All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Ok takk! Er Skarselva något att fundera på?
 3. Today
 4. TT

  Akerselva

  Urban laks fra «kaffe-latte-land»: Etter fire turer med fluestang med kun undermålere som resultat, måtte jeg ty til det som fanger fisk - mark. Vekt 1,2 kg tatt ca kl 23 på kvelden (det er da en firebarnsfar har tid til å fiske ....).
 5. Hei! Lysakerelva er full av små-ørret. Det går laks opp til Granfossen (Fåbro). Der må du ha eget kort, men lenger opp kan du fiske ørret. Nord for Bærumsveien er det mange fine kulper og antydning til «villmarksfølelse». Det er adkomst fra flere steder, feks Bærumsveien eller Lysejordet. Du får studere kartet.
 6. Hej! Funderar på att byta kusten mot något lokalt litet strömmande vatten i Oslo närområde i helgen Något litet klass 5 eller LRF/UL grejjerna med mark tänkte jag. Fick ett tips om Lomma, men jag antar fisket där är väldigt beroende på vattenstånd? Någon som vet, eller har tips på något annat litet strömmande vatten med lite örret eller något i, runt Oslo? Min kjaerste har bara en liten elbil så vi kommer inte så långt ut, utgår från Vollebaek. Helst "lättåtkomligt" då jag har en knäskada som jag dras med..
 7. Yesterday
 8. Legger ut en link til rapport fra årets fiskefestival i Langesund. http://teamcolibri.blogspot.com/2019/08/langesund-fiskefestival-2019.html Hilsen Atle
 9. Last week
 10. Har aldrig provat på ferskvattenfiske i Norge.. Tittade lite på sjöarna i Osloområdet nu, finns en hel del sjöar man når direkt med bil och med föreslagna kajakisättningsplatser ser jag Men jag är nog en för inbiten kustfiskare...
 11. Av Erik Sterud - fagsjef i Norske Lakseelver. Tillitskrise for oppdrettsforvaltningen Link: https://www.intrafish.no/kommentarer/1839761/tillitskrise-for-oppdrettsforvaltningen
 12. 29. - 30. januar møtes forskere, forvaltere og andre interesserte for en vitenskapelig konferanse på norsk om sjøørret. Vitenskapelig råd for lakseforvaltning (VRL): Påmeldingen til Sjøørretkonferansen 2020 har åpnet Link: https://www.vitenskapsradet.no/Nyheter/Nyhetsartikkel/ArticleId/4812/P-229-meldingen-til-Sj-248-248-rretkonferansen-2020-har-229-pnet
 13. Denne reka har jeg komponert selv. Den er litt artig å binde. Jeg synes den er drit tøff når den blir våt. Med rosa og grå natural zonker strips, krystal flash og grizzly hackle. Den har jeg fisket mest solo.
 14. Av reke imitasjoner har jeg utvilsomt tatt mest sjøørret på denne. Det er min versjon av glimmer reka med Pearl White UV. Den er standard som opphenger foran sluken hele året. Flere ganger har jeg sett sjøørret svømme forbi sluken for å ta nettopp denne flua.
 15. Denne flua er muligens den jeg har tatt mest på av fiskeimitasjoner. Den er bla. standard som opphenger. Dog i forskjellige farger avhengig av årstid. Den er laget av zonker strips av hare og hvit Pearl UV og Orange Shrimp UV. Denne fargen bruker jeg mest om våren.
 16. Dette er min versjon av Toreloppa. Den er ganske stygg, men den fisker godt, spesielt som opphenger foran sluk eller en større streamer. Denne bruker jeg mest på vårparten.
 17. Hei. Har dere noen gode fisketips for å fiske i Femundsmarka i september. Skal på 3 ukers tur og det handler mest om å få mat. Vært mye på tur men er ikke den ivrigste fiskern. Hva vil dere si er den enkleste" måten å få til mat? Metoder, redskap osv. Jeg er klar over fiskereglene der inne fra 1 sep. På forhånd takk. Mvh Glitre
 18. lars p

  Ørretelv

  Renaelva ? Stor ørret og harr. Lett tilgjengelig og normalt "lite" folk på den tiden. Bare sett dere inn i regler pga fluesone og baglimit og fettfinneklipte fisker Skal sies da , at det er ikke den vakreste elva i landet her. Da bør dere kanskje heller reise til Hemsila. Ellers er Glomma bra og lang så man finner fort plasser alene der.
 19. Dane

