Gå til innhold
Fiskersiden

skjæret

Medlemmer
  • Innholdsteller

    13
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av skjæret

  1. Tenkte bare litt på disse bildene som ble tjuvkopiert etter det jeg forstår. Bedrøvelig at de faller for fristelsen er det eneste å si. På den annen side - Bildene holder høy oppløsning - nærmere 3 MB - der hvem som helst kan tjuvkopiere de lett over og bruke de med god trykkvalitet på minst 11 x 8 cm etter at jeg tok en test med kopiere over et bilde. Derfor lønner det vel seg å legge ut bildene med langt lavere oppløsning - da er det vel ikke mulig å få noe særlig ut av disse til avisbruk/magasinbruk ihvertfall - hvis jeg ikke har misforstått.

  2. TLD 20 er ei kanonsnelle.

    :D

    Hei!

    Vi må også skifte våre sett/sneller.

    Shimano TLD 20 + Stang Beastmaster AX Boat 20-30lbs(mulig at det var10-20lbs??) + Sene: 300m ???husker ikke... selges til kr.1990,- på obs sport. Dette er det aller billigste jeg har funnet. Helst ville jeg ha todelt stang på midten - eller firedelt. Denne stanga som er med i settet er delt v/snellefestet... Alternativt er å bruke gamle kraftige båtstenger med fireline 0.45 og kjøpe to sneller(TLD) fra nettet til kr.3200,-. Tror det blir det siste - skifte bare sneller. Mener helst at det var den 10-20lbs i obs.settet, -og den synes jeg er for myk i toppen.

    mvh

  3. Denne rampa skal være for allmenheten. Det var anntydninger om at det kunne bli litt trøkk her. Håper ikke det... Det vil bli laget et avgiftssytem med parkering for bil og parkering for bil med båthenger - begge med tidssavgrensning(maks tid) -forståelig nok. Dette skal diskuteres i nærmeste framtid. Park-Arealet er dog begrenset...

    P.S. Tror ikke at rampa er åpen for bruk fra allerede idag... Følg med på nettsiden til Trondheim havn.

    mvh

  4. En god nyhet til trondheimsfolket!!

    Ny-rampa var ikke støpt enda, men det var like før. Rampa lå også parallellt med elveutløpet - ikke rett på utløpet slik den gamle gjør. Dette skulle vel gjøre det litt enklere mtp strømforholdene :rolleyes:

    En ekstra kommentar her: Nyrampa i Nidelva er ferdigstøpt og klar til bruk. Trondheim havn vil gå ut på sin hjemmeside og orientere om hvilke regler som skal gjelde for parkering/bruk osv. Dette er ennå ikke klart i.flg. Trondheim havn.

    mvh :)

  5. Den i Ringvebukta er mer usikker, mulig at man i år kan få tilgang til den via medlemskap i båtforeningen. Saksbehandler går inn for å gjøre rampen allment tilgjengelig når det skjer :). I Grillstadfjæra vil det enda ta mange år før det skjer noe for båtfolket

    Takk! Det var veldig bra info! Dette med båtforeningen og tilgang vil jeg sjekke ut. Der kan det tydelig være en viss mulighet, medlem eller ikke medlem. I sum blir jeg igjen fristet til å tolke det hele som ingen bedring. I Trondheim kommune vil det fremdeles ikke bli en eneste rampe som er skikkelig tilpasset båteiere som på hver eneste sjøtur er avhengig av båthengere. Enten er det strøm, med dertil avhengighet av å stresse frem og tilbake etter klokka hver eneste gang, -eller så er det ubehagelig for konflikter med mye aktiviteter på/ved rampen - eller så er det parkeringsproblem/håpløst å ta seg frem med større henger i kronglete bytrafikk hver eneste gang. I alle nærliggende kommuner er det åpne ramper, -godt tilgjengelig og tilpasset bruk av båt med henger... Det bedrøvelige er at Grillstad går i sendrag :P Derfor tror jeg at svært mange fra Trondheim fyker ut av kommunen på hver eneste sjøtur... En helt annen verden er det selvfølgelig med en fast båtplass i kommunen eller en liten lettbåt, men det er et annet tema.

    mvh

    Trondheimsfjorden for alle i Trondheim kommune!

  6. Jeg er usikker på om medfører at rampen blir fri, kan til og med bety at den blir krevd revet. Skal sjekke opp det også i løpet av kommende uke.

    Hei!

    Var i dag og tok en kikk på rampa i Ringvebukta. Den er noe av det bedre jeg har sett. Med fjerning av sand, og grønske på betongen, går kanskje denne også til utsett på fjæra sjø?? Da er den i toppklasse etter mitt fattige forstand. Apropos grønske - så kan vi vel finne flere ramper i "rampelista" for Trøndelag der bil og henger har tatt raka veien til sjøs... Vi får ihvertfall håpe at Ringverampa ikke blir nedlagt! På flere plasser er tydelig konkurransen med bade- og aktivitetslivet i fjæra stor, men her ligger det store investeringer fra før.

    mvh

  7. Hvorfor lage en egen tråd for Trondheim kommune? Såvidt jeg kommer på så er det denne rampa og den i utløpet på nidelva. Ja, elendig :)

    Takk for det, -skal sjekke ut denne. Kanskje ikke sikkert at den er helt grei for litt tyngre båter...

    Trenger selvfølgelig ikke starte ny tråd, -men Trondheim er litt spesiell med over 1000 medlemmer i båtforeningen, og en mengde entusiaster uten båtplass. Her må det være en større gruppe "trailere"/hengerfolket som kjører langt ut av kommunen for å komme seg på sjøen. Grillstadprosjektet er innterressant i den sammenheng, -men det ser ut til å strekke ut i lang tid... Den ny båtrampen som skal bygges ved Titek lenger ned i Nidelva, -er det heller ingen info om. Der er det vel like ille som ovenfor angående strøm. :ph34r:

  8. Hei!

    La merke til dette forum med tråden båtramper i Trøndelag. Veldig nyttig og interessant. Samtidig fikk jeg lyst til å starte en ny tråd for Trondheim kommune. Det er sikker flere her som har oppdaget hvor elendig stelt det er i vår/Trondheim kommune for å sette ut båt. Mitt første spørsmål, -finnes det virkelig en brukbar utsettingsrampe i Ringvebukta? Parkering - avgift - akseptabel stigning?? Kan ikke finne den på Norgeibilder.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.