Gå til innhold
Fiskersiden

Nikolassisen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1 105
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nikolassisen

  1. Kveita har åpen (fysostom) svømmeblære og kvitter seg lett med gassen som oppstår ved hurtig oppstigning. Derfor kan den også flytte seg hurtig I vannlagene uten utligning. Radiomerking har vist at fisken flytter seg fra 10 til over 100 meter (og omvendt) ila få minutter. Grunnen til at kveita er tom I magen er så enkelt at den ikke har spist. Fisken kan ha lange perioder uten å jakte, akkurat som røya har det. 

  2. Det er vel du som har fisket for godt :) det er ikke helt utenkelig at forslaget er fremmet på grunnlag av noe så smålig som misunnelse. Det er kanskje ikke lurt å være åpen om egen suksess og ferdigheter?

    @audiosan: jeg har ikke lokalkunnskap om hver enkelt elv, men anser oppdrettsvirksomhet som den største trusselen mot sjøørretbestanden I Nordland på sikt.

    • Like 1
  3. Det er lite tvil om at årsaken til nedgang I sjøørretbestanden er lakselusa. Flere bestander på Vestlandet er utryddet av lakselusa og det er ingen grunn til å tro at dette ikke vil skje også I Nordland og lengre nord. Spesielt med regjeringens ønske om å seksdoble produksjonen av oppdrettslaks og hvor dette hovedsaklig skal skje i nord. Å forby fiske med stang I sjøen blir som å slukke en skogbrann med et vannglass.

    • Like 2
  4. Makrellstørje vil ikke slå seg til ro i Norge!! det er EN bestand i hele Atlanteren og går bare langs norskekysten om det er beite for den.. det vil si makrell sild brisling osv. Det er stort sett bare de største størjene som går langs norskekysten. Nå har Størjefangst vært forbudt i mange år og kvoten på 30 tonn i år er bare forsøksfangst! blir det ikke tatt noe særlig i år, vil jeg ikke tro det åpner opp for noe fiske etter den. Først må vi ha nokk fisk langs kysten vår samt at Atlanterhavbestanden må være bærekraftig nok! kvotene er nå gradvis økende men ikke særlig mye.. fremdeles er det omtrent det samme som kvoten for kun Norge var på 50 tallet!!

    Det politiske og det økonomiske spørsmålet burde vært diskutert på en annen tråd!! Denne tråden er vel ment for oss som er veldig interessert i dette samt om hvordan det går får de to båtene som driver søk etter størja nå i denne stund!

    Er av samme oppfatning. Så et program om makrellstørje/BFT for en stund siden. Det er en veldig fascinerende fisk. Den er varmblodig og visstnok veldig intelligent. Det er èn bestand i hele Atlanteren og det er bare de største fiskene som vandrer så langt nord som norskekysten. Hvorvidt det skal åpnes for fiske på denne bestanden bør vurderes i lys av dette. Hadde vært jækla gøy å fått en stor BFT på stang i Norge :)

    Tror nok at bestanden kan etablere seg i Norge mtp økte sjøtemperaturer og store mengder pelagisk byttefisk som sild og makrell mfl.

  5. Du gjør en klassisk nybegynnerfeil og rigger agnfisken din med alt for store kroker. Kveita er kroksky og tar bare slike grove rigginger når det er super-bett. Prøv å rigge slepetackel med 2 små treblekroker, eks. owner 3/0. Sett en i hodet og en bak på ryggen.

    • Like 1
  6. Leste igjennom rapporten fra vitenskapelig råd for lakseforvaltning - status for norske laksebestander 2014 og trekker følgende hovedkonklusjoner:

    - Den største trusselen mot norske laksebestander er lakselus

    - Øvrige store trusler og risikoer for bestanden er trusler relatert til oppdrettsnæringa

    - Bestanden i Nord-Norge uten Tana har vært stabil siden 1990. Altså normale års-svingninger uten verken oppgang eller nedgang over tid. Har sannsynligvis sammenheng med at det er lengre mellom oppdrettslokalitetene her nord og mindre lusetetthet pga lavere temperaturer.

