Gå til innhold
Fiskersiden

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12. okt. 2020 in all areas

  1. Det handler mest om budsjett, litt om hva man kan dra med bilen (som egentlig også er budsjett), og litt om hvordan farkosten skal oppbevares (igjen, budsjett). Båter ala den TT har, dvs enkeltskrog uten all verdens inventar fra 4-4,5 meter og oppover gjør nytten når budsjettet er lavt, i den andre enden har du større båter som ligger ute ved brygga hele sesongen, midt i mellom har du båter ala min som "bor" på tilhenger men pimpes så de blir dyrere enn man tror/ håper/ ønsker.
    2 points
  2. Jeg har aldri før hatt noen interesse av og fiske etter SØ. Kanskje fordi jeg aldri har fått den på kroken ? Det handler jo også om kunnskap og det å knekke koder. Det hjelper lite og kaste rett ut i det store dypet med en 30g silde sluk. Men kaste mer mot/rundt grunner/odder/viker og sand/stein fylte strender med leopardbunn. Slukvalg har utrolig mye og si tror jeg. Sluken må gå pent i vannet og fiske godt på grunt vann. Morild Seatrout 13g hvit/rosa fisker godt nå i noe kaldere vann. Hele denne serien er utrolig til SØ fiske og kaster langt synes jeg til å være 13g. Hva andre bruker til SØ fikse skal ikke jeg legge meg borti. Det viktigste er at vi får fisk når vi er ute på tur. Spinnstopp og ikke har jeg ikke så mye erfaring med enda. For meg virker det som den tar på en av de første kastene om den står der. Det som fanger fisk for meg nå er å sveive inn ganske sakte. På grunne steder må så klart hastigheten økes for å ikke sette seg fast. Lære seg gangen på sluken og hvordan den går i vannet vil gi bonuspoeng. Kaster du på samme sted fisk med annet tempo en sist osv. Har også fisket en del med opphenger flue i det siste med bra resultat. Da fisken har tatt flua og ikke sluken. Noe som jeg kommer til og bruke mer om det ikke er for grunt vann. Har faktisk satt med fast i steiner når jeg lar fisken gå. Da kan sluken som henger bak fort sette seg fast i steiner. Nå har jeg fått helt dilla på dette fisket får å være ærlig. Før så jeg på meg selv som en Gjedde og Abbor fisker. Men fremover nå er det nok SØ og HA som kommer til og ta opp mesteparten av min tid. Så klart gøy og fikse kilos + Abbor også. Men det å knekke nye koder er gøy. Det gjelder og komme seg opp tidlig nå på høsten. Siden kvelds fiske ikke lenger har så mye betydning lenger. Jeg tenker nå på temperatur fall trivsel temp i vannet for fisken. Det virker som fisken biter rundt/ved første dagslys og frem til noe utover dagen så roer det seg ned igjen. Jeg er ingen Sjøørret spesialist og ville bare dele noen erfaringer på FS. Kommer også til og poste noen bilder. Dette er ingen skrytebilder men bare før moro skyld. Skrytebilden kommer senere når jeg treffer på en stor silverback
    1 point
  3. Med cirka en millioner mennesker innenfor et drøyt rifleskudds avstand til den plassen så er jeg ikke veldig dypt såret over at andre fisker der innimellom. Rampa på Halden brygge har jeg faktisk klart å rygge utenfor to ganger, en gang med tom henger og en gang med båten på hengeren. Sistnevnte er ikke å anbefale så det er greit å gå ut av bilen og ta en sjekk ekstra. Her fra da jeg rygget utenfor med båt, men heldigvis så langt nede at jeg kunne slippe båten av hengeren før jeg dro hengeren opp langsmed kanten på betongen. For de som måtte lure så kan jeg bekrefte at det røsker godt i bilen når hengeren med 1200kg vekt deiser utenfor kanten, og at det er kjekt med 4WD når man skal dra en henger opp mens den skraper mot betongen.
