaftet, men det kunne vel ikke spille noen rolle? Ganske kjapt fikk jeg et flott løftenapp, men bommet tilslaget så det sang. Neste tilslag satt, men da røyk krokfortommen :( Jeg skiftet da til Suhiro T116 #16 og fikk umiddelbart et brutalt hugg! Fisken slapp selvfølgelig med en gang, men jeg måtte jo agne opp på nytt og oppdaget da at kroken hadde rettet seg.. Det som hade nappet var ganske sikkert noe annet enn de små gullfiskene jeg var der for så jeg tenkte at jeg kunne jo bare bøye den opp igjen. Da knakk den :( Etter dette bestemte jeg meg for å gå tilbake til kamasan-krokfortommene jeg ikke hadde særlig gode erfaringer med under karussfiske, men som har fungert meget godt til alt annet. De er altfor lange og måtte forkortes. Denne gangen glemte jeg å fukte sena da ejg laget ny løkke og fikk svi for det på neste napp :( Nå er ca halvparten av det som gikk galt nevnt, resten er glemt. Jeg fant en ny krokfortom, fuktet sena denne gangen og etter kort tid fikk jeg et fint løftenapp. Tilslaget satt og guiden gratulerte meg før fisket var i hoven. Etter alt som hadde gått galt svarte jeg med en opplysningen om at den ikke var hovet enda... Denne kom opp, til smil og glede over ny art :) Det ble også en til før vi flyttet oss. Guiden hadde, såvidt jeg kan huske ikke et napp på denne plassen..

Vi flyttet oss og guiden hadde det første hugget umiddelbart! Han fikk fisk mens han loddet dypet og før vi hadde foret, en fin en var det også! Vi fikk 2 hver før vi endelig lyktes i å lodde dypet. Det ble mye veiing, fotografering og sånn, så vi slet skikkelig med å rekke å ta en kaffekopp. Fisken beit bra hele tida mens vi var der og vi endte på 8-10 stk hver. De fleste tok on the drop. Min største for kvelden er avbildet i posten over, vekten var 635 gram, havtryta perset også med en fisk på 641 gram :)

De ordentlig fargede fiskene uteble, men jeg fikk en med litt antydning til orange.

Vi kunne helt sikkert fått mange fler, men vi ville gjerne ha litt bilder og ingen av oss hadde ubegrenset med tid så da ble det slik.

Turen var høyst vellykket :D

Tusen takk for god guiding og godt selskap, havtryta.

Kveldens mest fargede:

150720111436af9280526ea54d3daf90baa5801b.JPG

Endret av nanablag
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grattis med dugelig karuss. Skulle gjerne hatt en slik selv. Dog kan jeg legge til at jeg perset med ca 3400% på forrige karrustur, blir lenge til jeg ser den prosentsatsen igjen.

Oi!

Hvor stor karuss fikk du?

Jeg håper jeg påerser med litt mer enn 3400% neste gang jeg får rødspette....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke mer enn en drøy halvkilo...

Det finnes mange vann der en drøy halvkilo er bra for å si det sånn! :thumbsup:

Gratulerer med karusspers :) Personlig har jeg jublet for alle jeg har fått over halvkiloen.

Endret av nanablag
Lenke til kommentar
Del på andre sider

19.juli:

jeg står opp lang på dag og finner telefonen min. Der ser jeg en melding fra havtryta som har kommet mange timer tidligere. Han var interessert i brasmefiske og jeg ville mer enn gjerne gjengjelde hans gode guiding. Jeg ringer ham, men intet svar. 2 minutter etterpå ringer han opp igjen og vi avtaler å møtes. Jeg måtte pakke utstyr i en fei og fant det mest nødvendige. Vel borte ved fiskeplassen måtte det blandes fór og styres med alt mulig rart. Havtryta settes til å grunnfóre litt med feederes og akkurat i det jeg komme ned med krok til ham er han ferdig. 2-3 små minutter etter første kast med agn kommer jeg på at jeg bør hente hov i bilen og på vei tilbake fikk jeg beskjed om å forte meg. Hactryta hadde fisk. Jeg monterer opp hoven i en fei og hover denne:

200720110908ec4e82f8a0df4e298f2c62a952d9.JPG

Den fæleste brasma jeg noen sinne har sett. Den mangler et øye og ser generelt ikke bra ut. Ny pers for ham, men ingen av oss synes at dette var det han kom for.

Nå som brasmene var her burde jeg fått ut litt mer fór for å holde på dem, men så våken var jeg visst ikke....

Kast nummer to følger og vi setter oss ned og babler mens vi ser på stangtuppen. Etter ca ti muntter begynner jeg å oppfordre til utålmodig fiske. Akkurat i det jeg sier det ser vi bevegelser i stangtuppen! Havtryta treffer tilslaget og opp kommer ei flott brasme på 2480 gram. Jeg har dessverre ikke bilde av den, men jeg håper Havtryta poster et i denne tråden. Denne fisken reddet dagen, turens mål var definitivt oppnådd :P På dette tidspunkt burde jeg ihvertfall våknet og fått ut noe mer fór...... Etter langre tid uten napp våkner jeg, men det er for sent. Jeg, som hadde startet fisket en liten stund etter fisk nr 2 følte at også jeg fortjente et napp snart. I det jeg endelig hadde fylt kaffekoppen får jeg skikkelig bøy på stanga. Det bannes over det hele, siden dette forstyrret kaffedrikkinga. Jeg klarte i det minste å unngå å miste fisken. Med fisken i hoven mister jeg skoen, men heldigvis hadde jeg med meg en godt dressert skohenter :D

200720110908d36b06b0c2c744ef807d7abd73a1.JPG

Brasma veies til 2840.

Tre små kvarter etter dette har vi pakket sammen og er begge fornøyd med turen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den første brasma der var nydelig; tipper den hadde smakt digg på en polsk brødskive <3

Håper du synes den andre det var bilde av var finere.

Et par turer har blitt glemt i virvaret her.

Steinsmetten på 9,21 gram ga meg inspirasjon til å satse på en stor en.

Kolonien jeg har klart å spore opp synes å bestå av småvokste fisker og den ene skilte seg klart ut. Det har derfor blitt et par kvelder med leting. Jeg har lett og lett og erfart at Mjøsa er en stor dam å lete etter steinsmett i.

Kroken ble ikke våt på noen av turene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

20.juli:

Jau.

Mjøsa er en stor dam å lete etter steinsmett i. Kanskje burde det ikke være så vanskelig, men denne kvelden fant jeg etter en god del leting endelig en koloni i selve Mjøsa :) Den plassen jeg har funnet før har vært nederst i en av elvene og min første fangst av arten, endel år tilbake var ganske langt oppe i en av de andre elvene. At arten finnes i selve Mjøsa har jeg visst hele tiden, men nå har jeg endelig lykkes i å observere dem i Mjøsa :jig: Det hele foregikk uten å løfte på steiner eller noe annet slik, kun ved et rent visuelt søk ved hjelp av ei lykt.

Jeg valgte å ikke fiske etter dem da de jeg så var så små. Plassen hadde mange flotte gjemmesteder og kan kanskje skjule store individer, så her må det gjøres et realt forsøk en annen kveld :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har dessverre ikke bilde av den, men jeg håper Havtryta poster et i denne tråden.

Og her er bilde av det som i mine øyne er et smykke. Endel bedre at denne kan pryde skryteveggen enn den byllebefengte enøyde avvikeren.....:

19072011_brasme.jpg

Tusen takk for suveren guiding og selskap bananmann!

Endret av havtryta
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share


×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.