All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres     

 1. Today
 2. Sykkylven jeger- og fiskerforening (SJFF) på Sunnmøre promoterer oppdrettsselskap og oppdrett av regnbueørret Norges jeger- og fiskerforbund (NJFF) vedtok på sitt landsmøte 16. - 18. november 2018 en resolusjon om trafikklyssystemet for regulering av vekst i oppdrettsindustrien som du kan lese her. Hva gjør så Sykkylven jeger- og fiskerforening (SJFF) på Sunnmøre? Jo, Sykkylven jeger- og fiskerforening (SJFF) på Sunnmøre promoterer oppdrettsselskapet Hofseth Aqua AS (tidligere Fjordlaks Aqua AS) som oppdretter regnbueørret i Storfjorden og Norddalsfjorden (en sidearm til Storfjorden) på Sunnmøre. Eksempler på promoteringen av Hofseth Aqua AS (tidligere Fjordlaks Aqua AS) på Sykkylven jeger- og fiskerforening (SJFF) sin nettside finner du her (under lokallagspartnere), her og her. Regnbueørret: Du kan lese om Regnbueørret i Artsdatabanken sine artikler "Regnbueørret" og "Regnbueørret - Høy risiko". Mer informasjon om Regnbueørret finner du i Vitenskapelig råd for lakseforvaltning (VRL) sin temarapport "Prognoser for lakseinnsig, regnbueørret og klimaendringer: utfordringer for forvaltningen" (sammendrag sidene 5 - 6 og sidene 27 - 38). Regnbueørret er langtidsvert for lakseparasitten Gyrodactylus salaris, noe du kan lese om i Norsk institutt for naturforskning (NINA) sin artikkel "Lakseparasitten Gyrodactylus salaris". Noen sentrale spørsmål: Har medlemmer i Sykkylven jeger- og fiskerforening (SJFF) noen tilknytning til Hofseth Aqua AS (tidligere Fjordlaks Aqua AS), Artec Aqua AS eller andre selskap som er en del av norske oppdrettsmafiaen? Hvilke koblinger er det mellom Sykkylven jeger- og fiskerforening (SJFF) og styret i Sunnmøre elveeigarlag? Er en eller flere i styret og fiskeutvalget i Møre og Romsdal fylkeslag av Norges jeger- og fiskerforbund (NJFF) innblandet? Er andre lokallag av Møre og Romsdal fylkeslag av Norges jeger- og fiskerforbund (NJFF) innblandet? PS: Er Hofseth Aqua AS (tidligere Fjordlaks Aqua AS) medlem av Sjømat Norge?
 3. beklager at jeg har bidratt til å skyve fokus over mot kveite, og således bort fra trådens egentlige tema. Men hvis det er som du skriver ørret i str 500-2000 gram som er temaet, så er det et par ting jeg stusser over ved det du skriver. For det første, selv en ørret på 2kg kan neppe rette ut en vaniig treblekrok beregnet på ferskvannsfiske. Noe sånt har jeg aldri opplevd. For det andre, jeg forstår ikke at du må bytte kroker så ofte, og at det går så mye krok. Jeg har da fisket ørret/røye i fjellvann med steinete bunn i en mannsalder snart, og jeg skifter ikke kroker ofte. Men jeg sjekker dem etter omtrent hvert kast. Og jeg opplever at de holder på skarpheten kast etter kast, selv når det er nedi bunnen en tur skal det litt til før kroken blir sløv. Og de dyreste krokene - som for eksempel Owner st36 - holder definitivt bedre på skarpheten enn billigere kroker, inkludert de krokene som sitter på sluken når man kjøper den. Nettopp derfor er det kanskje billigere i lengden å bruke en dyrere krok, fordi det blir så mye mindre behov for utskifting? Jeg opplever at krok er et område der man definitivt kan spare seg til fant...
 4. Yesterday
 5. Kva som er godt nok er høgst diskutabelt. Dersom ein krok gir 5% betre krokingsprosent vil ein neppe merke det særleg, men over tid gir det meir fisk. Eg ønsker å fiske med det som eg veit er bra. Problemet er at det går med ein haug av treblekrokar til ørretfiske. Det bør byttast ofte og då blir det dyrt. Hadde vore ein fordel om nokon visste om ein krok som er like skarp som owner berre billigare. Mykje kveiteprat her. Då gjelder heilt andre ting enn til mitt ørretfiske som stort sett dreier seg om fisk frå 500 til 2000g.
