Gå til innhold
Fiskersiden

crazycarper71

Medlemmer
  • Innholdsteller

    199
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av crazycarper71

  1. sitat:Opprinnelig postet av Remy

    sitat:Opprinnelig postet av Thomas

    Karpe! Ikke fordi det er spesielt vanskelig, men fordi jeg unner Remy en flott fisk. Dette bør du klare i løpet av høsten! Skulle du tatt multa på brød hadde jeg helt klart gått for det. Men å ta "saltvannskarpa" på flue er ikke stort bedre enn å piske etter karpa i Ulsrud...

    Nah, multe er vel fluefisk nr en og kan vel langt i fra karaktiseres som saltvannskarpe...

    Japp, multene er spreke som karper og elsker brød[ :D ]

  2. sitat:Opprinnelig postet av Audun

    sitat:Kjempemorro! Jeg fikk nettopp sms fra Charlie om fangsten. Skulle vært der selv i helga, men Karin ble syk... Fikk tatt meg en tur her hjemme i natt istedet, det ble en skjellkarpe på 7240g.

    Hei Thomas! Gratulerer med pangstart! Har tenkt meg avgårde etterhvert jeg også, men eksamenskjøret herjer. Håper vi treffes i sommer, Åletjern og suter-satsing står høyt på planlegginslista. Ha en super fiskesommer og send meg en SMS neste gang storfisken ligger trygt på avkrokingsmatta[ :) ]

    Hallå Audun! Bli ferdig med det eksamenstullet og kom deg nedover. Kan bli spennende med Åletjern i sommer, så vi får satse på en tur dit. Men først blir det en uke i Frankrike og halvannen uke i Sverige.

  3. sitat:Opprinnelig postet av Gabrielsen

    Skal jeg steke ålen flår jeg den først - men det snittet rett bak hodet trenger vel forhåpentligvis ikke være så dypt at hodet detter av. (greit å holde i når man skal flå ålen.)

    Du bør nok skjære litt over halvparten. Det å stikke en kniv i hodet/rett bak hodet fungerer sikkert fint det også, bare man treffer på rett plass.

  4. sitat:Opprinnelig postet av Jørgen

    Jeg har øyekontakt med fyren, han ser meg rett i øya og stopper ikke!? Ern hjerneskadd eller.

    Jeg vet hvem fyren er... Det er en svenske som ofte dorger etter gjørs og gjedde på Sämsjön, spesielt der vi fisker karpe[xx(]

    Desverre er det lite å gjøre med slike folk, det hjelper lite å kjefte på dem i alle fall! Da kjører de bare enda nærmere land neste gang og stirrer deg bare enda dypere inn i øya...

  5. Det var i Nisser jeg så smått begynte med fisking i 8-9 års alderen. Gamlingene har hytte der oppe, så det har blitt noen ørretpinner. Har aldri satsa noe på dorging etter de store, men de finnes! Jeg vet om flere fisk på 10-12kg som er tatt i garn. Det finnes store mengder sik og røye der, så storørreten har nok å beite på. Dette er et vann å teste for trolling-gutta!!

  6. Nå skal det nevnes at flere av Norges beste karussvann ligger nettopp på Hadeland, så en viss rolle har den nok spilt der. I alle fall for oss meitere... Du skriver også at karussen liker seg best i vann med lite oksygen. Om den kunne velge, så tipper jeg at den foretrekker et visst oksygeninnhold i vannet. En annen ting er at den KAN overleve under dårlige oksygenforhold.

  7. sitat:Opprinnelig postet av Remy Ekornseter

    Skjønner det Thomas! Men bra du fattet poenget mitt og da [ :( ] Og, har du flere bilder en den ene av den karuss/karpehybriden fra Ulsrud, eller kanskje andre du har tatt?

    Og lykke til, dere er jo en bra gjeng som drar, så det blir vel tatt en del stor fisk, hørt rykter om gutta på 20kg+ som blir satt ut!! Får håpe dere får et par fine og da [ :D ]

    Tror det ble lagt ut et bilde av en hybrid fra Sluppan her en gang, skal se om jeg finner det.

  8. sitat:Opprinnelig postet av Bendik

    WTF 2k???? Har du laga en ny bruker remy?

    Men uansett... Jeg så ikke mange skjellkarper på bildene der.

    Greit nok det lissom, men vil det være så stor konsentrasjon av speilkarper i en "naturlig" karpe populasjon?

    Det gjør jo ikke noe at det er speilkarper, de er fine de også, men skjellkarper er liksom mye finere :(

    Hva er en "naturlig" karpe populasjon? Ikke mange av de i Europa gitt... Synes det er vanskelig å si at den ene er finere/styggere enn den andre. Fisker du i et vann med 90% speilkarper, "smaker" det litt ekstra om du får ei skjellkarpe. Og motsatt hvis det er få speilkarper. Det å få speilkarpe i Norge f.eks er noe helt spesielt, og da synes man fort at den er dritfin fordi den er sjelden. Selv om man innerst inne synes at skjellkarpene er finest...

    Litt spesielt blir det jo også når man skjærer alle speilkarper over en kam, og påstår at de er stygge. Speilkarper er så mangt, fra lærkarper til radkarper og fullskjella. Og koi f.eks, finnes jo også som en speilvariant.

    Dessuten så er det ikke slik at bælfeite speikarper nødvendigvis er proppa fulle av boilies. En slik karpe har absolutt ingen problemer med å vokse seg stor og feit på fjærmygglarver og andre kryp.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.