Gå til innhold
Fiskersiden

MR

Medlemmer
  • Innholdsteller

    230
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MR

  1. Antar innleggene over viser hvor forskjellige vi er til tross for en stor felles interesse i bunn. Ville selv ikke valgt fettfinne og skog om tilbudet var så raust som det tydeligvis er, men hver sin smak. Jeg ville nok endt opp på ett eller annet hav - hehe, noen som nevnte Ascension..?

    Har bare vært på to - for meg - drømmeturer til Nord Norge foreløpig - etter kveite. Og for meg var planleggingen og dette med å "lese seg opp" på emnet lang tid i forveien en stor og viktig del av totalopplevelsen. Bildene man får for sitt indre blikk under denne prosessen kan være fantastiske.

    Når man så realiserer bildene så er livet helt perfekt..!

    Lykke til med planer og drømmer - hvor du enn havner, håper jeg det svarer 100% til forventningene! Gleder meg til min neste tur...

    Har vært på Ascension hvert år siden 2003 bortsett fra sist vinter. Blir ny tur i vinter, savner øya veldig, det er noe helt spesielt så kan anbefales på det sterkeste :-).

  2. Det er nok dessverre dårlig med marlin på den tida. Første marlin blir som regel tatt ca. 15. mars +/- noen dager, men da er til gjengjeld fisket det beste i verden! Det kan kanskje være muligheter for wahoo, men usikker på hva som finnes av båter på Boa Vista. Alle de seriøse big-game båten fisker fra Mindelo på Sao Vicente. Toppsesongen på marlin er fra ca. 15. mars til ut juni, men det tas noe fisk fram til okt.

    Har en i klubben som har vært der flere ganger, det er mest trolling det har gått i. Og de har hatt et heftig Marlinfiske. Redigerte en liten film for de som jeg tror havner ut på trollingforbundet. Har og lagt den på vår hjemmesiden i OHK, men her er linken på youtube.... Forholdsvis heftige saker....

    Der var båten vår gitt....gutta hadde en supertur med 15 marlin på 5 dager!!!

  3. Tilbake etter 2 meget fiskerike uker på Ascension Island. Som vanlig fikk jeg mega hugg siste dag og siste time. Vi så alle fisken med halve kroppen ut av vannet i det den tok...kaptein Colin skriker rett ut...easy 1200 pund!!!! Får vi denne så er det den største marlin i Atlantern på 5 -6 år!! For å gjøre en lang historie kort....etter drøyt 1 time knekker første 1100 $ stanga med brems på ca. 70 lb, skjøter line etter å ha byttet stang...en time til så knekker stang nr.2!!!....skjøter inn på 130 lb stolstanga...etter totalt 4 timer og 15 min ryker 130 mono med låst brems når vi prøver å plane fisken opp. Etter den var kroket stupte den rett ned på 600 m, vi kunne følge den på loddet hele tida. Vi prøvde alle triks i boka,men allerede etter første kvarteret skjønte jeg hvor dette bar....men vi gir jo ikke opp vel...:-).

    Marlinfisket var ikke på topp, fisket 6 dager fikk 1 mistet 3,samt så 2 til....egentlig ikke så ille hvis vi hadde fått opp fler :-). Til gjengjeld var det bra med sailfish, totalt 12 stk, 4 på lett utstyr...har noen heftige bilder!!! Det ble mye inshore denne gangen,store mengder wahoo, dorado, YF,rainbowrunner, og jacks. Fikk også 3 sixgill fra 3 - 600 kg,den ene var merket,det er 3. gangen den er oppe!!!!

    Skal se om jeg får Stein Erik til å legge ut noen bilder....en del heftig der :-).

    PS har også hatt utrolig fiske på båten vår på Kapp Verde, forrige uke ble det på en dag tatt 7 av 8 marlin på båten vår!!! Har noe ledige plasser i begynnelsen av Juni.

