Gå til innhold
Fiskersiden

lars p

Medlemmer
  • Innholdsteller

    175
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    4

Innlegg skrevet av lars p

  1. Mange vann med masse is enda i Østmarka. MEN !  du må ha litt iskunnskap og ikke minst litt sikkerhetsutstyr.  Jeg gikk på Skøyter på Nordbysjøen i går og der var isen knall frem til kl 11 . Mykner i sola etter det .

    Flere som gikk Børter til Losby også , da selvsagt med noen turer på land der isen er dårlig .

  2. Den 17.12.2020 at 22.18, Sjøørretnoob skrev:

    Takk for svar. Lærer noe nytt hele tiden om dette fisket. Sikkert det som gjør det så spennende, og så givende når du får en på kroken! Jeg har sett mye på Youtubere som Berulfsen, Fiskejegeren og David Hansen. Men de bruker uforholdsmessig mye tid på snakk om fluer og imitasjoner, hvertfall for en som utelukkende fisker med sluk :)

    Det virker som de fleste tar det for gitt at man fisker sjøørret med flue? 

    Det er spennende at de større fiskene rår der det er lavere temperaturer, høyt saltinnhold og mye mat. Gleder meg til litt fri slik at jeg får testet ut plassen på bildet.

    Du skriver ikke noe om hvor du holder til . Det hjelper liksom ikke med marbakker , leopardbunn osv hvis du fisker i ett område det rett og slett er ræva med sjøørret. Dvs da for langt unna elver og bekker som holder bestander av gytende fisk. Og ikke er stappfult av lus

    Ellers enig i at Norske youtubere stort sett er fluefantaster. Er det i hovedsak selv , men svinger også spinnstanga i sjøen. Sjekk ut danske sjøørretfilmer . De er bedre en de Norske og Danskene er rett og slett gode til å fiske Sjøørret

    Denne serien er bra synes jeg . Desverre bare de to siste som ligger åpne

     

     

     

    • Thanks 1
  3. 4 timer siden, TT skrev:

    Hvor sånn ca er det du fisker på Svenskekysten? Jeg har (disponerer ...) hytte og båt mellom Fjällbacka og Hamburgsund. Noen sjøørreter har det blitt, men jeg så fram til mer "hardcore" satsing våren 2020. Det gikk i korona-dassen, og nå frykter jeg at våren 2021 ryker også ... 

    Ikke langt unna deg da. Men litt nærmere Grebbestad . Men hele skjærgåden der kryr av flotte plasser.

    Spesielt hvis man har kajakk og kan komme ut på småøyer og til ufiskede sund

     

    Ja dette virusdritten ødelegger mye , vi får bare håpe at fisken vokser og trives til vi neste gang kan kan være der.

     

    Ps : ikke dumt å legge en helg eller to der nede rett før fisket stenger på høsten heller, med skikkelig drittvær kan det være knallfisk inntil land.

    • Like 1
  4. 17 timer siden, Bonavar skrev:

    Jeg kjøpte noen i dag fra skittfiske.no i 13g 

    Er det spinnstopp som gjør susen med de gjennomløperene ? 

    Spinnstopp er sjelden feil , og de kan også fiskes veldig sakte når det er kaldt vann. i tillegg glir de opp på fortommen(bruker alltid FC) når du rykker med stangtuppen og da roterer de rundt til lina strammer seg igjen.

    Har gitt bra med fisk for meg både på Svenskekysten , i Oslofjorden og ikke minst Finnmark.

    • Like 1
  5. 3 timer siden, TT skrev:

    Hva slags enkeltbruker bruker du? 
    Jeg har foreløpig bare brukt dette sporadisk, men kroka en mindre ørret stygt på sist tur, og tenkte faktisk da at jeg burde gi det en skikkelig test. 

    Har brukt kortskafta kroker med vidt gap. Noe Kina krok jeg ikke har noe benevning på men også Guideline sine tubekroker. De kroker bra og er svært sterke i forhold til størrelsen.

    Som Fiskemannen sier her så kroker også små trebler veldig godt og gir mye mindre skade enn store. Bruker mye Owner st 36 til tørrflufiske på Laks og krok 16-18 lander lett fisk på 7-8 kg

    • Like 2
  6. 21 timer siden, Bonavar skrev:

    Må si det er utrolig gøy å sette seg inn i nye arter. I går beit det på sluk mens forrige helg tok den bare på opphenger flue. 16g sluk i farge grønn/rød/guld var sluken som gjorde susen i går med hvit fjær på treblekroken. De jeg fikk tok ganske langt ute så det ble en liten fight på vei inn  :D

    Som sagt er det å fiske ette SØ noe helt nytt for meg å jeg lærer enda. For meg virker det ut som det trigger fisken å gjøre små bevegelser med hånda. Jeg bruker 1,2,3 eller 1,2 og 1 bevegelser i håndleddet. Virker som dette trigger den til å bite. Den biter som regel midt i en av mine bevegelser. Det er så klart ingen fasit på hvordan man skal fiske etter SØ. Men helt klart hjelper det å variere å finne på ting fremfor og bare sveive inn i samme tempo.

