Gå til innhold
Fiskersiden

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 08. nov. 2020 in all areas

  1. Hei Du trenger ikke å ta den diskusjonen nei. Dette har vært oppe en gang eller to her på forumet tidligere. Da hadde argumentene en tendens til å bli understreket med løfter om stump vold og andre vederstyggeligheter. Jeg husker enda han som spurte om karpe var en god matfisk. Men generelt så er det greit å sette ut igjen fisk som ikke er egnet til mat eller undermåls. Spesielt mtp sjøørret, der det på vinteren og våren ofte er mye støinger, så er ikke de matfisk. Personlig så velger jeg heller å begrense meg litt, og drar heller hjem og lager middag av den jeg har fått i stedet for å fortsette fisket. For min del så er også det gode måltidet en viktig del av en vellykka fisketur.
    2 points
  2. Var en tur ute med gutta i går. Det var faktisk en helt utrolig dag langs sjøen. Til sammen fikk vi 5 SØ og diverse annet. Synd det er så mye sjø fugl langs kysten nå. Jeg fikk faktisk en av dem på kroken. Først ble jeg stressa med tanke på håndtering av fuglen. Men jeg tok den forsiktig i nakken/halsen og fikk til slutt ut kroken som satt i høyre vinge. Virket som fuglen ikke tok skade av hendelsen Ble nok en oppgradering på meg i går. Men fremdeles ingen monster fisk
    2 points
  3. Kompis fikk en ok SØ i går som han hadde bestemt seg for å ta. Noe som er helt ok når vi bruker så mye penger og tide på dette. Fisk som er stygt kroket går jo så klart i mat fatet. Jeg har ikke satt meg så dypt inn i hva folk mener om dyreplageri osv. Fiske for mat er ok men ikke C&R det forstår jeg ikke. Men den diskusjonen håper jeg slipper å ta. Får snart noen på døra om jeg fortsetter med dette
    1 point
  4. Kult at dere fortsetter gutsingen! Noe bra dukker garantert opp etter hvert. Slenger med et par bilder fra kaien i Tellevikbukta som jeg kunne finne i farten (bare for å bevise at det finnes ok fisk der). Lysing på 3400 gr. (2014) Havmus 2200 gr. (2012) Og en liten havmus (2012 det og).. Fått en god del av de der der. Samtlige havmus vi har fått fra kaien der (og det er en del) har tatt på fjærende sjø etter det jeg husker. Lange og annen fisk har vel helst tatt ca. ved full flo. Fjære = ca. ganske dødt etter det jeg husker. Hågjel og lange tror jeg vi har fått på nesten hver tur i mørket. Ellers så ligger det en del rapporter her på fiskersiden fra folk som har besøkt kaien og fått div. Kanskje ikke verdens mest spennende plass, men det dukker opp noe bra innimellom ihvertfall. Vi har ihvertfall fått bedre uttelling i Tellevikbukta enn på Steinestøkaien.
    1 point
  5. Jeg kan legge til her at når det gjelder C&R av større fisk, handler dette i stor grad om å være forberedt. Jeg har kakket et par fisker opp igjennom, som jeg angret på etterpå. Men der jeg i fangstøyeblikket på ingen måte var forberedt på bilde, veiing og måling av en levende fisk. Edit; folket er jo glade i bilder, så jeg sniker inn et eksempel på angre-kakket fisk her. (NB ikke la dere lure av den unge, vakre mannen - bildet er ifra 2005 ...):
    1 point
  6. Neida, du har ikke bommet. Som TT sa er det den ekstreme varianten jeg har problemer med. Poenget mitt var at en generell diskusjon om F&S er lite matnyttig i 2020. Praksis er fort at brukt riktig er F&S en nyttig ting - brukt feil er det bare en unnskyldning for rendyrket dyreplageri. Sportsfiske vil alltid ha et snev av dyreplageri, i likhet med all annen fangst og all matproduksjon med dyr, fisk og fjærkre. Det kommer man ikke unna, men vi har et ansvar for å sørge for å begrense lidelsene så mye som mulig, og et ansvar for å kunne forsvare det vi driver med. Rent moralskt får jeg da et problem med å forsvare et renspikket F&S-fiske. Tar man en matfisk i ny og ne er derimot min egne samvittighet mer grå enn svart, og det lever jeg personlig godt med. Er man hakket mer pragmatisk så er også det å ta en matfisk innimellom en garanti for at vi skal få fortsette med vår hobby. Folk utenfor miljøet har enda større problemer med rent F&S enn meg, bare se på Sverige, Danmark og Tyskland hvor sportsfiske er under sterkt press fra PETA og tilsvarende ekstremister, et press som ikke går i sportsfiskernes favør. Vi har alle et ansvar for å sørge for at sportsfiske ikke blir oppfattet som rent dyreplageri. Men PETA, og ikke minst vår egen NOAH, er ekstremt dyktige på å fremstille oss sportsfiskere (og jegere) som barbarer og vi må for all del ikke hjelpe de med den jobben. Hvis noen er i tvil, så sjekk hvor mange følgere feks NOAH har på Fjesboka. Så kan du sjekke hvor mange vår egen organisasjon (NJFF) har. Vi taper med så stor margin at vi kan kalles sjangseløse. Det er ikke gruvedrift, kraftverk, o-næring eller garn som vil sette en stopper for vår hobby på sikt, det er de ekstreme dyrevernerne som vil sette kroken på døra for oss til slutt. Neppe i min levetid, men om en generasjon eller tre tror jeg sportsfiske slik vi kjenner det i dag er forbudt.
    0 points
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.