Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 08/09/17 in all areas

 1. 2 points
  Har akkurat fått levert min nye båt. Jeg endte jeg opp med en Minn Kota Riptide Ulterra 80lbs 72" skaft på min Merry fisher 605. 2017 modellen har ekstern retningssensor noe som vistnok gjør ankerfunksjon bedre, den skal også redusere "slenging" på båten. Denne styres fra fjernkontroll, den "deployes" også fra fjernkontroll så man slipper å gå ut på baugen for å legge den ut. Har lagt inn 2 stk 12v 100 Ah AGM-batterier, alle batterier i båten lades automatisk når jeg kobler til landstrøm. Tiden vil vise om denne batteripakken er tilstrekkelig, motoren bruker ca 50 amp på max - men det er jo sjelden jeg ser den gå på fullt. Motoren ble montert på baugspyd (ispirert av denne tråden) noe de fra leverandør mente var det eneste forsvarlige, det var veldig vanskelig å finne gode festepunkter på baugen på denne modellen. Har fått testet over et par uker nå og jeg må si at denne investeringen angrer jeg ikke på. Den er utrolig kjekk som alternativ til ankring og til å forflytte seg korte distanser uten å måtte starte hovedmotor. Den er også veldig praktisk til bruk under famileturer, hvis man trenger seg en kjapp matpause, bading eller lignende. Det koster gryn dette her, men såå mye enkelere livet på sjøen har blitt:-)
 2. 1 point
  Så lenge staget under spydet er skikkelig, bør spydet være dønn solid alle veier. Jeg kan løfte fronten på båten med mitt.
 3. 1 point
  Status! Trond Bast De av dere som har lest Lars Lenths bok Den norske pasienten husker kanskje dorgeentusiasten Trond Bast som boka starter og avsluttes med. Bast har dorget etter sjøørrett i Lysakerfjorden daglig fra april til oktober i flere tiår, og har i løpet av den perioden fått rundt 22 fisk ... Jeg konstaterer at sommerferien er over og at jeg ikke har sett snurten av ørret, og det er ikke til å komme fra at jeg føler meg som Trond Basts tvilling i den virkelige verdenen. Forskjellen er at han dorget med ei møresild noen meter bak båten, mens jeg fisker med fire stenger, sideparavaner, blyparavaner og ekkolodd ... Da jeg i et sløvt øyeblikk klarte å hekte snøret på sideparavanstanga sammen med snøret på stangen bak båten, og i arbeidet med å løse denne floken klarte å få snøret inn i propellen, sa jeg høyt til meg selv "T...., du er ***** med vestkystens dårligste fisker", og sveivet inn alt dorgeustyr, stuet det vekk og monterte opp en liten pilkestang ... Pilkefisket ga forøvrig noen artige øyeblikk der jeg forsøkte å lete opp fiskestimer med ekkoloddet for så å fiske drivende over dem. Det ga et knippe makrell og artig nok også en liten torsk og en liten sei. Sistnevnte er artig fordi det ellers går for å være temmelig tomt for ordinær sjøfisk i disse traktene. Dagen etter var jeg på plass med både pilkestang og agnstang, med da fikk jeg selvsagt intet ... Nå er jeg tilbake i Tigerstaden. Det er meldt møkkavær i kveld, så da dra jeg på harvefiske. Der skal jeg slå Trond Bast ned i støvlene! TT
 4. 1 point
  Er egentlig helt sjefs å fiske slik , ser for guttungen sin del så blir han i veldig god stemning når vi fisker litt enklere enn med skjermer og autopilot. Har null erfaring med abbor men gleden med å fiske noe vi ikke har i lokalmiljøet og det man ikke har erfaring med fenger oss. Vi prøvde gjedde i fjor å kom i mål, selv om gjedda var svært liten så er den minnerik
 5. 1 point
  Her er to skjermbilder fra 400m+ på Mjøsa som jeg tok for et par år siden. På det første ser jeg på de øverste 90m, på det andre vekslet jeg mellom å se på den øverste delen av vannsøyla og hele vannsøyla med 600m dybdeområde. Forskjellen i oppløsning mellom de to måtene er svært stor. Jeg brukte her BSM-2 med B175H-W. Vet ikke helt hvorfor jeg tok det siste skjermbildet, pleier ikke å ta skjermbilder med slik skjemmende pingstøy.
 6. 1 point
  Dropp manuell modus, bruk auto dybde og juster dybdeskalaen som vises på skjermen i steden. Med chirp er hele poenget med manuell modus borte, bortsett fra når man skal se på bunnlinjen etter bunnkomposisjon. (Men da er det stort sett best med låst frekvens uansett.) Litt av "greia" bak min påstand: Med tradisjonell låst puls er oppløsningen gitt av pulslengden. Pulslengden gir igjen mer eller mindre energi i signalet, så på dypt vann må pulslengden økes, og dermed blir oppløsningen dårligere. Med ekkoloddgivere kjørt i enkeltfrekvens er det derfor fornuftig å bruke manuell modus ved pelagisk trolling over dypt vann, slik at man "tvinger" ekkoloddet til å bruke kortere pulslengder enn det ellers hadde gjort, med bedre oppløsning som en konsekvens. Med chirp er oppløsningen gitt av frekvensbåndet. Frekvensbåndet endres ikke uansett hvilken manuell dybde du setter, det vil kun forminskes etterhvert som signalet går dypere og dypere. (Fordi de høyeste delene av frekvenssveipet forsvinner først, og du får derfor stadig smalere frekvenssveip desto dypere det blir.) Men på feks 0-30 meter vil oppløsningen være den samme, uansett om ekkoloddet sporer bunnlinjen på 30 meter eller 3000 meter. At ekkoloddet øker pulslengden i den enkelte frekvensen innenfor sveipet for å kompensere for signaltap på dypt vann, påvirker ikke oppløsningen i den øverste delen av vannsøylen lengre. Det eneste du oppnår ved å bruke manuell modus pelagisk med chirp, er ymse feilvisninger som en konsekvens av at ekkoloddets software ikke skjønner hva som foregår.