 6. Til slukfiske bruker jeg bare de krokene som satt på sluken da jeg kjøpte den. Eenste unntak er alle slukene jeg finner i vannet når jeg vader (helt utrolig mange)...da er som regel kroken enten helt vekk, eller i ferd med å bli det. Eneste gangen jeg har opplevd krokbrudd var en gang i fjor i Tjeldsundet, da jeg satte bunnfast en 40 grams stingsild....da røyk kroken før kastking sin .30 braid. Jeg måtte finne meg en grein, surre braiden noen runder rundt den og la hele tyngden på rett og slett for å forsøke å slite den avmed min egen vekt da det satt bom fast. Gikk rett på rumpa da det løsnet, og da var kroken knekt rett av...jeg veier 110 kilo, så det er i alle fall ikke noe i veien med hverken braiden eller knutene mine :-D Ellers har jeg bare sett utretta kroker når jeg har satt bunnfast. Men jeg får kansje ikke stor nok fisk jeg heller :-D Og det er kansje like greit for til f.eks havfiske bruker jeg ei 7000 ambiss på ei 30lb som er 10 år gammel, og kosta 400 kr :-D Ser for meg at en 100 kilos kveite kommer til å rassere hele bruket uansett :-D Og på kystmeitestengene står det ei amb 6500 snelle på den ene, og en Okuma Ceymar på den andre....Okumastanga den står på kosta under 300 kr og oser ikke akkurat av kvalitet den heller, men satser på at jeg ikke får noe verre en torsk på den :-D Poenget mitt er i grunnen at man trenger ikke altid det "beste" og dyreste for å ha fiskegleden der. Godt nok er oftest det.
 7. ---- fair enough! og bare for å presisere, selv om jeg bruker mye Owner-kroker bruker jeg ikke BARE Owner. Jeg bruker for eksempel en Gamakatsu-krok til kveitefiske med agnfisk, og har også brukt big game-kroken til Mustad. En veldig solid og god krok, som dessverre (som de fleste Mustad-kroker) er for sløv fra fabrikken, og må slipes grundig opp med en diamantfil før bruk. Men ingen av disse er spesielt billige dessverre... Kveiteshad'er kommer jo med fastmontert krok, og de fleste av disse er gode nok, uten at jeg kjenner fabrikat. I tillegg bruker jeg Stinger-kroken til Savage Gear. Og alle kveitekroker må sjekkes jevnlig, og spissen skjerpes. Og når man skjerper krok, begynner de lettere å ruste. Det er en del av gamet. Til fiske i ferskvann etter ørret, som tross alt er av mye mer moderat størrelse, er ikke kravene like kompromissløse. Men det er viktig å bruke en krok som kroker godt. Og den nevnte Owner st36 er blant de beste så vidt jeg kan forstå ut fra erfaring. Holder bra på skarpheten gjør de også. og med små mothakere gjør det lettere med fang og slipp, uten at det synes å gå ut over krokens evne til å holde på fisken. Og jeg har aldri opplevd at en slik krok har blitt rettet ut av fisk, men så kan det jo hende at mine ørreter har vært for små...!
 8. Rett og lsett fordi andre jeg fisker med har fått store kveiter på de samme krokene og de holdt helt fint, de er sylkvasse, har tålt flere gangers bruk uten å ha blitt mindre kvasse pga av abrasjon eller rust. Jeg greier jo ikke "bruke opp" krokene mine en gnag fordi de holder så lenge. Intil det motsatte er bevist, så fisker jeg med disse :-D Jeg bruker også kun billig braid fra kina til alt fra UL/BFS fiske til Kystmeite og havfiske. Holder i massevis. Åja, har jeg glemt å fortelle om den store kveita jeg mista? Da brukte jeg owner krok, og jeg mista den fordi kroken ikke satt...men det var ikke derfor jeg bytta. Jeg bytta fordi krokene er dritbillige. Rett og slett ett økonomisk spørsmål, og avgjøredne for om jeg får brukt fiskeutsyret mitt i det hele tatt. Godt nok er altid godt nok.
 9. Miljødirektoratet Vannportalen Nye nasjonale føringer for vannforvaltningen Klima- og miljødepartementet har nå sendt ut nye, ambisiøse nasjonale føringer for arbeidet med å sikre godt vannmiljø i Norge. Link: http://www.vannportalen.no/nyheter/2019/jan-mars/nye-nasjonale-foringer-for-vannforvaltningen/?id=80011 Godt vassmiljø er viktig både for livet i vatnet, for matproduksjon, for drikkevassforsyninga og for rekreasjon og friluftsliv. Klima- og miljødepartementet har no sendt ut nye, ambisiøse nasjonale føringar for arbeidet med å sikre godt vassmiljø i Noreg. Regjeringen Solberg / Klima- og miljødepartementet: Nye nasjonale føringar for vassforvaltninga Link: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/vassforvaltning/id2633068/ "Nasjonale føringer for arbeidet med oppdatering av de regionale vannforvaltningsplanene" kan du lese her.
 10. Rage