  4. Vannvittig bra start på marlinsesongen på Kapp Verde...24 marlin på 10 dager på en av båtene...vi starter dessverre ikke før den 31.

    Vi har noen ledige plasser i begynnelsen av juni...ta en titt på www.afcn.no hvis det kribler :-)

  5. Rått klipp av ganske stor mako.

    Hvor stor tror dere denne var?

    Det var en black marlin de annslo til 1200 lb+++ . Filmen er fra den New Zealandske båten "Ultimate Lady" som fisket på Great Barrier Reef, det ble anntydet tigerhai. En av de råeste båtene på kloden :-)

  6. Er akkurat slik jeg også tenker, noe som tåler juling på vei ut til fiskeplassene, som gjerne er langt unna. Bensinforbruket på to store utenbors-motorer er jeg dog ikke like begeistret for :)

    Biamen jeg hadde med 77 Yanmar diesel brukte ca. 0,9 L/nm, 250 Suzukien bruke 1,3 så forskjellen er ikke avskrekkende. Viknesen brukte 2,5 - 3 L/ nm. Anskaffelsesprisen på diesel er som regel høyere så du skal kjøre en del før det slår ut vesentlig. Totalt sett er ikke drivstoffkostnaden den største hvis du ikke kjører veldig mye. På tomgang bruker 250 ubetydelig.

    To motorer er uaktuelt for min del, bruker 30-40% mer enn 1 med samme antall hk.!!! 250 bruker forøvrig mindre enn 140en jeg hadde i starten når det er litt sjø, jobber mye lettere.

  7. Nå blir nok kveite grisebanket på hurtighet av disse andre artene, men i rå styrke er jeg slett ikke sikker på at kveita kommer så dårlig ut...

    I forhold til tuna er det nok liten tvil om at kveita får "grisebank" med stor G :-)). Har kun fått ei kveite på 18 kg så grunnlaget er tynt, men ser hva som er brukt av utstyr til bl.a. flere av rekordkveitene. Du hadde ALDRI fått opp en tuna på 80-90 kg, langt mindre 200 på samme utstyr. Tuna er i særklasse det sterkeste som er mulig å fange, visstnok med unntak av sverdfisken. Det er dessverre den eneste billfishen jeg mangler i Atlanteren....den står høyt på ønskelista :-))).

    Ellers setter jeg nok makrellen og berggylta høyt på lista her hjemme :-))

  8. Det er en grunn til at det finnes så mange forskjelige type båter på markedet. Behovet er vist ulik hos alle og derfor skal man bruke god tid før man tar avgjørelsen.

    Mellom linjene i ditt innlegg Morten, kan jeg lese at en av behovene du har er fart (nevnt flere ganger), en båt som som kan fraktes lett på henger, som dekker også familiære behov og som også KAN brukes til havfiske. Det er selvfølgelig ditt valg og dine behov, noe alle står fritt til.

    Så vidt jeg har fått med meg , er det mer eller mindre stasjonær båt beregnet og optimale til havfiske trådstarteren siktet på. Det er etter min mening, forskjell på båter beregnet til havfiske og båter som kan brukes til havfiske.

    For min del er farten noe jeg nedprioriterer. Det holder og jeg er fornøyd med 10 knp, hovedsakelig fordi jeg liker å lette etter lovende fiskeplasser på vei ut, noe som ikke kan gjøres i fullfart og prioriterer en båt som er behagelig å fiske i fra ( stående), økonomisk å drive, miljøvennlig, lett å temme i dårlig vær og styre i strømen, bra navigasjonutstyr og lodd, som tåler fiskeblod ( masse fiskeblod og søl) uten å være redd for å komme bort i gelcoaten,lett å gjøre ren . Med andre ord praktisk til formålet.

    Har så langt hatt 10 - 12 forskjellige båter med SVÆRT forskjellige egenskaper. De fleste har vært bra båter, men som du sier, behovene er forskjellige og forandrer seg gjerne med tiden.

