Gå til innhold
Fiskersiden

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 25. april 2024 in Innlegg

  1. Drit i målingene, målingene er bare noe som står slik at du kan regne ut hvor mye line du trenger. På min Shimano Stradic 2500 står det feks 0.25 160M, men jeg regner det om med denne kalkulatoren: https://www.pattayafishing.net/fishing-reel-line-capacity-estimator/ Og så kan jeg da også beregne hvor mye backing i 0.40 jeg skal ha for at jeg skal ha plass til 150M med 0.12 braid.
    1 point
  2. Søk på spoleknute. O.19 på 1000snella er i kraftigste laget, men funker sikkert greit en sesong eller to, frem til du trenger lengre kast. 0.32 til meiting på Sørlandet er optimisme. 0.19 hadde passet bedre. Men Nå er du klar for å sette i gang og så tilpasser du bare etterhvert som du ser hva du fokuserer mest på.
    1 point
  3. Det finnes flere måter å sløye en gris på. Ser du har fått gode svar fra Gabriel, så de skal jeg ikke blande meg opp i. Men jeg kan tilføye litt. Julautstyr er ikke til å stole på. Bortsett fra at de har blitt mye bedre på å ta inn snører som faktisk funker. Jo tynnere snøret er jo viktigere er det med god fukting av snøret før du knyter. Spleiser du 0,10 multi med 0.13 mono skal det nesten ingenting til før multien graver seg inn i monoen. Da er en liten svivel imellom ganske lur. Trenger du lengre fortom enn halve stanga må du bruke knute, og er du nøye nok er det ikke så viktig hvilken knute du bruker. Jeg har aldri hatt noe problem med dobbelUni, så selv om det absolutt er mulig at andre er bedre er det det jeg bruker. Til meiting bør du ha minst 2 meter fortom. Bruk braidknuter til alt som ikke er monosnøre. Forskjellige snører har forskjellige funksjoner som passer til forskjellige situasjoner, men felles for alle kjente snører er at de fungerer greit. De fleste produsentene lyger litt på dimensjonen for å få snøret til å høres sterkere ut, jo mer du betaler for snøret jo nærmere kommer du sannheten. Fused line er en god ide, men sist jeg testet (2-3år siden) følte jeg at det ennå manglet noe utvikling. På en 1000snelle skal du mest sannsynlig ha ganske tynt snøre, så da bør du bruke noe som er mye brukt. Jeg ville heller tatt powerpro enn fireline, men det finnes også mange andre muligheter. Det aller lureste ville vært å ta turen innom Bergen og Campelen og beskrive det du skal bruke det til og så få satt på riktig snøre til en svært så god pris, men hvis det blir for lang tur for det bør du heller stikke innom Grønberg sport i Kristiansand. Hvis du fikser selv bør du absolutt bruke litt mono innerst mot spolen. Den bør være litt tykkere enn det du skal ha som fortom. og det holder med 15-20 meter, det skal bare skape friksjon mot spolen. Snella som lager lyd kan ha en knarrfunksjon på, eller det kan være lite olje og det kan være at den bare er sånn. Gi den noen dråper olje og hvis det fortsatt er lyd uten at det påvirker hvordan den virker, så er det bare en pratesyk snelle.
    1 point
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.