Gå til innhold
Fiskersiden

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 23. jan. 2021 in all areas

  1. Helt blank og ny som jeg er på isfiske så har jeg lest meg opp på diverse agn, arter og teknikker. Jeg husker kanskje ikke alt jeg har lest, men det hindrer ikke en gutteduo fra å prøve lykken på Damtjern, Lier og Ulvenvann, lier/asker. Noen dager etter at frosten kom tok jeg turen bort til damtjern for å sjekke isen. Den var overraskende tykk (8 cm?) Og holdt meg godt. Full av mot skal det selvsagt isfiskes! En kamerat av meg og jeg dro bort på ulvenvann noen dager senere klare til å prøve lykken i fantastisk vær. Sol og vindstille! Boret noen prøvehull ved land som så veldig lovende ut før jeg satte utover. Min kamerat er skeptisk av natur og gikk bak. Kanskje like greit. En noe gulv-kald opplevelse, men ull på kroppen og ispigger rundt halsen så er dette ikke noe problem. Det er som jeg sier; det er ingen som har dødd av å gå gjennom isen. Mye værre om man ikke kommer seg opp. (Nb ingen isborr ble lagt igjen) Etter en kjapp dusj hjemme dro vi bort på Damtjern hvor vi viste at isen var tryggere. Damtjern er kanskje ikke førstevalget da det kommer til isfiske, men det finnes da både Mort, abbor og gjedde, så hvorfor ikke. Alt det nye i fiskeskrinet skulle prøves ut, så det ble boret en god del hull på forskjellige dybder. Her var det god hjelp med kartet fra Dybdekart.no lagt inn i google earth på mobilen. Da ser jeg ganske bra hvilken dybde jeg fisker på. Viktig å kose seg på tur Har desverre ingen bilder av agnet, men denne dagen ble det prøvd både mormyska på grunt vann, balansepilk på flere steder og dybder samt blink agnet med maggot. Ingen napp desverre. Noen dager med sprengkulde etter gir vi ulvenvannet en ny sjanse. Denne gangen uten å gå igjennom isen. I hu og hast tenkte jeg å prøve agn-meite etter gjedda i vannet. Det ble rigget til det jeg hadde tilgjengelig som var makrellfilet med treblekroker. Jeg bommet nok litt på hvordan denne ble fisket. Den ble sluppet helt til bunn og trukket opp ca 2 meter. Tipper den "hang" på ca 10 meter. Fanget ingenting på denne ila 3 timer. Det ble også prøvd blink, og balansepilk på flere steder uten hell. Men jeg har ingen planer om å gi meg. Morten og gjedda på Ulvenvannet skal lures de og! Kanskje også en Ørret?
    2 points
  2. Hei er vinteren så ille? Du trenger en ny hobby
    2 points
  3. Undertegnede er et sommermenneske. Jeg velger sommer og 20 plussgrader over vinter og is når som helst. Men når vinteren engang er et faktum, gjelder det å komme seg ut når forholdene tillater det. Jeg tar utgangspunkt i årets første tur, og går gjennom hva jeg ser på som viktig ved ismeite etter gjedde. Les mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2021/01/ismeite-etter-gjedde-160121-hvordan.html
    2 points
  4. Det nærmer seg tiden for Ferdatorskfiske. Dessverre har det dette fisket ikke vært særlig godt de siste årene. Likevel en happening mange stiller forhåpninger til hvert år. Har sjekket et par ganger ved Karmøy de sist par ukene. Så langt ingen Ferdatorsk. Får annen fisk som torsk, lange hyse, lyr og småsei. Kjekt å registrere mye åte som tobis og makrellyngel.
    1 point
  5. Regner med at det er greit at jeg deler 1 konsept som gir ekstra piff i gangen til så å si alt som henger i enden av snøret og når man sveiver inn ? Har brukt det i mange år nå , men en idé er null verdt om den ikke deles...Enkle saker. Legger ved bilde av konseptet. Passer selvfølgelig best til haspel og ved å bruke denne overfører man ekstra bevegelser til det som henger i enden av snøret. Billig , lett å montere og lett å bruke. Kan sammenliknes med det å leke med en katt samt å tirre en katt til å leke. Det samme kan overføres til fisking . Lat som om man leker med en katt og når man fisker. Man bør ikke la seg friste av å tenke som en fisk. Man bør agere som en predator... Sjekk gjerne gangen før og etter. Det funker ! Setter pris på tilbakemelding og etter at dere har prøvd. Har mye mer å dele , men det kommer etter hvert.
    1 point
  6. Uff, blir det slukdenging i år også. Forøvrig er det kvinnediskriminerende å skulle ha en egen klasse for dem, er de liksom dårligere til å fiske bare fordi de flyter bedre? Spøk til alvor, så glimrende at dere fortsetter suksessen.
    1 point
  7. Må si at 2021 starter over middels bra. Stor takk til Skitt Fiske AS ved Anders som har tatt ansvar her og sørget for å få forumet på beina igjen etter at Hooked gikk nedom og hjem.
    1 point
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.