    Veldig enig med deg Martin i det aller meste, men jeg setter nok fart i grov sjø høyt av flere årsaker. Det er små sjanser for å finne nye plasser på de langstrekkene jeg kjører, de områdene har jeg i tilfellet blinket ut på forhånd og søker effektivt av når jeg er ute og "leiter" etter nye plasser. Ser heller ikke sjarmen i å bruke en ekstra time eller to i transport på en dyrebar fiskedag når jeg ikke behøver. Jeg har gjerne 15 -20 nm til plassen da er det greit å komme kjapt ut. Dessuten synnes jeg det er utrolig moro å kjøre litt hardt i tøft vær med en båt som tåler det, så det blir 2 hobbyer i en :-)).

    Jeg har ikke prøvd den nye båten enda, men Karnicen er så langt den båten jeg har følt meg tryggest i inkludert Viknes 900 og Biam 660 som begge går for å ha "gromme" sjøegenskaper. Jeg foretrekker helt klart V-bunn i drittvær....og det blir det mer og mer av ser det ut til :-((. Mye lettere å tilpasse farten etter vind/ sjø med en v-bunnsbåt med tilstrekkelig motor, enn en flatbunnet halvplaner som ikke henger helt med. Stabiliteten skal jo være dårligere på en v-bunnsbåt, men det er ikke min erfaring.

    Ingen "pyntebåt" på meg nei, denne tåler det meste både av sjø og blod :-)). Ferdig rigget er ikke dette en båt som KAN brukes til havfiske, men en båt bygd for havfiske :-)). 26 fot med åpen dekksflate og med rette skrogsider så har jeg danseplass til 4 mann på djupet og skal nok klare en liten svingom med 8 mann på grunna også :-))).

    Klar over at det var snakk om en stasjonær båt, men enig med Robert i at CC nok er det opptimale fra et fiskesynspunkt. I tillegg er det 2 sengeplasser og WC nede i konsollen.

    Tror vel heller ikke en moderne 4-takter er noe mindre miljøvennlig, enn en diesel eller 2. En 250 hk påhenger bruker mer enn en diesel, men 1,3 pr. nm. er ikke verst synnes jeg.

  9. Har fortsatt min Karnic, har så langt ikke funnet en 22 foter som går utenpå den :-)). Godt beskyttet når det er drittvær og god plass til utstyr i cabinen, samt soveplass til 2-3 pers. Kan jo ta en titt her hvis det er av interesse:

    http://www.finn.no/finn/boat/object?finnkode=19672655

    Står annonsert med motor, men selger den nå i utgangspunktet uten motor.

    Svensken Magnus Carlson ? uttalte etter at vi annkom 167m i 40 kn+ at han aldri hadde sett en båt som gikk så fint i sjøen, den nærmest svevde over bølgene :-)). Kunne ikke sagt det bedre selv :-). Han kjenner også godt til Beason og Rival båtene så jeg regner med de var inkludert :-).

    Hadde ikke solgt Karnicen hvis det ikke (dessverre-he he) hadde dukket opp en Highperformance 260. Denne har jeg siklet på siden forgjengeren Stingfisher 26 kom i 1993. INGEN båter bygges mer solid og med mer omtanke !! inkludert alle amerikanske "panserskip". Var hos produsenten i Melsomvik og prøvekjørte en tilsvarende med 2x300 hk E-tec !!! på lørdag, 65 knop, virket som om det gikk i 30 helt til jeg stakk ut armen og den nesten ble vridd ut av ledd :-)). Jeg skal ha "kun" min gamle 250 hk Suzuki, men den skal klare 45 kn også med den. Det som er rått er hvordan den går i grov sjø, så vidt jeg veit den eneste V-bunnsbåten (unntatt rib) som er godkjent for komersiell havrafting. Bygger 1-2 båter i året, kun på bestilling og helt etter kjøpers ønske. Spent som en unge julaften :-))). Ta en titt på bildene og teksten på hjemmesida

    www.highperformance.no .

