Gå til innhold
Fiskersiden

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres

  1. Siste time
  2. Jeg er fortsatt på stadiet med planlegging og innkjøp. Har blant annet kjøpt Fireline Crystal til den største 6000-snella. Jeg har ikke testet denne enda. Videre har jeg i ettertid kjøpt et sett med en 4000-snelle som var forhåndsspolet med 0,25 mm J-Braid X4 multifilament. Har testet den på en tur slukfiske i skjærgården. Den laget endel lyd når jeg sveiver inn. Er ikke vant til dette da jeg kun har brukt mono tidligere. Er det normalt? Nå skal jeg kjøpe fiskesene til min ca. 20-25 år gamle 1000 størrelse shimano-snelle (snella føles god som ny fortsatt, brukes kun til ferskvann). I den forbindelse forsøkte jeg å undersøke enda mer, fordi jeg som sagt kun har erfaring med mono-sene. I den forbindelsene ble jeg plutselig oppmerksom på at Fireline faktisk ikke er "braid", men er annerledes da den er en "fused line" og også stivere enn braid. Så er det Power Pro jeg burde kjøpe da? Dette får meg også til å bli usikker på valg av knuter. Er det slik at selv om Fireline ikke er braid, så skal jeg bruke "braid"-knuter til Fireline også? Eller skal jeg bruke det jeg pleide å knyte mono med når det er Fireline? Jeg må bare være helt sikker her? Jeg ble litt skremt nå, fordi jeg trodde jeg hadde undersøkt godt nok tidligere, og at Fireline var det beste valget. Men jeg ser nå i endel gamle tråder på Fiskersiden at det er noen som kaller Fireline søppel og sverger til å bruke Power Pro. Det koster jo endel også å kjøpe disse snørene, så dumt at jeg ikke skjønner opplegget best på tidligere tidspunkt.
  3. Today
  4. Formålet med denne normen er å bidra til at viltlevende bestander av atlantisk laks ivaretas og gjenoppbygges til en størrelse og sammensetning som sikrer mangfold innenfor arten og utnytter laksens produksjons- og høstingsmuligheter. Normen er retningsgivende for myndighetenes forvaltning og skal klargjøre hva som er god kvalitet for villaks og dermed gi myndighetene et best mulig grunnlag for forvaltningen av bestandene og faktorene som påvirker bestandene av atlantisk laks. Kvalitetsnorm for ville bestander av atlantisk laks (Salmo salar) Link: https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2013-09-20-1109 Sjekk status for laksebestandene i ulike vassdrag i vår kartløsning. Vitenskapelig råd for lakseforvaltning (VRL): Status for norske laksebestander - Med fylkesvis inndeling og kartløsning Link: https://vitenskapsradet.no/VRLReport#/map Les også: Kvalitetsnorm for ville bestander av atlantisk laks (Salmo salar) Link: https://www.fiskersiden.no/forum/index.php?/topic/76877-kvalitetsnorm-for-ville-bestander-av-atlantisk-laks-salmo-salar/ Les også: Nasjonale Laksevassdrag og Nasjonale Laksefjorder Link: https://www.fiskersiden.no/forum/index.php?/topic/79338-nasjonale-laksevassdrag-og-nasjonale-laksefjorder/
  5. Oppdrettsnæringens sammenslutning for utfisking av rømt oppdrettsfisk (OURO) Lite rømt oppdrettsfisk i lakseførende elver i 2023 – den positive trenden fortsetter Oppdrettsnæringens sammenslutning for utfisking av rømt oppdrettsfisk (OURO) kan melde om at færre rømte oppdrettsfisk vandret opp i elvene i 2023 enn tidligere år. Dette er positivt fordi lite rømt fisk i vassdrag før gyting reduserer påvirkningen på villaksen. Link: https://utfisking.no/lite-romt-oppdrettsfisk-i-lakseforende-elver-i-2023-den-positive-trenden-fortsetter/ NB: Vitenskapelig råd for lakseforvaltning (VRL) skriver i sin rapport "Status for norske laksebestander i 2023" under kapittel 6 "Rangering av trusselfaktorer mot norsk laks / Rømt oppdrettslaks" på sidene 83 - 88 (sitat): "Et program for utfisking av rømt oppdrettslaks ble startet i elvene i 2016 i regi av oppdrettsnæringens sammenslutning for utfisking av rømt oppdrettslaks (OURO7 ). Gjennom dette programmet ble det gjennomført utfisking av rømt oppdrettslaks i 37 vassdrag høsten 2016, i 51 vassdrag i 2017, 60 vassdrag i 2018, 48 vassdrag i 2019, 49 vassdrag i 2020, 31 vassdrag i 2021, og 28 vassdrag i 2022. Innslag av rømt laks på 10 %, basert på tall fra overvåkningsprogrammet, er den grensen forskriften om fellesansvar for utfisking av rømt oppdrettsfisk setter for når avbøtende tiltak skal planlegges. Det vil si at utfisking gjennom OURO i hovedsak gjøres med ett års forsinkelse, med tanke på aktivitet i vassdrag med høyt innslag av rømt oppdrettslaks." Forskrift om fellesansvar for utfisking mv. av rømt oppdrettsfisk Les også: Norsk institutt for naturforskning (NINA): Genetisk påvirkning av rømt oppdrettslaks på ville laksebestander – Oppdatert status 2023 Link: https://www.fiskersiden.no/forum/index.php?/topic/81638-genetisk-påvirkning-av-rømt-oppdrettslaks-på-ville-laksebestander-–-oppdatert-status-2023/
  6. Yesterday
  7. Nå har Mjøsa vært isfri noen uker og landfiske etter ørret er godt i gang Jeg har vært ute noen turer på ettermiddag/kveld uten å få noe, så jeg bestemte meg for å stå opp tidlig på Søndag. Da tok jeg første kast rundt kl 6, og før 8 hadde jeg to ørreter på land. Den største på 1,45kg, den minste ble ikke målt. Begge fiskene tok ganske nærme land og helt i overflaten, så man trenger ikke nødvendigvis å pælme sluken til nabokommunen for å få fisk nå på våren. Begge fiskene tok på Duo Wedge 95 UV Flash.
  8. Funket ikke det heller. Får besøk av en kompis i morgen. Håper han kan dette. Det er han jeg har fisket mest med i livet. Men det er nesten 40 år siden vi hadde kontakt. Så nå får jeg en å dra på fisking med. Jeg skal få han til å bli med i gruppa også. Er mye lærdom i det meste som er skrevet her. Og liker forum, da man kan gå tilbake for å se på det som er skrevet for lenge siden.
  9. På min tlf må jeg først trykke på noen prikker oppi høyre hjørne og så oppdater. Enig i at dette er irriterende, og sannsynligvis noe som kan fikses på to minutter , men man venner seg nå til det
  10. Både på PC og mob (jeg har iPhone) kan nettleseren oppdateres ved å trykke på symbolet med en sirkulær pil ved siden av adressefeltet.
  11. Vet ikke hvordan jeg kan oppdatere nettleseren. Har lest nesten alle innlegg på fiskerisiden. Men jeg sluttet å lese mere for noen år siden, da problemet med å bla tilbake sider sluttet å virke da. Dette gjelder for både min pc og Android telefon.
  12. Siste uke
  13. Du kan fint bruke Genesis Live selv om du har et C-Map i kartplotteren din. MEN…. Med jevne mellomrom må du slette GSD-filene som vil lagres i root på minnekortet ditt. Dette kan du gjøre i plotteren, eller med en PC. Pass på at du bare sletter GSD-filer, ikke noe annet.
  14. Prøv å oppdatere i nettleseren, dvs trykke «refresh» eller hva det nå heter. (Symbolet med rund pil). Det pleier å funke for meg når neste side ikke lastes inn.
  15. Når jeg har sett på alt på en side på ett emne, og skal forsøke å gå til side 2, går ikke dette. Hva kan det skyldes?
  16. Jeg liker stenger som er fast i roten og myk i tuppen for agn fiske, da ser du hva som skjer. Det skal veldig mye til for at en moderne stang brekker så det tror jeg ikke du trenger å tenke på. Jeg liker best sneller som har snørefører, men hvis du vil ha en 100% ufeilbarlig snelle uten vedlikehold så går du den tradisjonelle veien og lærer deg å bruke en en båtfiskesnelle hvor du må hjelpe til med å føre snøret manuelt inn på trommelen. Det er en stor fordel om snellen har øyer til sele, ikke fordet du nødvendigvis får så stor fisk at du trenger sele, men fordet det gjør det så mye lettere å sveive inn. På en dorge stang så er det fint med innebygd lineteller, for dypvannsfiske foretrekker jeg en lineteller som festes på stanga.
