Gå til innhold
Fiskersiden

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 23. jan. 2023 in all areas

  1. Ja nå har jeg fått prøvd dette i hvertfall, ikke noe bilder eller film denne gangen for det ble litt i meste laget for både meg og kamereat mitt å prøve å filme samtidig som jeg prøvde nytt utstyr på sjøen - så når 190m snøre er ute og du ikke har nådd bunn allikevel, og du vet at nå må du sveve alt inn igjen; ja da kan du være sikker på at en fjordsightseeing katamaran på full guffe er like om hjørnet for så å passere så nærme som mulig for at turistene skal få noe å se på, og da kan du også være sikker på at de bølgene kommer fra den minst gunstige retningen, og om ikke kameraet går over ende og havner i dørken med et smell da så stemmer ikke tilfeldighetene. Men jeg syns selve line/snøre trommelen/hjulet og stativet fungerte fint og helt etter planen. Jeg plasserer en fot på tverrbjelken som holder sammen støttebeina nede ved dørken for at stativet skal stå stabilt når jeg sveiver inn, det fungerer utmerket. Jeg kunne tenke meg å lage en slåe av litt kryssfinerplate som kan skyves frem under rekken og låse stativet fast til rekken når jeg kjører med båten i litt bølger, da slipper jeg å slå sammen stativet og legge det ned hver gang jeg skal forflytte meg. Innsveiving av linen/snøret opplever jeg som komfortabelt, selv med 190m ute og 2kg sement i enden. Sement loddene fungerer - men ikke serlig godt, det er for stort og tungt uten å egentlig trekke linen tilstrekkelig ned. Jeg kommer nå til å bruke 2 meter 6mm kortlenket kjetting med en minidregg på 0,7kg i enden, det blir litt fleksibelt i forhold til bølger og tidevann. Jeg hadde alle tre sniker ute på ca 100m forskjellige steder men jeg fikk bare en stakkars liten brosme, den var så liten at jeg ønsket på det meste å slippe den ut igjen så den kunne få leve litt til, men kroken satt langt inn i svelget på vei inn til magesekken og måtte skjeres løs. Det er ikke greit å være fisker når man synes synd på fisken, jeg æret den imidlertid så godt jeg kunne.
    2 points
  2. Hei hei! Ttt, ting tar tid, men her prøver jeg å legge inn noen bilder av fiskestengene som jeg ønsker å få kuttet i fremtiden. Jeg vet at det er flere som kan det her. Ingen ønsker selvfølgelig å betale skjorta for det, men arbeid i noruega koster, det vet man jo, - men vi ønsker enkle avsluttninger på stengene, enkle, solide og lette løsninger som ikke øker vekt, også må det jo seff. være en bra finnish. Glade Hjul..
    1 point
  3. Ta noen bilder av bakstykka du ønsker kuttet, gjerne med en målestokk, så kan jeg se hvor mye arbeid det ser ut for å være. Ser det enkelt og greit ut kan jeg kanskje fikse det innimellom andre prosjekt.
    1 point
  4. Jeg regner med at dette egentlig handler om å kappe håndtaket bakerst/nederst, slik at snella kommer nærmere bakre ende av stanga - og egentlig ikke bakre ende av stangemnet? Jeg ser ikke bort ifra at det kan gjøre havfiskestenger som er litt feilkonstruert bedre til noen fiskemetoder - men egentlig forutsetter det at fremre håndtak er ganske langt, om det skal bli bra.
    1 point
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.