Gå til innhold
Fiskersiden

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 07. nov. 2020 in all areas

  1. Kjekke rapporter! Og bra at folk svarer og kommenterer. Som i gamle dager! Facebook er ut.
    2 points
  2. Oi! Sjå det! Mykje fin fisk Ein blir med ein gong meir gira når ein ser kva som finnes der ute. Ein fin lysing hadde absolutt vore kult, og sjølvsagt òg havmus.
    1 point
  3. Kjekt å høyra. Verkar som sida ikkje lenger så stor som den har vore før ifølge det folk seier, men eg synes iallfall det er mange hyggelige og lærerike kommentarar her inne!
    1 point
  4. Kult at dere fortsetter gutsingen! Noe bra dukker garantert opp etter hvert. Slenger med et par bilder fra kaien i Tellevikbukta som jeg kunne finne i farten (bare for å bevise at det finnes ok fisk der). Lysing på 3400 gr. (2014) Havmus 2200 gr. (2012) Og en liten havmus (2012 det og).. Fått en god del av de der der. Samtlige havmus vi har fått fra kaien der (og det er en del) har tatt på fjærende sjø etter det jeg husker. Lange og annen fisk har vel helst tatt ca. ved full flo. Fjære = ca. ganske dødt etter det jeg husker. Hågjel og lange tror jeg vi har fått på nesten hver tur i mørket. Ellers så ligger det en del rapporter her på fiskersiden fra folk som har besøkt kaien og fått div. Kanskje ikke verdens mest spennende plass, men det dukker opp noe bra innimellom ihvertfall. Vi har ihvertfall fått bedre uttelling i Tellevikbukta enn på Steinestøkaien.
    1 point
  5. Facebook er bare blitt så utrolig kjedelig!
    1 point
  6. Jeg kan legge til her at når det gjelder C&R av større fisk, handler dette i stor grad om å være forberedt. Jeg har kakket et par fisker opp igjennom, som jeg angret på etterpå. Men der jeg i fangstøyeblikket på ingen måte var forberedt på bilde, veiing og måling av en levende fisk. Edit; folket er jo glade i bilder, så jeg sniker inn et eksempel på angre-kakket fisk her. (NB ikke la dere lure av den unge, vakre mannen - bildet er ifra 2005 ...):
    1 point
  7. Sjette tur Køyrde tilbake til Tellevikabukta i dag. Hadde med meg ein kompis denne gongen, så det var tre stenger agna med makrell denne kvelden. Var ganske stille, men det var nokre forsiktige napp som endte med ein hågjel, som var veldig kjekt Utanom dette var det dødt. Eller kompisen min tømde bukta for sjøpung. Me var vel på plassen i omkring 2-3 timar før me køyrde heimat. Har jo vore lågvatn desse siste gongene eg har vore ute, veit ikkje om det kan forklare at makrellen får ligge i fred. Har ikkje heilt kontroll på tidevatn og fisk. Kva type stadar kan det vere lurt å prøve om tida du har til rådighet og lågvatnet overlapper?
    1 point
  8. Hei settene ser greie ut de. Det lønner seg nok å satse på et sett med bra verktøy, dvs bindestikke og trådholdere, og mindre utvalg av materialer. Dette kommer du allikevel til å supplere etterhvert. Ang nakker, så er det som erik sier, bra å ha noen av basistypene i god kvalitet, og noe av det du bruker mindre av i billigere kinesisk eller indisk type. Av de dyre, så kjøp gjerne en av type grizzly, og en mellombrun. Dette er de to fargene du får mest bruk for. De beste er såkalte capes, de har lange fjær med jevn fiberlengde i hele lengden, men de er også de dyreste. Se etter komboer med halve nakker i to forskjellige farger. Når det gjelder billigere nakker så kan de store fjærene brukes til vinger på tørrfluene, i alle fall spissene. Det er mange fjær på en slik hanenakke, og om du bruker bare en del av de, så blir det mange fluer allikevel. Kjåp også en bedre saks enn den som er i settet, disse er som regel litt dårlige. Du får kvalitetssakser for en billig penge på parfymerier Men hvis du kan gå litt opp i pris, så er kanskje dette noe for deg. Her er det med to halve kvalitets hanenakker i de to viktigste fargene https://www.gero.no/produkt/fluebindesett/gero-fluebindersett/
    1 point
  9. Fang og slipp som fast leveregel er ikke lov i Norge. Fang og slipp som del av et større forvaltningsregime er derimot lov. Problemet her er at den siste setningen innebærer at man må ha lokale forhold i bakhodet. Å bedrive fang og slipp på sjøørret i Oslofjorden eller ørret i et av nærvannene i Oslomarka er for eksempel helt bortkastet, mens det kan være tvingende nødvendig i enkelte fjorder på Vestlandet eller i et av de små avsidesliggende tjernene i Oslomarka. Det er den samme fisken alle stedene, det er svært lokale forhold som avgjør hva som er fornuftig å gjøre. Fang og slipp av 300-grams abbor i Vansjø er en nødvendighet på grunn av miljøgifter i fisken, mens samme størrelse abbor i Tyrifjorden er tull å slippe ut igjen. (Hvis vi nå forutsetter at man ikke er veganer, dvs slipper man ut en fisk så spiser man annen kjøtt/ kylling/ fisk i steden.) Dette gjør at det er tilnærmet umulig å ha en generell diskusjon om fang og slipp, diskusjonen må være veldig spesifikk. Svenskene går seg tidvis vill her de også, du ser det godt på forumet (Fiskesnack) og i de store Facebook-gruppene. Når en kar som tar livet av en gjørs han fikk i en sjø med yrkesfiske av gjørs med 100+ tonn uttak i året, får 30 kommentarer av typen "gå og heng deg du ødelegger bestanden", så er det mange som har mistet gangsynet fullstendig.
    1 point
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.