Gå til innhold
Fiskersiden

erik

Medlemmer
  • Innholdsteller

    5 366
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    528

erik last won the day on April 8

erik had the most liked content!

6 følgere

Om erik

Contact Methods

  • Website URL
    http://teamcolibri.no
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Kjønn
    Mann
  • Bosted
    Bærum, Norway

Nylige profilbesøk

17 215 profilvisninger

erik's Achievements

Experienced

Experienced (11/14)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

2,1k

Mottatte likerpoeng

4

Community Answers

  1. https://fisheco.se/tjuvfiske-hundra-meter-langt-spoknat-i-storsjon/ https://fisheco.se/sa-jobbade-tjuvfiskeligan/ Dette foregår også i Norge, feks i Øyeren med tilløpselver. Elva sperres med garn og man plukker opp hele årsklasser av gytevandrende asp og gjørs. I litt mindre skala hadde jeg selv gleden av å plukke opp en lenke åleruser som sperret ålens vandring i Mosseelva. Tjuvfiske er et enormt problem, dessverre også i betydelig grad et importert problem her på Østlandet.
  2. Med tanke på hvor lite kontroll vi har på hva som tas ut av landet er nok dette bare toppen av isfjellet. Risikoen for å stoppes ved utreise er farlig nære 0, de få som tas blir tatt på bakgrunn av tips. I Sverige har bander fra øst mer eller mindre knekt hele bestander av fisk i noen innsjøer. De kommer med varebiler med stor frysekapasitet, gummibåter og kilometervis med garm. I løpet av et par dager er vannet tømt og fryseren full.
  3. Nymfer eller streamerfiske er klassisk vårfiske.
  4. Takk, da må du vente til april-rapporten. Den publiseres i mai en gang, og dekker da turen i filmen og det vi ellers finner på i april. Ellers så ser du selvfølgelig fiskene på bildene tettere på i selve filmen.
  5. Vi kan vel generelt konkludere med at den såkalte fredningen har hatt svært liten effekt på både torsk og enkelte gruppers fiske etter den.... Jeg skrev litt om det for en tid tilbake: Om å brolegge med gode intensjoner... (teamcolibri.blogspot.com)
  6. Enig med Ølgylt i at du ikke skal forsøke å kombinere de to fisketeknikkene i en og samme stang. Begynn med det du har mest lyst til, spiss utstyret mot det, og så får du heller kjøpe utstyr til det andre etterhvert som budsjettet tillater en ny investering. Du kan kystmeite lett og på kort hold med utstyr egnet for tyngre fiske med sluk og jigg fra land, men å gjøre omvendt (kaste sluk med utstyr for kystmeite) er ikke det helt store. Her viser jeg hvordan man kan drive lett kystmeite med utstyr beregnet for slukfiske. I Vesterålen bør du gå opp noen hakk på krokstørrelser og senetykkelse kontra hva jeg snakker om i filmen:
  7. Undertegnede mangler pigghå på artslisten så det blir nok noen forsøk til utover. Men nå er det prikkefanter i ferskvann som står i fokus en tur eller to først.
  8. Dersom det der er en o-fisk, så er det lenge siden den så en merd, og det er uansett svært lite oppdrett av ørret i Norge så du kan trygt si at dette er en villfisk. En sjeldent flott sådann, grattis med den!
  9. Pigghå-bestanden er i bedring, så det er åpnet for kommersielt fiske nå (med diverse begrensinger) og fritidsfiske. Pigghå (fiskeridir.no)
  10. Takk! Det går rykter om både pigghå og kloskate i området, arter vi mangler begge to. Så det blir nok flere turer til området i løpet av året, selv om det er over to timers kjøring med bil hver vei. Jeg er uansett så dritt lei indre deler av fjorden at jeg heller sitter timesvis i bil enn å fiske i indre deler nå.
  11. Med en nylig avsluttet påske i sladrespeilet virker det som om mars bare var vind og gråvær, noe fisket vårt bar litt preg av. Men det hindret ikke Vera i å skaffe en ny pers! Det ble bare to fisketurer i mars, men de to var av det litt lengre slaget. Vi begynte med en langhelg på Mjøsa hvor det var storørret som var målet. Ørret gikk vi glipp av, men Vera klinket til med respektabel ny pers på sik: Les mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2024/04/eriks-fiske-mars-2024-kaldt-og-vatt.html
  12. Av og til er nok en grei konklusjon. Jeg har fått ørret flere ganger under meite etter andre arter, og har kunne inspisere mageinnholdet. Feks har jeg fått ørret som bifangst ved meite etter karuss med mais et par ganger. Jeg mistenker dog at det handler en hel del om tilfeldigheter og at ørret primært jakter med synet, ikke luktesansen. Fisken blir nok i området den finner mat i, men den søker ikke aktivt mat med nesa.
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.