  10. Da er endelig big game DVDen vår fra Ascension klar.....premiere i Ullensaker kulturhus (Jessheim), black box, førskommende fredag 11.9. kl. 19.30.

    Det blir muligheter for øl og vin fra kl. 18.30, samt en prat etter filmen for den som ønsker det.

    Vi har maks 120 plasser, ca. 90 er allerede fylt opp!! Gratis inngang.

    HASTER.....:-)))....PÅMELDING MED SMS TIL KJETIL......91.72.19.00

    Action med bl.a. wahoo, tuna og marlin!!

    Vi er fornøyd.....blir dere??....tror det :-)))

    Morten

  11. Jeg startet charter på Ascension for 5-6 år siden, var nok første normann der, skal leite lenge etter er bedre variert fiske med alt fra jacks fra land til marlin og mengder med yellowfin tuna. min. 70% av gutta som er med har vært med tidligere så det tyder på at vi leverer "varene" :) Neste tur til Ascension går fra ca. 20. februar 2010, så bør passe bra inn tidsmessig.

    Jeg har nå gått sammen med Villmarksbutikken på Jessheim og dannet et lite AS, "Atlantic Fishing Charter Norway AS". Der har vi også eierandel i vår nye stolhet "Smoker" en 37fot Bertram som ligger på Kapp Verde.

    Kapp Verde er udiskutabelt det beste sted i verden for Blue Marlin av "voksen" størrelse. Vi fisker kun i toppsesongen fra begynnelsen av april til slutten av juni, kan også være brukbart ut september men mye mindre stabilt. Det tas i snitt 2 marlin pr. dag/ båt, rekorden er 20, beste i år er 7,8 og ni. Skal nedover første tur i juni...gleder meg??.....jepp :P:lol::lol:

    Ikke billigst, men best...pr. marlin...garantert billigst :-)

    Ta en titt på www.villmarksbutikken.net der er det mer info om begge stedene, gutta der har også vært på Ascension og skal til Kapp Verde i juni så de har egen erfaring fra stedene. :)

  12. Første Blue marlin tatt på Gran Canaria 13. mai i år.

    Se bilder av fisken her

    På Kapp Verde har beste båt passert 100 blue marlin siden slutten av mars, ingen sted i verden er i nærheten av et tilsvarende fiske :P

    Vi har nå nyeste og beste båt der nede for ordinært charter, ta en titt på www.villmarksbutikken.net

  13. Har to ledige plasser på årets første Ascension tur 21. Januar til 3. Februar.

    Fisket i høst har vært meget bra med en topp på marlin med 1213lb!! fra en privat amerikans båt.

    Det har også vært meget bra med yellowfin ++.

    Pris kr. 35.000,-

    Dyrt??? Ikke hvis en sammenligner fangstene med andre reisemål :-)

    Det innbefatter fly, overnatting, frokost, fiske i 4 dgr. på vår båt.

    Gode muligheter også for rimelig fiske fra lokale båter, samt fra land.

    De fleste som er med har vært der tidligere....tyder på at det leverer :)

    Hvis noen er interressert må de være kjappe da billettene må gjøres om før den 20. Desember.

    Ring meg på 900 93 365 eller mail mortr2@online.no

  14. Helge/MR- hadde virkelig gjort seg med noen snutter på

    post-133-1216641715.png

    Venter med spenning på Pierre Aker sitt filmresultat fra Ascension B)

    Han blir med også i januar for å få enda mer action, planen er lansering i 2009.

    Det ligger også en teaser på www.brunst.no under "Ting skjer". Pierre har jo også fått meget bra omtale av sin nye rådyrfilm.

    Har også 4-5 ledige plasser på første Ascension turen 21.1 - 3.2., hvis noen har lyst på en tur? :)

  15. Da var tuna`n tilbake, siste uke er det tatt flere på 160 til 200lb på Tiagra30!!! + noen marlin :) . Nær ved å tømme snella flere ganger.