  17. Norske Lakseelver: Årsmelding 2022 - 2023 Link: https://online.fliphtml5.com/vnlnh/ldtk/#p=1 Sammen er vi sterke! Elvene som er medlemmer av Norske Lakseelver bidrar gjennom medlemskapet og medlemskontingenten til finansiering av arbeidet til Norske Lakseelver. Er "din" elv hvor du er rettighetshaver, forpakter og/eller fisker medlem av Norske Lakseelver?
  18. Heisann, Jeg har en Lowrance Hook Reveal med 50/200 transducer. Har også et SD kort med C-MAP sjøkart for mitt område. (Reveal har bare 1 stk kortleser) Jeg har tenkt å prøve C-MAP Genesis. Må man bruke et tomt SD kort når man begynner eller kan jeg bruke mitt eksisterende C-MAP SD kort med sjøkart? I forskjellige Lowrance/C-MAP instruksjoner bruker de et tomt kort, men sier ikke noe om jeg kan bruke et C-MAP SD kort med sjøkart på. Har søkt rundt på internett men ikke funnet noe svar, litt rart da man skulle tro flere lurer på det samme.
  19. Norske Lakseelver Nyhetsbrev fra Norske Lakseelver Nyhetsbrev 19. april 2024 Link: https://norskelakseelver.mailmojo.no/m/431665/yvkwEdwiUjkvsWLUJMrSLztr1oQn PS: Du kan melde deg på nyhetsbrev fra Norske Lakseelver her.
  20. Jeg har selv en Shimano Beastmaster UL165, 1-7 gram. Vil kjøpe en lignende til en kammerat. Beastmasteren UL165 selges ikke lengre. Er det noen som har forslag til en lignende stang, og snelle også? Har en Sedona 750 FB på den jeg har. Finner ikke lignende stenger i Norge. Kan kjøpe brukt også, om noen har. Tror jeg må lete på ebay etter noen lignende. Er det noen som vil anbefale noe derfra?
  21. Grattis med fangst! Jeg har opphav fra det området du fisket i, og deler faktisk navn med et vann ca en mil nord for det vannet du fisket i. Der liker jeg å tro at det svømmer noen enorme ørreter …
  22. Skal kjøpe båt, og ønsker å kjøpe en kraftig stang som kun skal være ombord i båten. Skal brukes mest på kveite og annen stor fisk. Har null peiling på hva som er bra, og særlig hvilken snelle. Noen som har noen tips? Gjerne et sett.
  23. Formålet med denne normen er å bidra til at viltlevende bestander av atlantisk laks ivaretas og gjenoppbygges til en størrelse og sammensetning som sikrer mangfold innenfor arten og utnytter laksens produksjons- og høstingsmuligheter. Normen er retningsgivende for myndighetenes forvaltning og skal klargjøre hva som er god kvalitet for villaks og dermed gi myndighetene et best mulig grunnlag for forvaltningen av bestandene og faktorene som påvirker bestandene av atlantisk laks. Kvalitetsnorm for ville bestander av atlantisk laks (Salmo salar) Link: https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2013-09-20-1109 Sjekk status for laksebestandene i ulike vassdrag i vår kartløsning. Vitenskapelig råd for lakseforvaltning (VRL): Status for norske laksebestander - Med fylkesvis inndeling og kartløsning Link: https://vitenskapsradet.no/VRLReport#/map
  24. Har fisket i salt og ferskvann siden jeg var liten gutt, men det har alltid vært på nybegynner-nivå. Jeg og dama går mye tur i skog og fjell og jeg pleier å ta med stanga, men utenom en og annen skral liten skapning på 100-200 gram har det ikke blitt mye uttelling. Pleier å slippe ut disse da de erfaringsmessig er ganske bleke og vasne i kjøttet. I det siste har jeg blitt mer interessert og gjort mye research på utstyr, fiskemetoder, hvordan jeg skal lese vannet, osv. Jeg skaffa meg noe skikkelig utstyr og tok turen til Storamoset ved rv 504 som vistnok skal være bra. Her ble det full klaff! Dette vannet er helt fantastisk for noen som ikke har så mye erfaring enda. Det ble tre feite og fine ørreter til slutt, den største var på ca 800 gram, hvertfall det dobbelte av tidligere pers! Knallrøde og faste i kjøttet også.
  1. Last inn mer aktivitet
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.