    1 point
  4. Husk at jeg er bosatt i Oslo, så jeg har førsterett! Jeg kom meg omsider ut på sjøen i går, ja. Og det var befriende og flott! Jeg hadde egentlig tenkt til å teste en av båtrampene i Bestumkilen denne morgenen, men i og med at jeg ikke hadde fått sjekket den ut på forhånd, ble det Halden brygge også denne gangen. Selve rampen på Halden er jo en trang f.... med pussig vinkel, og jeg har aldri rygget ut her uten hjelpemann før, men det gikk da greit med et par turer ut av bilen. Hr. Akkar klar for eventyr: Målet, eller drømmen om du vil, for denne turen, var havabbor. Så jeg dro rett til «supertipset» fra i våres. I motsetning til ved de to foregående besøkene mine her, var holmen ikke okkupert av en sel, og det lovet jo godt. Men det var likevel intet å kjenne. Vannet var ganske brunt i går, pga mye regn de foregående dagene. Mulig det får fisken til å trekke dypere. Jeg konsentrerte spinnfisket rundt grunne bukter, skjær og odder. Og så dorget jeg litt mellom plassene eller når jeg trengte en kaffepause. Det er tydelig at det står endel mindre ørreter på grunt vann. Jeg fikk luftet to, hadde flere kjenninger og så noen vak. Større fisk så jeg ikke. Mindre ørret tatt på kystwobbler på grunna: Ellers er det nok mye makrell i fjorden. Jeg fikk pussig nok ingen makrell på spinnfiske, men den hogg villig ved dorging. De fleste tok på en 7 cm Rappala, som neppe går mer enn en meter dypt, så makrellen var i alle fall ikke affisert av brunt vann. Jeg beholdt 5 fisker, som ble tatt med hjem og filetert. Jeg trodde jeg skulle få pynta litt på resultatet i Colibri-cup, men den lengste fikk jeg strukket til 39,5 cm og jeg har allerede meldt inn 39 cm. Jeg hadde med avkrokningsmatte for å håndtere HA, men bøtte eller pose til matfisk, hadde jeg glemt, så båten så ut som et åsted etter på. Drap? Heldigvis fikk jeg spylt skikkelig ved hjemkomst. TT
    1 point
  5. Aldri før har jeg sett Seien jage i stim inne på grunt vann. Detter var utrolig gøy må jeg si. Kona ble fornøyd over en del matfisk i fryseren.
    1 point
  6. Hyggelig. Ikke ofte å oppleve slikt nå innover fjorden. Fikk noen rundt horten før, men ikke ofte. Typisk at seien kommer nå når vanntemperaturen synker litt. Jeg fikk noen her ute for tre uker siden. har ikke prøvd siden, litt dårlig vær i det siste.
    1 point
  7. Beklager for å blusse opp en gammel tråd. Men nå som kulden forhåpentlig hvis snart er på vei. Begynner jeg med en gang å tenke på isfiske. Mange har aldri prøvd og andre synes bare det er kaldt ? Is fiske er noe av det feteste som er Ikke meningen og spore helt av men du må prøve is meite etter Gjedde. Om det ikke er Gjedde som står på menyen så prøv meite etter stor Ørret eller Abbor. Du trenger ikke så mye ekstra utstyr heller. Ingenting er kulere enn å sette ut en stang eller 2 med elektronisk napp varsler. Jeg sitter som regel med en liten stang og balansepilk på 9cm. Det kan ta noe tid å treffe på stor Abboren på isen. Derfor setter jeg ut en meite stang eller to. Når du hører pipe lyden stiger adrenalinet med en gang. Dette må bare prøves å er utrolig gøy på trege dager. På denne måten kan du raskt fiske av forskjellige dybder også. Finn en bukt å sett stenger på forskjellige dybder. Mens du selv kanskje løper lit rundt. Om du ikke kjenner vannet kan det være lurt å ha en Deeper. Jeg har pro + versjonen å er super fornøyd. Den gir deg dybder og mønster med en gang. Synes nesten det er kjedelig og fiske uten. Jeg bruker alltid isfiske modus med flasher. @Rage er en jævel på is meite vet jeg å har flere fete videoer på youtube.
    1 point
  8. Hehe Dette kjelder vel det meste av utstyr til sportsfiske. Det meste er laget for å friste fiskerne til å kjøpe det, ikke for å få fisken til å bite på det
    1 point
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.