    Uka etter at vi reiste hjem ble det også tatt en marlin på 850lb på stand-up, den andre på min stang, men selvfølgelig ikke av meg :) . Italieneren Eduardo er relativt fersk og fikk virkelig kjørt seg, fisken var helt bananas. Den var mer i lufta enn vannet, og dro maten Steve tvers over cocpiten.

    Nå er siste uka for i år, nå er det hjem for Matthias å forberede den nye båten for transporten til Kapp Verde i september. Vi starter snart booking for neste år, så hvis noen er interesserte ta kontakt. Det tas marlin som bare rakkern om dagen :D .

  16. Spennende artikkel av Jan Olson, jeg var så heldig å ha han med som gjest på hytta i Langesund for 2 år siden. Han er over 70 år men fortsatt ivrig som en guttunge. Jeg tror han var med å startet IGFA i Sverige i tillegg var han en av frontfigurene når moderne big game startet startet på Grand Kanari i 1967. Artig historietimer med Jan.

    Det var sterke rykter i fjor sommer om at det var tatt minst 2 tunaer i Øresund av noen svensker, men siden det er ulovlig å føre i land tuna i Sverige ble den visstnok tatt inn til Danmark. Jeg trur det var turbåten Vandia som var innblandet, men fangsten var ikke tatt fra den. Jeg har prøvd flere kilder, men det er umulig å få bekreftet. Høres for utrolig ut til å være sant med de få tunaene som streifer hit på sommer/ høst.

    Siste tuna`n i Øresund ble tatt i 1964, toppsessongen trur jeg var så seint som i 56-57. Fra 1970 skal bestanden ha gått ned med over 90%, da var den allerede kraftig redusert. Det må nok skje et mirakel (total fredning), jeg har lite tru på at det skjer i vår tid.

    Det er den samme stammen vi har prøvd å fiske på i Irland, men der har det også blitt vesentlig dårligere de siste 2 - 3 åra. Tuna`n der borte er diger, ingen under 150kg, flere over 300. Det ble satt ny Europa rekord for 4 - 5 år siden på 439kg.

    Jeg har sagt jeg skal legge stanga på hylle den dagen jeg tar tuna i Norge, det er det opptimale det er mulig å få til som sportsfisker i Norge :lol:

  17. Interesant tema egentlig, vi diskuterer dette stadig i kenya, hvor vi kjører mange stenger pga det varierte fiske og ikke minst stor svingning i størrelse og man ønsker mye av alt.

    Sannheten er at med opp til 9 stenger ute kan det forvirre marlinen og hugget ofte blir mindre agresivt.

    Sailen er grei den kommer inn og kan holde på en stund før sitter på et eller annet.

    Marlinen kommer mer resolutt inn og pang rett på sak.

    De fleste kjører uten teasere også.

    Problemet er at det er fristende å kjøre med mange stenger selv om vi er klar over at det ville være en fordel å kjøre færre.

    Det som gjør det litt lettere for oss er at plassene vi fisker på etter marlin ofte er nokså lette å finne med tanke på baitstimer og fugl så det blir mye livebait etter Black Marlin.

    Problemet kan noen ganger være å få baiten til å ta..

    Et annet problem er jo selvfølgelig wahoo som skal klippe agnet i to hele tiden.

    Historiene er mange når det gjelder 1000lb`ern som stakk med hele dritten, fiskern og mannskapet står igjen å måper. Mulighetene for det er større på Ascension enn de fleste andre steder, derfor er det ikke noe tema å kjøre lette stenger annet en å pitche når det evt. dukker opp noe mindre. Vi har lite trøbbel med wahoo så lenge vi ikke setter ut før vi har passert 100m linja.

    Når vi skal fiske lett drar vi inshore, dvs. innenfor 100m linja. Wahoo og amberjack er best mellom 80 og 90m, doradoen tar hvor som helst det samme med YF.

  18. Bait & S er kult som f og i mange tilfeller kanskje det mest effektive som finnes på både sail og marlin..

    Vel og merke når man går spesielt etter nettop disse artene, problemet er at man eksluderer de artene som ikke viser seg på samme måte som disse artene gjør.

