Gå til innhold
Fiskersiden

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 18. mai 2021 in all areas

  1. Hei, Familien har gått til anskaffelse av campingvogn på Stora Lee camping og jeg har derfor begynt å gjøre meg kjent i en meget spennende innsjø. Her kommer en liten stemningsrapport fra en av de første turene, mye prat og kun ei lita snipe i båten, men flotte omgivelser. Er du fersk gjeddefisker så kanskje du kan plukke opp noe nyttig info her. Hilsen Atle
    2 points
  2. Endelig var dagen kommet! (For noen dager siden altså) Jeg satte ut båten, retning tyristrand i tyrifjorden. Båten var full av pils, fyrstekake, solkrem og håp om fisk. Håpet har jeg utrolig nok holdt oppe. Siden i fjor høst, har jeg rundt regnet dorget 150-200 stangtimer i tyrifjorden. Det eneste jeg har fått er en krepseteine. Armert med tipset om at Bomber sin Long A i fargen gul/gull/rød skal være bra saker ble det handlet inn 1 for å prøve. Etter 2 halvlitere og 2 timer smalt det jaggu på! Jeg hadde til og med så flaks at jeg filma stangtuppen mens det beit på. Med mildt sagt høy puls klarer jeg å pent dra inn en flott ørret på 2,4 kilo. Sikkert ikke mye å skryte av, men var bra svett da jeg hadde den langs ripa etter noen minutter. Største ørreten jeg har fått før dette var 500gram i min barndomstid. At ørreten beit på bomberen er også morro å tenke på. Virkelig morsom opplevelse. Også veldig morro å se at utstyret fungerer som det skall. Knarr, brems, hov, utløserklype og alt var perfekt innstilt. Ingen svær fisk, men ga mersmak!
    1 point
  3. Forstår ikke problemstillingen. Daiwa har kommet med ei ny haspelsnelle med magnesium stativ, den havner dermed over Cerate med aluminiumsstativ i hierarkiet. Ei haspelsnelle er ikke et statussymbol, det er en bruksgjenstand, så jeg forstår ikke hvorfor du er så fornærmet. Må vel bare være bra å få flere modeller å velge i mellom. For Daiwa er uansett multiplktorsneller mye viktigere enn haspel og der har de truffet innertier i år med Steez SV TW Limited Edition og ikke minst Zillion SV TW 1000, begge med den nye SV Boost spolen. Har flere Steez, men kunne ikke drømt om å bruke 7-8 tusen på ei haspelsnelle til fjellfiske. Kjøpte meg ei Daiwa Fuego 2500 LT i fjor for litt over tusenlappen, denne snella har det meste av haspelteknologi fra Daiwa. Så kan jeg heller kjøpe meg en ny oppgradert modell om noen år når denne begynner å vise tegn på slitasje.
    1 point
  4. Du bør sjekke med Garmin om 92sv kan håndtere den lave impedansen til TM265LH.
    1 point
  5. Jeg har en Penn Battle 2 i størrelse 1000. Måtte gå løs på snellefoten med en fil for å få den til å passe i stanga den var tenkt til.
    1 point
  6. Ja, helt ideelt er det ikke men det går.
    1 point
  7. Heisann! I områder med mye industri og båttrafikk vil det være naturlig at sjøbunnen er forurenset. Dette er også tilfellet rundt Stavanger. Dette betyr dog ikke at man ikke kan spise hvilken som helst fisk derfra. Fisker du makrell eller andre pelagiske arter (fisker som jakter i de frie vannmassene) vil det ikke være noe særlig stort problem å spise disse. Det som derimot kan være farlig er hvis du spiser bunnlevende fisk som torsk, brosme, lange, flyndrer osv. Å spise bunnlevende fisk fra forurensende områder trenger ikke nødvendigvis å være farlig å spise noen få ganger i året, men dersom en spiser mye av disse fiskene i lengden kan helseskader oppstå. Et generelt tips når det kommer til det å spise fisk rundt Stavanger, er rett og slett bare å fiske i de litt mer urbane områdene, ikke der hvor det er masse industri og andre ting som forurenser sjøen.
    1 point
  8. Vil bare si takk for hjelpen, dette ser ut til å bli en veldig fin og nyttig investering! Har fått et par aha-opplevelser på et par plasser, og sidescan fungerer imponerende bra når jeg kjører med elmotoren. Imponerende detaljert, men jeg har litt å lære mht å tyde hva jeg ser på loddet. En artig sak var første gang jeg var rimelig sikker på at det var en fisk jeg så, var det litt sånn OI! Se der det kan jo være en fisk... Det må være fisk... Bang, så hugg det! Fant et par fine skrenter, og noen stimer med byttefisk, og overganger mellom vegatasjon og skrånende marbakke. Veldig nyttig!
    1 point
  9. kom meg dit i går, var helt nydelig! fikk to ganske fine greiner- og en liten line-salat, men alt i alt var det magisk bare å få kastet litt
    1 point
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.