Davidsen Skrevet July 15, 2015 Rapporter Share Skrevet July 15, 2015 (endret) Bor man på vestlandet er man vant med med vind. Om man ikke er blandt de smarte som gjerne bosetter seg inne i fjordene. Selv har jeg bosatt meg ytterst i havet.. På de få vindstille dagene vi har her skjer det mange ulykker ved at man tryner i trappa når man går ut. Vi er nemlig så vant til å måtte bøye oss mot vinden når vi åpner ytterdøra. Som sportsfisker av den mer salte typen er vi nødt til å forholde oss til vind- og bølgeforhold. Man lærer fort å planlegge turer i forhold til dette. Padlodden er en odde hvor man når ut på sandbunn på 10-15 meters dyp. Spennende og fiskerik plass - som gjerne belønnes med lyr, torsk, horngjel, hvitting, knurr og sandflyndre. Bak i hjernen spøker det selvsagt en drøm om at jeg en dag kliner tl med en rødknurr.. Godplassen på denne odden peker mot sør - man oppsøker den gjerne når vindene kommer fra nord. Til alt overmål har denne plassen en levegg i form av et berg. Jeg tar med meg to stenger og begynner labbingen ut mot Padlodden. Vel fremme begynner jeg straks riggingen. Planen er å ha en bunnmeitestang og en duppstang. Her er det bare glidedupp som er godt nok - for man vil jo kunne variere fiskedybden utover dagen, ikke sant? Slik rigger du den: Fisker du med multisnøre, trenger du noen meter med mono ytterst. Skjøt disse med en dobbel uniknute. Tre så inn en duppstopper. Tre inn en liten perle og tre så inn duppen. Denne er markert med 25 gram - dette er bæreevnen. Det betyr at du trenger 25 gram for å få den til å reise seg opp. Jeg liker sigarsøkkene til dette bruket. Jeg hadde ikke 25 grams sigarsøkker, så da legger jeg ved 3 stk. 2-grams kulesøkker. Disse trer jeg inn og knyter fast sigarsøkket som veier 20 gram. I andre enden av sigarsøkket knyter du på en halvmeter med mono og en pasende krok. Nå skulle jeg se om ikke horngjellen var hjemme, så jeg knyttet på en 6-er krok. Denne ble forsynt med en strimmel makrell. Duppstopperen skyves slik at jeg fisker nær overflata - og kaster ut. Før duppen når vannet trekker du litt i snøret slik at fortommen retter seg ut - så slipper du å fiske med agnet surret rundt duppen. Det gir ikke fisk... Joda, horngjelen er hjemme. Den tar både når duppen får drive i strømmen - eller man kan trigge den litt ved å sveive fort noen meter og stoppe. Ofte får man et hugg da. Horngjelen er god mat - og agn. Og ferskt agn er aldri feil.. Horngjel er en spektakulær fisk på kroken - drar godt og hopper og plasker. Festlig fisk på mange måter. Jeg har plassen for meg selv - og det er vel ingen grunn til å ikke ha ute en bunnmeitestang? Jeg tenker sandflyndre og knurr - og går for et tokroks-paternoster med 2-erkrok. Disse får en strimmel med horngjel eller makrell. Drømmen om rødknurr er høyst levende.. En del lyr lar seg lure på bunnen - samt en liten sandflyndre. Også på duppen - fisket helt i overflata - får jeg lyr. De jager visst overalt i dag. Jeg har faktisk et tilfelle der en lyr angriper selve duppen. Jeg får igjen et godt run på bunnmeitestanga. Jeg lar fisken få ta noen meter, før jeg sveiver inn og gir tilslag. Denne fighter litt anderledes enn lyr - nærmest litt torskeaktig. Fisken kommer til overflaten og jeg ser hva det er - og den er schwææær(!) Knurr på 690 gram og 45 cm. WOW! Jeg kan legge til at i fjor fikk jeg en på 612 her - og hadde vel ikke trodd jeg skulle overgå den med det første. Knurr er en utmerket matfisk - og denne skal helstekes. En fantastisk dag i havgapet - så er det kanskje ikke så verst å bo der vindene alltidid blåser? Bare man vet hvor man skal dra... Selv Donald foreslår knurr hvis han blir oppfordret til å servere fisk. HELSTEKT KNURR Du trenger: -en knurr eller flere.. -Halv liter fiskekraft -2 ss Paprikapure -1 ss Fishsauce -1 ss Soyasaus -1-2 fedd knust hvitløk -Poteteter og gulrøtter -Div grønnsaker -tørket oregano og persille Slik gjør du: Ha litt olivenolje i bunnen av en ildfast form. Skrell og skiv opp poteter og gulrot- ha på oregano og persille. Dryss over pepper. Kutt opp grønnsaker - her har jeg valgt tomater, sjampignon, brokkolistilk, løk og paprika. Strø over oregano, persille og pepper. Skyll en sløyd knurr og tørk den med papir. Gni innmed salt og pepper i buken. Legg knurren på grønnsaksengen - det ER lov å støtte opp ryggfinnene med tannpirkere for å gjøre retten enda kulere. I et litermål blander du en halvliter vann(vannkoker er fine ting) og en fiskebuljongsterning. Rør inn to gode ss paprikapure, 1 ss fishsauce, og 1 ss soyasaus. Hell dette over knurr og grønnsaker. Stek retten ved 200 grader i 20 minutter. Så er det bare å spise. Tannpirkerene kan fjernes - ryggfinnene vil nå stå av seg selv. . Endret July 21, 2015 av Davidsen 3 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ølgylt Skrevet July 15, 2015 Rapporter Share Skrevet July 15, 2015 (endret) Flott rapport og flott knurr Endret July 15, 2015 av Ølgylt Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Stian N E Skrevet July 16, 2015 Rapporter Share Skrevet July 16, 2015 Grattis med voksen knurr! ...og helstekt knurr skal prøves en gang, spennende:-) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
AsleB Skrevet July 16, 2015 Rapporter Share Skrevet July 16, 2015 Det så ut som en kongedag! Fikk lyst å ta en meitetur selv. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
beerbellybob Skrevet July 18, 2015 Rapporter Share Skrevet July 18, 2015 Fin rapport, og nydelig knurr. Tenk om den hadde hatt blå finner i tillegg... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aspen Skrevet July 19, 2015 Rapporter Share Skrevet July 19, 2015 Flott rapport. Fine fisker, svær den knurren Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.