    Men hva betyr det når Marlin feberen herjer.

    Hvor mange stenger bruker dere der ned 4-5 med soft heads?

    Ved B&S kjører vi 3 hard heads, 2 korte teaser stenger + 1 el.snelle fra tårnet.

    Når vi dorger vanlig med stol har vi for det meste kjørt med 4, stand-up kun 3. Matthias kjører mer og mer kun med 3 stenger uansett. Ser ikke ut til å ha noen betydning for resultatet, raskere å rydde unna når det biter og kan være mer aggresiv med manøvreringa. Bruker for det meste lures fra Black Bart: Blue Breakfast, Ascension Pro Jet og Braziliano. Betyr antageligvis minimalt vilke merke som brukes, men BB holder bra, ser bra ut og fisker bra. Vi har også fått noen custom farger fra Bart Miller, det er jo kult.

    :)

  19. Høres helt hinnsides ut!!! Ikke misunnelig i det hele tatt...

    Bra dere har funnet noen stenger som virkelig duger ;)

    Ja nå har jeg 2stk Tiagra 80 blueprinted til 130lb samt en vanlig 80 på båten, alle har ca. 1000m med 130lb line. Stengene er 2stk. fra Precision rods i Australia, det går for å være kremen sammen med Ian Miller. Så nå er det INGEN FISK som er for stor i forhold til 130 stolstengene.

    :angry2:

  20. Bra jobba!

    Håper ikke det er den globale greia som påvirker tunaen, samme inntrykk i Kenya ikke så mye yellow fin i år, men svingninger i innsig av fisk varierer jo.

    Du snakker om black m fra capt harris ikke sant..

    Sender over noen plugger før neste sesong også, vi fikk inn noen sail/marlin plugger hvor hodet var laget i glassklar silikon og de fiska enormt godt, problemet var at de smelta etter noen dager. mulig sola, saltet etc.

    Jobber med en ny legering som holder..

    Når det gjelder sailen har jeg sluttet å prøve kroking med svære lures nesten håpløst, jeg bruker de heller som teasers.

    Sveiver inn også følger sailen inn til mer jålete plugger av mindre størrelse.

    Fisker dere noe serlig med livebait?

    Hilsen alex

    Januar til mars er lavsessong for YFen så det kan variere litt, men stort sett har det vært veldig bra med normal størrelse på 20 - 40kg.

    Det er BM fra Capt.H. jeg har brukt som modell ja. Den jeg har lagd sjøl er mye større, djupere, bedre polstret og kraftigere i aluminium. Har et bilde hvis noen vil ta i mot.

    Vi bruke også mindre lures som vi pitcher når de dukker opp i kjølvannet, men hadde fungert mye bedre med naturlig agn i tillegg. Matthias og spesielt Olaf på Shy3 er lite interressert i å bruke mye tid på sail når det er bra med marlin. Pga mye marlin kan vi ikke kjøre med mindre lures hele tida.

    Når jeg var ute de to siste dagene kjørte vi bait and switch, det er sinsykt spennende! Kan velge utstyr i forhold til hva som dukker opp, og kroker alt sjøl. Totalt hadde vi vel oppe ca. 30 marlin og 50-70 sail. Først i perioden var marlin utrolig kjip og ville ikke ta noe som helst, det ble heldigvis bedre etter hvert.

    Vi bruker lite livebait bl.a. fordi vi fisker over et relativt stort område og derfor dekker større områder med lures.

  21. Du regner vel ikke med at vi tror deg uten bilder Morten...??

    Nytter ikke bare å snakke om en DVD som "skal komme" - sleng ut en teaser og to da :P

    Det ble litt for lite tid til foto denne gangen, men jeg har noe hvis en eller annen kan ta i mot på mail og legge det ut. Fryktelig mye jobbe å fikse sjøl for en "gammal mann" :)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.