  Engelsk Abbor

  Syke tid....
 11. Siste uke
 12. piscator

  Engelsk Abbor

  grattis, vanvittig abbor! Kan ikke bli stort drøyere enn dette!
 13. Vidar6

  Engelsk Abbor

  Fanget i Holland i dag, 3010 gram og mellom 52 og 53 cm lang.
 14. Vi er to venninner som skal til Hardanger en langhelg i juni og i den forbinnelse lurer jeg på om noen kan hjelpe meg med tips til muligheter for å fiske litt, enten Ørret eller Røye. Vi blir boende i Ullensvang. På forhånd takk for hjelp !
 15. Fekk du fisk? Eg bur i Volda. Kan gi deg gode tips om du sender meg personlig melding.
 16. Sjølv om eg bruker krok str 14 har eg aldri opplevd å rette ut krok på ørret. Har då prøvd både vmc og owner krok på sjøørret på 3,4kg og laks på 4,0. Eg ønsker primært ein krok som Krokar godt og er sylskarp.
 17. Rubjo

  Vadestøvler.

  Jeg går ikke langt. Se svaret til Afre så har du mer info :-D
 18. Rubjo

  Vadestøvler.

  Noen av vannene jeg fisker i har veldig steinete bunn. Se mitt svar under for mer bakgrunnsinfo.
 19. Rubjo

  Vadestøvler.

  Mine føles som om jeg går med bly på beina. Hrr en kronisk sykdom som gjør at jeg blir veeeeldig fort helt utmattet. Et eksempel på hvordan det er... alle som går i fjellet har sikkert opplevd å gå seg helt tom. Når hvert skritt er som å løfte bly, og du er helt kjørt... sånn har jeg det etter en times handletur på nærmeste kjøpesenter en lørdags formidag, eller etter å ha støvsugd huset. Det blir dermed ikke lange turene på meg. Jeg nileser kartene for å spare meg for selv de korteste bakker, og fisker i de vannene som er lettest å komme til. Helst vil jeg parkere ved vannet, slik at jeg slipper å kaste vekk krefter på å komme til vannet! Og når jeg er der, går jeg mest mulig i vannet og fisker meg rundt vannet, noe jeg oftest gjør i snegletempo, og dermed får maksimert fisking framfor transport på land fra fiskested til fiskested. Men noen ganger må jeg gå noen hundre meter...og da trebnger jeg noe lettere på beina. Av og på med sko, eller bæring av vadebukse for så å ta den på, krever for mye energi. Jeg har tilogmed fiskesekken og alt ferdig pakket slik at jeg bare kan dra når jeg har en god dag, og ikke kaste vekk dyrebar energi på å pakke og lete fram utsyr. Jeg klarer ikke å trene, men aktivietet som fisking meg ut og i bevegelse frivillig. Så en fyr i vadebukse og crocs i fjor, men jeg trenger noe som også støtter foten, da jeg har hatt mine nestenulykker på ujevn og steinete bunn, der vadestøvlene redda meg :-D
 20. Har nok skjedd mer enn 100 ganger for meg ST-36 (1x) er det bare å glemme for mitt fiske, ST-41 (2x) er bedre men fortsatt for myk, ST-56 (3x) retter seg ikke ut på ørret. Problemet er at jeg trenger en krok jeg kan rette ut når sluken sitter fast i bunnen, men som ikke retter seg på fisk. Mustad 36329NPBLN (3x) er det beste alternativet jeg har funnet. Gode gamle Mustad 3567B (2x) er en sterk og rimelig krok.
 21. Afre

