Jump to content
Fiskersiden

celine2

Members
 • Posts

  216
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by celine2

 1. Her fiska vi uer på 190 meter i går.Ville også valg ei Tekota 800 til den prisen snella har null problemer med å ta ei kveite eller to ikke minst er prisen helt grei.Har et par fiske kompiser som kjøpte 700 snella når den kom i salg i landet det må være ganske lenge siden snart 20år i fjord var ei av snellene på servise for første gang ikke dårlig det .Talica 16 skal jeg ikke utale meg så mye om ,men mi Talica 12 greide ca 12mnd med kveite fiske før den måtte tas ut av fiske.

 2. Mye bra som er sakt her det går grei å finne noe stenger og sneller som ikke må koste 10 store lapper hvis en ikke skal ut å fiske kveite daglig.Se litt hva som ligger til salgs på forumet mye som går for en rimelig penge der for eks.

  Shimano Beatmaster Ax boat 6.6" 20-30 ibs pris 700 kr.

  Shimano TLD 20 med Power pro litt stor snelle men neste uslitelig pris 1200 ble lagt ut i mai er jo bare å gi et bud ligger side 2 underkjøp å salg.Ville prøvd et bud på ca 1500-1600kr

  Eller ligger det mye bra som vi greit klare et par turer i året etter kveita og som det ble sagt lengre opp i tråden det er lang fra alle kveiter som er 100+ men en veit aldri.

 3. Kort oppdatering på vegne av Maskinisten han kom opp i går fiska utover kvelden og frem til midnatt 2 sjøørreter ca 3-4 kg + en laks 6 kg utrolig flott start.Starta ut kl.1200 i dag siste melding en meget pen sjøørret på mellom 8.5 +kg han beskriver forholdene som perfekte slik vi liker dem.Han kommer med en fyldig rapport over helga.Nå er det straks 24 timer til oppstart av Komplettfritid sjøørret og kveite konkurranse vi ses folkens :thumbsup:

  • Like 2
 4. Hehe joda vi har nok litt forskjellig tilnærming til størrelse fart og ikke minst dybder ellers så stemmer alt maskinisten sier.Det meste handler om å knekke koden når det er gjort er tålmodighet neste på programet.

  4 og 7 kg da er det vel straks perfekte forhold der inne høre vann temp lå på 9.5 i dag .Gratis 7kg er en flott plugg

 5. Hei å bli frustrert av mai fiske etter sjøørret er nok ikke så uvanligt jeg har selv gjort denne feilen ,i år tok det nok av litt tidlig ble tatt en del fine fisker tidlig i mai og opp mott 17mai vips så er alle klar.Å ta en og annen fin fisk er ikke uvanlig selv har jeg tatt fisk over 7kg så tidlig som i mars,men det er juni +2,3 uker juli som er den beste tiden.Når du sier du bare har fått 2 storseier på 60 timers doring kan jeg si deg at du nok har dorga 50timer for mye på mai mnd beklageligvis .For vær ørret må du nok forvente 4-5 storseier da er det perfekte forhold i skjerstad fjorden mye åte og små sild da er Norges rekorden på sjøørret ikke langt unna ,vis seien tar er det nok ikke så lenge før du har første ørreten er i båten.Litt usikker på hvor mange storseier jeg fikk under konkurrasen i 2013 tenker ca 150-200kg så som du kansje skjønner er det rimelige død der inne nå.Fortvil ikke neste helg er Komplettfritids sjøørret og kveite konkurranse den bruker å treffe bra med bete .

  Jeg foretrekker nok en del lavere fart en de fleste 1.8-2,5knp er ca det jeg bestandig dorger på uansett om jeg bruker aplex eller agnhoder av forskjellige slag rigg er et møst etter jeg tok de i bruk har fiske nådd nye høyder vært år.Jeg bruker de minste av aplex ,jeg tror størrelsen på aplexsen kan være vel så viktig som farten,wobbler er jeg helt slutta med de store synes jeg skader fisken mye c/r kan blir vanskelig setter tilbake all ho fisk. Det er bare å stå på plutselig sitter den og da er alt velstand .Ses der inne til uka