  7. De så veldig velfødde ut de laksene i begynnelsen av tråden, er det typisk for stammen i Repparfjordelva?

    Lykke til med årets sesong, og god tur :)

    Jeg har ikke fått så mange storlakser der at jeg skal uttale meg om det, men små- og mellomlaksen er normalt slankere enn dette.

    Skal nå se værmeldinga før jeg kjører nordover. Hvis det fortsetter med det været vi har nå - nordavind, 3-4 grader og regn - blir jeg å skrinlegge hele turen.

  8. Er det ikke i Vosso de har reddet vill-laksen ved å slepe smolten til havs? Dette er kanskje eneste løsningen for å få smolten forbi lusebeltet uten et dødelig påslag.

    Det er et prinsipp i forurensningsloven at forurenser skal betale så jeg regner med O-næringa stiller opp for et sånt tiltak.

  9. Helt enig med Maskinisten i at Talica ikke er en dårligere snelle en andre. Tvert i mot - det er ei veldig god snelle og jeg har vært veldig fornøyd med mi snelle. Helt til den konka. Men vi har også kavra Okuma Andros, Accurate BX400, JM og noen til. Så det er rett og slett størrelsen det kommer an på.

    Nå skal det i rettferdighetens navn sies at vi fisker 9 måneder i året og at det nærmeste vi kommer vedlikehold er at vi av og til skyller snellene i ferskvann. Når det regner.

    • Like 1
  10. Det er mange som bruker Talica til kveitefiske. Jeg har brukt ei Shimano Talica 10 II i litt over ett år og det er ei lett og fin snelle med jevn, fin brems. Men pga av de store belastningene som dette fisket medfører holdt ikke snella lengre enn litt over en sesong. Det er mange som har Talica 10 i miljøet her nord og alle har opplevd det samme - veldig kort levetid.

    Men hvis du går opp en eller to størrelser får du litt mer dimensjon på girhus, drivverk, brems mv og da tror jeg du har ei holdbar snelle for kveitefiske.

  11. Hørte at det var tatt en sjø-ørret på 7 hekto i nota på Agdenes med 60 lusepåslag. Er stygt redd for at nedgangen i trøndelag i hovedsak skyldes oppdrettsvirksomheten i fjorden. Og da kjemper dere en håpløs kamp.

    Har forstått det sånn at det av 18 laks- og sjøørretførende vassdrag i Sognefjorden er Sjø-ørretbestanden i 11 av disse sanert pga lakselus og bestand av laks kraftig desimert. Hvorfor skal ikke dette skje i Trondheimsfjorden?

    Deprimerende utvikling. Helt forferdelig å tenke på.

    • Like 1
  12. Støtter Øyvind her. Synes også det virker noe merkelig at de ikke ville håndtere den store fisken i sjøen pga store bølger og derfor tok den inn i båten. Hvis det var dårlig vær og mye sjø må det være enda mer risikofylt å løfte fisken inn i båten. Både for fisken og mannskapet?

    Synes også det er litt underlig at Hooked slår opp dette som en stor nyhet, men at gjestene mine noen dager før får fisk på 111 og 170kg er uinteressant. Det har vel sammenheng med at begge disse fiskene ble avlvet.

  13. Tror en av årsakene til mindre rapporter er lite feedback eller negativ feedback. Den største og beste skribenten på forumet er etter min mening Sølvreven og hovedårsaken til at jeg besøker forumet er for å se om han har oppdatert tråden sin. Men motivasjonen til å skrive daler nok med dalende feedback. Hva er vitsen med å skrive rapporter hvis ingen leser dem?

    • Like 3
  14. hvor kommer rogna som blir til oppdrettslaks fra?

    Det er en mix som er avlet fram fra stamfisk fra forskjellige elver. Ønskelige arveanlegg er hurtig vekst, storvokst fisk, resistens mv. Problemet er ikke at arvematerialet til stamfisken er dårlig, men i naturen er det bare de aller sterkeste som lever lenge nok til å komme tilbake til sin barndoms elv for å gyte. Dette kalles naturlig utvalg og sikrer at bare de sterkestes gener føres videre. I oppdrettsverden har alle individene livets rett og ved rømming får svake fisker føre sine svake gener videre. Dette er genetisk forurensing og er en stor trussel mot lokale laksebestander.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.