    Er det noen andre SØ fiskere der ute med tips på lur ? så kom gjerne med dem. Sluk valget mitt er skje sluker med bøy på skjea. Dem beveger seg utrolig fint i vannet fremfor en rett sluk. Så liker jeg treblekrok med fjær på. På noen dager vil den sikkert ha en sluk med mindre gange også. 

     

     

    Gjennomløpere er blitt mine favoritter til sjøørreten. Landingsprosenten min går opp og jeg synes også enkelkroker fungerer bra. Noe som er gull spesielt på våren hvis man finner områder med mye småfisk.

    Savage gear sin sandeel fisker meget godt. Samme firma har noen andre bra gjennomløpere (line thru)

    • Like 1
  7. Er det skjedd ulovlig fiske så skal oppsyn ta dette der og da   Og selvsagt legitimere seg og fortelle om forhold som er ulovlig. Som oppsyn kan du ikke basere deg på andre sine ord eller oppdagelser. 
    Har oppsynet der begrenset politimyndighet så stiller det enda sterkere krav til bevisføring fra deres side. 
     

    I denne saken som den er fremstilt burde jo bare oppsyn gått bort til fiskerne og bedt om å få se på fluene de bruker. Hadde det vært lette fluer ment for riffing hitch eller lignende så hadde ett tilsvar om å bare passe på regel om oppstrøms fiske vært nok. 
    Hadde fiskerne hatt fortynget utstyr hadde saken på en annen side vært greit og bortvisning og inndragelse av kort lovlig. 
     

    Ps : på jobb som oppsyn i en annen Finnmarks elv nå, heldigvis med litt enklere regler......

  8. Er jo ikke noe man regner ut akkurat. Skal du lage sluker selv så bør du kanskje konsentrere deg om EN mal først . Så lage den i forskjellige tykkelser til du får ønskede egenskaper.

    Så kan du begynne å "trimme" den formen med tunge eller lette kroker, enkel eller dobbel splittring foran og bak. tyngden foran eller bak på sluken osv....

    Lykke til ! :)

  9. 2 timer siden, Martin Lopez skrev:

    Ja. Villaksen er fantastisk ! Skjønner fortsatt ikke at det er lov å fiske etter arten , eller at det fortsatt finnes laksefiskere som poserer stolt med selvfanget villaks der gjellene er revet av ...

    Tuller du eller ? Er jo mange vassdrag der det er langt over mengde gytefisk man trenger for at elv er bærekraftig . Og nordpå er det jo også elver der bestanden stiger .

    Ville jo vært meningsløst å slutte å fiske i disse. I tillegg er jo det beste oppsynet i sånne elver fiskerne selv . Steng elva og tyvfiske er et stort problem med en gang.

  10. Renaelva ? Stor ørret og harr. Lett tilgjengelig og normalt "lite" folk på den tiden. Bare sett dere inn i regler pga fluesone og baglimit og fettfinneklipte fisker :)

    Skal sies da , at det er ikke den vakreste elva i landet her. Da bør dere kanskje heller reise til Hemsila. Ellers er Glomma bra og lang så man finner fort plasser alene der.

  11. Er nok endel som har litt erfaring her. Men siden det er ulovlig er vel ikke så mange klare for å svare. 

    Først trenger man også litt mere info om vannet. Størrelse på det ? Minimalt med gytemuligheter, hva betyr det? Er det egen gyting eller ikke ?  Andre arter i vannet , spesielt om det er abbor og gjedde ?

    Bildene av fisken du legger ut er ikke fisk med k faktor på 2,5 . Men fin fisk ! Legg gjerne ut flere og bedre bilder

  12. Isstav er genialt,som de før sier så er den kjapp og sikker. 

    Lite innspill i teorien til trådsrarter. Skøytere trenger like tykk is som en pilker , for deres store fare er farten, den bringer deg langt utpå utrygg is. Og da er veien tilbake lang hvis du går igjennom. Vi isfiskere kommer oss stort sett opp samme sted vi detter igjennom og kan gå tilbake igjen samme vei vi kom. 

    Bruk hue når du går utpå, lytt til isen, den sier ofte i fra om det går bra eller ikke :D

     

    • Like 1
  13. Fisket endel der i gamle dager . Var en veldig god smålakselv som fisket fantastisk på flom, og spennende å klatre seg ut på beste plassene på høy vannstand. Og ikke minst meget bra med sjøørret i munningen også.

    Elva blei voldtatt av oppdretten på 2000 tallet og plutselig fikk man 12-14 kg fisker i ei elv der normalen var 1,5 kg. blei tatt noen store regnbuer der også. Sjøørreten blei vel nesten helt borte.

    Er vel fisk å få der enda men jeg velger meg heller andre steder.

    Mark er det som normalt fisker best, og helst litt godt med søkke for å holde den nede i stri strøm. I gamle dager var øverhølen alltid best hvis du turte å klatre opp.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.