  • Like 1
 6. Mye enig med Busterscc ned med farta når det gjelder paravanen kan du nok vente til ut i juli.Ikke vær redd å bruke bly foran vil nok valg meg opp mott 100gram da tenker jeg du skule komme ned på ca 4-8meter .Nå er det mye bra i dipsier som er kommet i markede som både drar ned og ut fra båten finnes mye bra lese stoff rundt på nette hvis du ønsker å prøve.Eirik har gått forklart hva som skal ligge i grunden når sjøørreten skal finnes,juni og de 2juli første ukene er nok de beste der mai kan mange ganger gi bra fangster selv har jeg de siste årene valgt bort fiske fra båt i mai synes sjøørreten er litt mager i den tia.Det er bare å gå på med nytt mott når du først knekker koden som passer for dei blir det gøy lykke til

  • Like 2
 7. Det er nok den 32cm som kom 2013 i salg i Norge det er nok flere som har prøvet den en stund før dette.Det nye er nok hode som har hvert annonsert skule komme en stund nå blir spendene å se om denne utgaven blir like populær som den "gamle" utgaven

 8. Nå er det vel bare hode som er nytt vil jeg tro? Kroppen er vel den same som kom i 2013 i salg.

  Vi har brukt de med et tyskhode som fås kjøpt i mange forskjellige vekter tror den største må være omtrent 700gram .Om den er råere en den "gamle " utgaven er jeg ikke helt sikker på ,men som rein trolling/drift høy fart jigg fungere den meget bra .Om diskusjonen om krok under er det veldig sjelden som obbi sier at den setter seg den står jo nærmest på høy kant når den treffer bunden . :)

 9. Kan anbefale begge snellene brukte de gjennom hele sesongen i fjord da kun til kveitefiske.Hvis jeg skule velge bare en av de ville valget blitt Dawia snella den er nærmest komplett.Når det gjelder Talica 12 ligger ikke den noe etter det at jeg rangerer etter Dawia snella har kun med at sveiva kan føles litt kort,et problem jeg mener mange Shimano sneller har.

  Black hole 250 er ei meget god stang,hvis du letter litt ligger det en video fra Vesterålen fra i fjord sommer der Dawia +Black hole stanga blir brukt på ei kveite på 99kg det var veldig uproblematisk.

  Jeg har ingen problemere med å anbefale stang og sneller

  Egde ny kveitstang er et meget god alternativ til Black hole stanga den kommer vel snart på skittfiske det er nok den beste kveit stanga som selges i Norge for øyeblikket.Lykke til med valgene

 10. Gratis med ei kanon snelle bruker selv Talica 12 2speed dette er kvalitet.Bare gi fa... i kveita skule du være heldig å få ei som tar deg med på et 100-150meters utras der det eneste du greier å frem å herregud for noen krefter .......Blank fisk blir aldri det same tro meg B)

 11. Gratis kims,mye bra utstyr der du har bestilt.Du for myse litt på maskinisten han har fine bilder fra han montere sine rigger ikke minst er det pent..Autopilot håper jeg du har bakka inn i prisen det er bare et noe du må ha :thumbsup: jeg har lyst å rappe maskinisten sin vær gang jeg er med han på fiske,men det trenger vi vel ikke å fortelle han

 12. Jeg skal ikke ha så mange meninger om dette temaet ,men til ørret/laks er rigger et helt klart krav

  .Så hva med kveita tja har brukt riggene til dette fiske ,men jeg ville aldri skifte ut mine muskel drevene rigger hvis det var til kveite fiske.

  Du har rett og slett ikke bruke dem så mye at det vil være noen grund til å invistere i elektriske rigger.Jeg tar en del kveite under dorging etter laks/s.ørret vil ho ta så kommer ho opp i havet .

  Når jeg bruker rigg etter ho leger jeg med som regel 7-10meter over bunnen er vannet klart kommer ho trenger ikke noe dyre elektriske rigger til dette fiske.

  De fleste som driver med kveite fiske har gått bort fra rigger du har mye mere nytte av å kjøpe deg ei dorgeplate til å montere på motoren.

  Ellers vet jeg Crister skule eller har solgt 2stk elektriske på forumet jeg bruker en del hvet det er tror han som driver utleie i dåfjorden har en for solg,men som sakt bort kasta penger på kveita.Jeg har sett du har kjøpt ny båt gratis med den legg heler penger i andre ting som du vil ha mye mere nytte av under dorging om det er etter kveite eller blank fisk

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.