Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10/22/20 in all areas

 1. Hei Det er ikke alltid ørrtetn tar sluk når den er inne på grunna på denne måten. Den er der på jakt etter sandreker og marflo, og er ikke alltid interessert i småfisk. Jeg har flere enn en gang skapt litt frustrasjon ved å ta ørret på en av de første kasta med flue rett foran nesa på folk som har fiska der i timesvis med sluk. Spesielt hunnfisk kan være sær på dette punktet, de trenger proteinene som finnes i krepsdyr for å kunne produsere rogn til gytinga, og kan vøre ganske selektive på disse hvis det er noenlunde mye av de, som det gjerne er på seinsommeren og utover høsten før k
  2 points
 2. En råtipp fra min side er at når jeg fisker fra land, så er sikkert 80% av alle SØ jeg kroker, fisk jeg har sett før de tar. Typisk vak, hopp eller skyggen av fisken på grunna etc. Jeg fisker forsåvidt ikke på noen spesiell måte i de tilfellene, annet enn at jeg alltid forsøker å forutse hvilken retning fisken har, og så kaster over og foran den retningen, ikke "på" fisken, så jeg ikke skremmer den. Med nogenlunde grei sikt i vannet så ser en SØ sluken din på flere titalls meters avstand så lenge den er foran fisken.
  2 points
 3. Kom noen nye sluker fra skittfiske i dag også. Noen som har prøvd ut disse ? Av en eller annen grunn liker jeg fjær på kroken så jeg må modifisere dem litt.
  1 point
 4. Åpne den og sjekk at det alt er som det skal. Den skal være fylt med veske og selve elementet skal sitte fast slik du ser i PDF-linken jeg kom med lengre opp i tråden her.
  1 point
 5. Mr. Bono bruker vel opphengerflue, og kan kanskje fortelle om fisken gikk på flua eller sluken? Min erfaring er at større fisk på opphengerflue er "risky bissniss" .... Det virker som det ofte kroker dårlig. Det kan ha noe med å gjøre at når flua blir trukket foran sluken med konstant stramt snøre, kroker den fisken ganske umiddelbart, og får dermed ganske dårlig hold. Mens når fisken ellers tar en flue, reker den ofte å vende, før den krokes. Jeg mista selv en fin fisk slik i fjor. Den gikk å vaket inne på svært grunt vann, og jeg hadde selvsagt ikke med fluestanga. Men jeg hadde noen fluer i
  1 point