  Vadestøvler.

  Jeg har noen guideline vadestøvler ikke veldig fancy for å si det slik. Der er veldig lette og gir god støtte. De har filtsåle og jeg syntes ikke de på noen måte blir for tunge og gå med. Jeg blir faktisk mye mer sliten av å gå med fjellstøvler med dårlig feste på glatte steiner, enn å gå med vadestøvler med filtsåle som sitter godt på glatte steiner. Men her kan det være individuelle preferanser samt lokale terreng forskjeller som helt klart kan spille inn
 22. TT

  Vadestøvler.

  Enig med @piscator her. Så lenge du har løs støvel, er ingen skade skjedd. Jeg brukte joggesko til vaderne i mange år før jeg kjøpte meg egne vadesko. En annen sak er at vadere uansett ikke er det beste å gå langt i, selv om de ikke lenger er laget av PVC ... Så skal du gå langt, ville jeg nok tatt vaderne på ryggen. Filtsåler kan dessuten være temmelig glatt på land ...
 23. piscator

  Vadestøvler.

  Forstår det slik at du har en moderne vadebukse i pustende materiale (Gore-Tex eller liknende), uten fast støvel. Vet ikke om filtsålen er det største problemet, men en stor og lett joggesko istedenfor tunge vadesko er løsningen hvis du vil ha en lettere totalpakke. Problemet er også relevant for den som vil ha med seg vadebuksa til fjells, der hvert gram i sekken teller. Enda lettere blir det med sportssandaler, men da øker risikoen for at vadebuksa skal skades av kvister eller steiner på bunnen.
 24. Rubjo

  Vadestøvler.

  Kjøpte vadebukse i fjor som jeg er godt fornøyd med. Sikkert fordi jeg ikke vet hvordan andre merker er i forhold, da dette bare er andre vadebuksa jeg har eid, da den gamle neoprenbuksa hadde holdt i 20 år (og fremdeles er like brukbar som da jeg kjøpte den) Men jeg gjorde den tabben og velge filtsåle, siden jeg kjente til det fra før da den gamle neoprenbuksa med fast støvel hadde det. Filt er jo svinetungt å gå med. Og jeg sliter med utmattelse pga av kronisk sykdom...så jeg bør defintivt ikke ha noe så rtungt på beina om jeg skal gå et stykke til et vann. Og Norge er jo en bakke! Videre er de dritglatte på gjørmete regnstier! Fikk meg noen karameller etter noen skikkelig fall i Charlie Chaplinstil! Er det noen som kan anbefale noen rimelig vadestøvler, med god støtte for foten og som er lette å gå med? Eller skal jeg bare kjøpe meg noen billige joggsko noen størrelser større enn foten?
 25. Thnx Dagdad, Nice to hear that you are confident about ST on Averøy. I did check out Smøla. Found that there are no campsites. Maybe camping in the wild will be an option. Otherwise Nothaugen Fiskecamping looks like a nice place to stay also. 'We will see . But thnx for your response. Much appriciated. Kind regards, Martin
 26. Med mindre man som min gamle fiskekompis insisterer på å fiske med Mustad Aberdeen. Det har gitt flere tilfeller av "synål" ..
 1. Last inn mer aktivitet