Gå til innhold
Fiskersiden

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 22. des. 2020 in all areas

  1. Har fortsatt ikke fisket målbevisst etter lysing utenfor søndre vestfold ennå i mangel av noe konkret å gå etter, men oppdaget nylig at det er mulig å se leveringsstatistikk på sluttseddel for fiskebåtene. Oppdaget da at Brødrene Berggren i sandefjord av og til tar i mot lysing fra reketrålerne. Samtidig følger jeg med på marinetraffic og kan følge med på båtene med ais hvor de drar trålen og kan snevre inn søket fra ytre oslofjord til et enkelt tråldrag. Dette kan sikkert også funke for de som måtte være interessert i andre arter som kveite og breiflabb. Noen av båtene som driver garnfiske etter disse har også ais og kan følges på marinetraffic og korreleres med sluttseddel. Helt på sidelinjen er det også interessant å se på levert mengde torsk som er helt katastrofalt dårlig på de mindre båtene, typisk kun noen få kilo. Pigghå som det også skal stå dårlig til med leveres det derimot vesentlig større mengder av.
    1 point
  2. Nytt ekkolodd og svinger ble innkjøpt og montert i båten tidlig i våres og brukt i vårens krepsesesong, sommeren og høstens fiske og hummersesongen før båten ble tatt opp. Det ble ikke B175M, men TM185M sammen med S2009. Dette ble koblet i nettverk med elite 7ti og en lowrance link 9 vhf. Brukergrensesnittet på S2009 med knapper og hjul er langt å foretrekke fremfor touchskjerm til mitt bruk, langt raskere i bruk og mindre klædding på skjermen som blir grisete nok av salt om jeg ikke skal kline agn på den i tillegg. Sjekk av bunnhardhet gjøres bare med et trykk på range og vri hjulet til ønsket dybde og kan gjøres med store gummihansker på henda. Mye enklere enn menyen på elite. Ser jeg noe interessant på loddet er det gjort på sekunder å endre range eller zoom for å se detaljene. Ble trangt på dash'en... TM185M viser seg å være en meget kompetent svinger til mitt bruk. Følsomhet er i en helt annen klasse enn lowrance HDI giveren jeg har fra før. Det eneste som har krevd litt tilvenning er noe større konevinkel enn HDI når begge chirpes. Skal teste litt mer til våren med faste frekvenser på TM185M. Klarer ikke få optimal ytelse i hastigheter over 14-15 knop, noe jeg tilskriver skrogfasongen på båten som har mange smale steg siden båten er "klinkbygd" i fasongen. Stegenes bredde er knapt like brede som svingeren, så virker som det blir en del turbulens som forstyrrer. Til våren skal det sparkles og støpes et parti til mindre skrogvinkel og slå sammen to steg på styrbord side. Tror det bør hjelpe, særlig siden svinger pga v bunn også må ploge litt på ene siden. Nettverket fungerer helt perfekt. S2009 logger helt strøkent med gps signal fra elite ti og det er helt suverent å sette veipunkter i ekkoloddhistorikken på S2009 som er på plass umiddelbart på elite. Når jeg i tillegg får inn ais via vhf på elite er alt perfekt. Elite brukes fortsatt med HDI svingeren til humring og leting etter struktur og fisk på grunt vann. Vrak funnet med downscan Vrak funnet med TM185M Neste steg må bli 36v baugmontert elmotor... pga strøm på 2-3 knop har jeg ikke turt å ankre på vrakene med dregg. Derfor har det foreløpig kun blitt bare noen få fine lyr fra vraket i 455 bildet og null og niks på TM185M vraket. Så rask drift på det dypet har gjort det meningsløst å fiske der selv om det tydeligvis bor noen der som jeg gjerne skulle fått opp i båten.
    1 point
  3. Syner deg på dette med at de babler endel om fluer, jeg starta sjøørretfiske med haspel selv. Det blir litt uinteressant da man tenker man ikke bruker fluer. Men selv når de gjør det, så er det også god kunnskap å hente. Husk på at fluene er imitasjoner av byttedyr, og der byttedyr er finner du som regel ørreten. Lopper f.eks blir lettere rørt opp under pålandsvind og bølger, har opplevd rått fiske under slike forhold. Ørreten kan beite nærme land ved disse bølgene, og når det svømmer en sluk (fisk) forbi så gå ørreten gjerne etter det og. Poenget er at man aner nå at de er ute å jager noe, og hvor de kan være. Jeg tok faktisk ny sjøørret pers på søndag! Stod på et skjær hvor venstre side dypt, midten overgang til høyre, som var grunt. Der venta jeg på at et cruise skip skulle kjøre forbi på venstre side. Tanken var at bølgene vil dra opp bytte, og når bølgene flater ut vil dra med bytte dyr etc mot høyre side. Etter bølgen var flatet ut mot land tok jeg et kastet mot midten, og BAM! I mens jeg kjørte fisken la jeg også merke til en sel dukke opp, måker og fugler samlet seg langs grunna:P
    1 point
  4. Du skriver ikke noe om hvor du holder til . Det hjelper liksom ikke med marbakker , leopardbunn osv hvis du fisker i ett område det rett og slett er ræva med sjøørret. Dvs da for langt unna elver og bekker som holder bestander av gytende fisk. Og ikke er stappfult av lus Ellers enig i at Norske youtubere stort sett er fluefantaster. Er det i hovedsak selv , men svinger også spinnstanga i sjøen. Sjekk ut danske sjøørretfilmer . De er bedre en de Norske og Danskene er rett og slett gode til å fiske Sjøørret Denne serien er bra synes jeg . Desverre bare de to siste som ligger åpne
    1 point
  5. Det er vel ikke størrelsen på flua som setter begrensninger her. Det er jo tross alt ikke snakk om gjeddefluer. Vind er vel den faktoren som i størst grad trekker i retning av tyngre utstyr.
    1 point
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.