Gå til innhold
Fiskersiden

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 16. juni 2022 in all areas

  1. Tusen takk for info Akkurat ferdig med første rens og oppsmøring av ambassadøren på over 20 år. Funket bra og var omtrent som ny inni, på tross av noen år i bruk både i fersk og saltvann. Kjørebremsen var litt ustabil bare. Imponerende hvordan den har holdt seg men nå er den hvert fall frisk og ren og klar til bruk. Med den gode informasjonen i denne tråden tror jeg at det blir en liten tur allerede til helgen! Mange takk
    1 point
  2. hvis du ikke finner vannet på en slik side, med muligheter for kortkjøp, er enten vannet lukket for allmennheten, eller så praktiseres det fritt fiske... eller så fins det en kortordning, men de har enda ikke digitalisert denne, men slike begynner det å bli få av. Må jo si at Inatur er en fin ordning som har gjort livet som sportsfisker enklere.
    1 point
  3. Du kan også forsøke på den appen som heter «Angler ID». Det hender det ligger vann der, som ikke ligger på Inatur. Jeg fikk bla treff nå på ymse vann rundt Hurdalsjøen.
    1 point
  4. Det holder å kjøpe fiskekort, jeg pleier å gjøre det på inatur.no. Der står også relevante regler
    1 point
  5. Loven sier vel at man må stå mer enn 100m unna elver der det er lakseførende arter som går opp, så da er det kanskje smart å stå 150-200 meter unna en slik en og kaste? En kompis av meg fikk en 4 kilos laks fra land, 500-600 meter bortenfor en lakselv, flere som fikk tilsvarende, samt sjøørett. Har selv fått laks i forbindelse med kasting fra land i bukter eller fjorder der det er lakseførende vassdrag som kommer ut. (alltid langt unna men fisken ser ut til å gå ganske langt unna selve elven uansett). Spesielt rett før isen går på vann og elver i nord er det populært å kaste fra land, da står det gjerne mye fisk i fjordene og venter på å kunne gå opp. Har fått laks, sjøørrett på sorte med gule prikker, gule sluker, blanke sluker og på drag, som nesjødraget og "skje", med en diger klyse mark hengende etter, stingstilda blir ofte for tung og man må sveive som en tulling, tobis sølv er den jeg ofte bruker og har hatt hell med, den går i passe hastighet og virker å invitere diverse fisker til hugg både titt og ofte.
    1 point
  6. hvorfor sier du takk for deg nå Teddy? Bare fordi noen antyder at du har feilestimert vekten på gjeddene dine? Det er da helt uproblematisk, og noe vi alle kan gjøre. Ingen kan uansett ta fra deg at du har fått en fantastisk rekke fine gjedder. Om de største gjeddene mest sannsynlig har veid 8.5-9 kilo, istedenfor 10+ har da fint lite å si. Men en ting bør man lære fra slike hendelser; man bør ikke relativt bastant påstå at en fisk veier så og så mye, uten at man kan dokumentere dette. Å bruke anslagsmetoder (inkludert formler man finner i gamle arbeider) pleier å slå feil ut, som også Truls HJ er inne på. Og hvis man virkelig er opptatt av hvor mye fisken egentlig veier virker det helt unødvendig å ty til anslagsmetoder, all den tid det må være mye enklere å skaffe seg en fiskevekt, og veie fisken i håvnettet. Og som jeg har skrevet før, hva fisken egentlig veier er egentlig ikke SÅ viktig. Men skal man først flagge en vekt bør den være så riktig som mulig. skitt fiske til deg også.
    1 point
  7. Sorry, det tenkte jeg ikke over. https://facebook.com/events/s/gjeddefiskekonkurransen-2022/1377839822700810/
    1 point
  8. Siden dette er min siste post her vil jeg gjerne takke for 16.200 views. Jeg vil også si tusen takk til dere 6 som har kommet og besøkt Årungen, og benytte anledningen til å gratulere 4 av dere nye PB’er! 2 med gjedder over 9 kg, samt dere med 97 og 92 cm. Jeg respekterer at dere ikke ønsker å skrive på FS. Også Tomaz som fulgte rådene mine og fikk en gjedde over 10 kg (vi fisket sammen i går, og skal ut i helgen igjen). Skitt fiske og takk for meg!
    0 points
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.