  Ørretelv

  Hei alle, jeg og en kompis skal forsøke oss på elvefiske i Hedmark/Oppland-området første helg i september, men er usikker på hvor vi bør dra. Tenker først og fremst fluefiske etter ørret, men harr- og spinnefiske er ikke utelukket heller. Heller enn få (ingen) store fisk vil vi prioritere å fange flere mindre fisk. Noen som har gode foreslag til hvor man bør dra på den tiden av året og med den målsettingen?
 20. Det var ikke typiske fiskebåter du hadde sett deg ut!
 21. Takker for oppmuntrende melding. Jeg setter igang selv og ser hva jeg får til før jeg eventuelt sender den avgårde. Kommer tilbake med løsningen om jeg finner den.
 22. må fiske mer av dem for å se forskjell))
 23. Kajakkfiske er utvilsomt større i Sverige enn i Norge, men det er endel her også. De har dog en tendens til å hold seg i ferskvann. Men jeg ser stadig folk i ymse bellyboats eller tilsvarende i Oslofjorden. Teamkompis Lars fisker mye fra kajakk og så har du han karen her: http://kajakkfisker.blogspot.com/ Han fisker oftere enn han oppdaterer bloggen sin.....
 24. Ørret har ofte en "knekk" på den, eller en bue mens den er rettskåret på en laks. (Kjevebein er en mye bedre måte å se forskjell på, finnen kan ha ymse skader.)
 25. Havforskningsinstituttet (HI) sitt lakseluskart kan du se her. OBS: Kan ikke se at Hofseth Aqua AS sin oppdrettslokalitet Skjortneset II i Storfjorden på Sunnmøre er registrert i Havforskningsinstituttet (HI) sitt lakseluskart. Jamfør Hofseth Aqua AS sitt oversiktskart "Growth sites" for Storfjorden på Sunnmøre.
 26. hva er forskjell på gattfinnen hos laks og SØ?
 27. Hej! Hur är det med kayakfiskare i Norge? Jag har fiskat snart 3 år i Oslofjorden tror inte jag sett en enda "riktig" fiskekayak i inre Oslofjorden I Sverige finns det väldigt många som både fiskar nearshore och till viss del offshore med stor framgång, kayakfiske kanske inte är lika populärt i Norge?
 28. Kanarieöarna och Mallorca har också ok havsfiske, beroende lite på när på året man åker Grekland har fantastiskt kustfiske på vissa ställen, finns många platser man kan dra +15kg fiskar från land Bjuder tidvis också på stor tonfisk https://fishingbooker.com/destinations/country/gr?dest_title=Fishing Charters&gclid=EAIaIQobChMI1Jmxj-aQ5AIVA0TTCh1oYgciEAAYASAAEgKtsPD_BwE Kanarieöarna kan man få en del lite större tonfisk Bara ett par snabba länkar, men det finns många man kan boka på dessa öarna https://www.tomscatch.com/fishing-in/canary-islands?gclid=EAIaIQobChMI9KLAwd6Q5AIVDkPTCh1wnQK1EAAYASAAEgKpUvD_BwE Mallorca brukar ha mer humana priser, men då kan man sitta där med "mindre" fisk efter en hel dags fiske. https://www.google.com/search?rlz=1C1GCEV_en&q=fishing+on+mallorca&npsic=0&rflfq=1&rlha=0&rllag=39703289,2901402,26803&tbm=lcl&ved=2ahUKEwiCvciB35DkAhX08KYKHUA9B-EQtgN6BAgKEAQ&tbs=lrf:!2m1!1e2!2m1!1e3!3sIAE,lf:1,lf_ui:1&rldoc=1#rlfi=hd:;si:;mv:!1m2!1d39.938374499999995!2d3.3773752!2m2!1d39.3385308!2d2.5991017!3m12!1m3!1d290863.3579170218!2d2.98823845!3d39.63845265!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i567!2i568!4f13.1;tbs:lrf:!2m1!1e2!2m1!1e3!3sIAE,lf:1,lf_ui:1 https://www.mallorcasailor.com/sea-experiences/mallorca-fishing-trips/?gclid=EAIaIQobChMI6-LPgd-Q5AIViUPTCh1XkAwaEAAYASAAEgKSGPD_BwE Men det finns fint fiske på båda ställena, normalt kör jag kajak där nere på våran årliga "syden" semester och bara från en sån får man bra med fisk
 29. Skulle jeg gjøre en ''wild guess'', ville jeg tippe at del nr 15423 eller 8554 er rustet. Men det er veldig enkelt å finne ut av. Demonter snella og sjekk potensielle feilkilder/lager. Det hjelper ikke å spekulere i hva som kan være feil. Blir ikke fikset eller verifisert før snella blir demontert. Lett match disse snellene til Shimano, spesielt med de gode exploded view's som finnes. :-)
 1. Load more activity