Gå til innhold
Fiskersiden

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 19. des. 2021 in all areas

  1. Hei folkens, jeg tenkte jeg skulle skrive en kort rapport om sesongens første isfisketur Jeg og en kamerat bestemte oss for å bruke søndagen på isfiske. Ingen av oss har fisket spesielt mye fra isen før, så vi er langt fra eksperter, men det er gøy å prøve seg litt frem. Jeg har lest at Bergsjøen i Stange Almenning huser Abbor, Ørret, Sik og Røye. Spesielt røye og sik har jeg veldig lyst til å fange (men det gikk ikke denne gangen) Vi startet ved badeplassen, for der fant jeg et pilkehull med litt blod rundt, det lover vanligvis godt. For meg fungerte ikke det hullet, så jeg fant frem Deeperen for å prøve å lokalisere fisk, det lykkes jeg heller ikke med. Så etterhvert flyttet vi oss mot den andre siden av sjøen. Der traff vi et par andre isfiskere som heller ikke hadde fått stort den dagen, bare noen småabbor. Vi borret opp hull etter hull på forskjellige dybder og forsøkte med røyeblink med påmontert blinker og mormyshka med maggot under. Etter en stund klarte kameraten min å lure opp en liten abbor på ca 1,5 m dybde:) Da økte motivasjonen betraktelig og vi fisket en stund til. Dette førte imidlertid ikke til mer fangst, så vi pakket sammen sakene og dro hjem. Jeg endte ikke opp med fisk denne dagen, men kommer til å forsøke senere på Bergsjøen og på flere andre vann. Hvis forumet ønsker det kan jeg skrive flere slike korte rapporter utover vinteren:) For øvrig er Bergsjøen en veldig fin plass både sommer og vinter. Frem til vegen vinterstenges er det veldig lett å komme dit med bil, og det er parkeringsplass nede ved vannet. Det er også veldig barnevennlig med lekeplass og toalettfasiliteter, det er til og med egen teltplass. Så jeg kan virkelig anbefale å dra dit, både sommer og vinter
    1 point
  2. Knutene blir ofte svakeste punkt så ofte der det ryker på havfiske ihvertfall. Kan og vurdere litt tynnere mono fra siste krok og ned til søkket. Det har redda mer enn ett havfisketackel for meg
    1 point
  3. Vinteren er her og isen har for lengst lagt seg. Broder’n var ute og sjekket tykkelse, forrige dagen,som varierte mellom 13-16 cm flere steder. Ellers skal man nok være forsiktig ved os, spesielt ved Syverudbekken og ved utløpet!
    1 point
  4. Jeg bruker å ha svakere mono i selve takkelet slik at det slites først. Har og begynt å bruke kroker som kan rettes ut. Ofte berger jeg hovesnøret og sjokkfortomen igjennom hele sesongen mens det går et par dusin takkler. Bruker et rig clip på enden av sjokkfortomen slik at jeg kan bytte takkel uten noe mas.
    1 point
  5. Det viktigste er at fortomen tåler kastevekten. Til 100 gram trenger du en bruddstyrke på mins 20,5 kg. Multien din er litt tykkere en det jeg liker men det skal ikke være noe problem. Jeg bruker å ha en god del mer bruddstyrke på fortomen en jeg trenger men det er fordi jeg liker å ha noe å gå på i forhold til slitasje.
    1 point
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.