Gå til innhold
Fiskersiden

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 22. mars 2024 in Innlegg

  1. Det er ikke mye spennende som har skjedd her siden sist, men jeg hadde meg en liten påske-verksted og fikk laget tidenes overdrivelses-endgrej for langefiske. Vi snakker TO blinklys og TO sånne som lager rasle lyd pr tackel, pluss selvfølgelig masse selvlysende greier og blekksprut og hele sulamitten. I tillegg lagde jeg meg et oppheng til bruk over sluk. Skal bli morsomt å teste de ut i praksis! God påske alle sammen <3
    2 points
  2. Dette er en veldig lang videoserie som viser havørretens hemmeligheter. Konseptet er egentlig veldig enkelt, en person som fisker, men så monteres det samtidig flere undervannskamera i samme område som viser havørretens oppførsel. Det er veldig intressant å se hvordan ørreten oppfører seg samtidig som fiskeren står bare få meter unna, det kan gjerne svømme 20-30 ørreter i stim bare få meter unna eller store ørreter (5 kg) som er bare et par meter unna personen som står å fisker. Viser også en del forskjellige former for fiske som både sluk, flue og bombarda med forskjellige oppheng. Feks sluk m/ flue forran eller flue bak.
    2 points
  3. Litt mer av skaten i bildet over:
    1 point
  4. Tjøstheim stang og Mitchell 300?
    1 point
  5. Ikke bruk svivel inni snellen/innenfor stang ringene dine, da vil stangen din bli ødelagt. Du kan fint knyte sammen mono og multifilament med en dobbel uniknute. Den har sterk, og smidig så den smetter fint forbi stangringene.
    1 point
  6. Det ville jeg ikke ha vert redd for å gjøre, den tåler nok det som er oppgitt. Skittfiske.no er min mest brukte side. Berkley, VMC, Westin, Mustad er fine greier. Søvik er bra for svært små swivler, men jeg er ikke noen fan av søvik generelt. Anbefaler forøvrig å unngå direkte skjøte mellom Multifilament og Mono. I min erfaring er det mye bedre å kjøre Multi -> Swivel -> Mono -> Agnlås. Du må forøvrig lære deg BEGGE knuter, Palomar knuten er på mange måter verdens beste knute med tanke på enkelhet og styrke. Og noe av det som gjør at Palomar skiller seg ut, er at Palomar er veldig enkel og samtidig sterk på alle typer line, mono, multi og fluoro. Så jeg ville hatt Multifilament -> Palomar Knute -> Swivel -> Uniknute -> Monofilament -> Palomar/Uni (begge funker) -> Agnlås -> Sluk.
    1 point
  7. Oi oi! Klassisk sjøørret det der!
    1 point
  8. Multifilament er sterkere i samme tykkelse, ta feks Berkley X9 Braid, 0.10mm har en bruddstyrke på 9 kilo. Men til gjengjeld tåler multifilament mindre slitasje opp mot feks steiner. Så hvis linen kommer i kontakt med en stein tåler den mindre. Det at linen er tynnere gjør at den kaster bedre, NJFF testet 0.205 vs 0.148 vs 0.128mm line når de kastet et 25g søkke og: * 0.205 kastet 77m * 0.148 kastet 88m * 0.128 kastet 92m Så ved å bruke 0.35mm, som er mye tykkere enn linen de testet mister du gjerne 20 meter kasteavstand sammenlignet med om du hadde brukt feks 0.20mm fireline. Multifilament er også synlig line, mens monofilament eller fluoro er gjennomsiktig og nesten usynlig i vannet. Så det beste i min mening er å bruke: * Mono backing * Multifilament line * Mono fortom (1-3 meter) Da får man stort sett det beste av begge verdener. Det er også forskjell på monofilament-liner, har vert borti Norsjø linen og var ikke imponert. Den hadde mye minne (krølling som ikke ble borte) og tåler litt mindre enn de gode linene ved samme diameter. De fleste 0.35mm monolinene tåler ca 10.5 kg, de sterkeste helt oppe i 12 kg.. Knuter Jeg bruker Uni-knuten: Og Palomar Knuten: Husk å fukte linen når du strammer, det kan være årsaken til at knuten din tålte lite tidligere. Hvis du ikke fukter brenner du fort opp knuten. Bobber Aldri hørt om bobber w/ a brain, men til 99 kroner skader det ikke å prøve. Hadde jeg sett en i en butikk hadde jeg sikkert plukket den opp jeg også..
    1 point
  9. Etter at vi la ut bilde av den så fikk jeg flere meldinger om fra folk som har fått grom sik på dropshot i Mjøsa, så det virker mindre sært enn jeg trodde. I dag er det sesongstart i båten som gjelder. (Ikke i Mjøsa dog.)
    1 point
  10. Grattis med sik. Sik på 800 gram er ikke dagligdags, og langt over min Pb. Sik på gummi er vel heller ikke helt vanlig. Selv har jeg bare fått det på mormyska på isen.
    1 point
  11. Mjøsa er ingen liten pytt, så litt avhengig av hvor i Mjøsa du spør så er svaret både ja og nei. Nord for Mjøsbrua er det utvilsomt gangbar is. Filmen er fra 9-10. mars i år.
    1 point
  12. Med en smått fantastisk januar i sladrespeilet, og noen spennende planer for mars, lå februar an til å bli et slags pliktløp fiskemessig, kalenderens svar på ventepølsen. Les mer på bloggen: Eriks fiske februar 2024 - kalenderens svar på "ventepølse" (teamcolibri.blogspot.com)
    1 point
  13. Makrell er vel det som er mest vanlig men sild, fjæremark, skjell og reker fungerer også.
    1 point
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.