Gå til innhold
Fiskersiden

blogz

Medlemmer
  • Innholdsteller

    513
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    9

Innlegg skrevet av blogz

  1. Litt på kanten av topic kanskje men jeg var en tur i Panama nå i november og der må jeg nå desverre si at min gamle favoritt Powerpro fikk seg et par skudd for baugen. Vi bruker 100 punds line på grunn av slitestyrken og Cuberasnapperen klarte nok en gang (akkurat som i 2015) å ryke det rett av før snellebremsen hadde en kjangs til å komme igang. (25kg max)...... 2 ganger. But hey... har trua i 2019.
    Det som nå vist nok skal være topp of the pops er Jerry Brown non-hollow. Dette er et snøre som ikke er tynnere enn det står på pakka, men som vistnok skal ryke på det det står oppgitt på pakka. Men bruken der nede er altså så ekstrem iforhold til her i Norge. Har nå bruka et par Stella sneller i til sammen en måndte og de begynner å vise noen svakhetstegn samt at han som eier lodgen der nede sier at du kan bruke nøyaktig hvilken snelle du vil, men de kommer til å gå istykker der nede. 

  2. Dyreste isfisketuren jeg har vært på kosta vel ca en million kroner når alt var gjort opp for grillmat og maggoter og firehjulstrekkere og airbagger og hestehengere og leiebiler og den slags. Jeg sier bare : Kjør pent, det overhode ingen skam å snu allerede før du har gått ut ytterdøra nå i vinterhalvåret og vær og føre tilsier at du skal sitte inne å rote rundt på internet.

    • Like 3
  3. Jeg er faktisk vestfold fylkes nest beste isfisker i en eller annen yngre årsklasse (fordi han som fortjente den plassen måtte hjem å drite og vi var 4 som deltok) Men det isfiske greiene har endt opp med å koste en ellers ivrig predatorfisker fantastisk dyrt. 
    Ref 

    Men klart at isen hjelper mange til å nå fram til gode plasser. Men jeg håper fortsatt på at isen forsvinner i februar/mars. For da skal jeg ut med en serdeeeeeeeeeeeles sakte innsveivet jigg kropp på ett 7 grams hode og se om ikke de er ute å svinser :D

    20131011_12172120131011_38.jpg

  4. Jo mer jeg fisker abbor og lærer om abbor jo mindre føler jeg at jeg kan om dem. Dette med barometertrykk og vær har ofte noe å si, men å si at det er bænkers er skummelt. 
    Og jeg kan røpe at en bestand av stor fin abbor(700gram og oppover) er fullt mulig å miste på grunn av årsaker som jeg ikke kan nok om, for å kunne helt bestemme hva som er utslagsgivende. Så å i allefall prøve å gjøre "det rette" for å prøve å bevare "sitt" gode fiske må kunne ses på som positivt helt til man innser at man gjorde ett eller annet feil alikevel fordi man roter med økosystemer som man strengt tatt ikke skjønner noe av her oppe som vi puster luft.

    Gleder meg helt PSYKT til dette is tullet forsvinner og vi kan begynne å fiske skikkelig igjen :D

    • Like 1
  5. Her er nå jeg, en liten gul mann som ble pakket ut av esken  min for noen år siden. Jeg er 10cm lang og ca 12mm tykk.

    Mange vil vel si jeg er mest populær hos de yngere jentene på grunn av  min livlige personlighet, men det har vel også hendt at guttene også kan falle for meg hvis jeg er ute å svinser med halen.Jeg er av typen som liker å være knytt fast når vi holder på med 4play. Denne historien handler om dengangen jeg var ute en nydelig frisk høstdag og ble overfalt av ei dame langt utenfor min vektklasse. Jeg var på det valige utestedet hvor jeg hadde møtt mange søte figurer tidligere, til og med gothere/pønkere med allskens ville fantasier og kjønnssituasjoner. Denne dagen var som vanlig litt seig da jeg ikke helt hadde troa på megselv. Den første jenta jeg møtte var litt intessert, men så fort vi skulle danse ble hun blyg og forsvant ut av mitt liv like fortsom hun kom inn. Det gikk en stund og min tillit til meg selv var stadig synkende helt til en herlig dame med grønn og gullglittrende tettsittende kjole kom og tok meg hardt over krokskaftet og begynte å danse. Hun dro meg ut mot den mørke bakgata og jeg forsto virkelig ikke hvor alvorlig mye rot jeg hadde kommet borti nå. Hun var sikkert 5 ganger så gammel som meg og var meget solid bygd. Hun hadde store men stramme bryst(finner)er og en fantastisk rumpe med baller så store som medisinballer. Og hun var sterk!!. Ute i  mørket der tok hun meg i munnen. Dette var noe helt annet enn det jeg hadde følt tidligere. Hun hadde åpenbart gjort dette med suksess mange ganger tidligere. Hvordan tunge og lepper hånterte krokskaftet mitt gjorde meg helt myk både her og der. Heldigvis hold jeg fokus og greide å holde skaftet ved like, men hun ble så vill å gal at ved ett punkt i akten ristet hun på hode og fik laget en rift i kroppen min hvorpå jeg rykte til og før vi viste ordet av det jeg dypt inne i gatten hennes. Hun gapte å gispet etter surstoff og ble om mulig enda villere enn før. Jeg ble dratt ut på mye dypere vann enn jeg noen gang trodde jeg skulle ende opp på. Det som hadde begynt deilig ble nå langt mer nervøst og jeg begynte å merke at skaftet ikke tålte en slik vanvittig belastning. Men hun ville ikke la meg gå heller. Jeg fikk en følelse av at hun hadde stått der lenge og lekt med tanken på å ta meg hardt og brutalt å gjøre med meg som hun ville. Hun hadde sett alle disse smådamene og herrene få seg litt hver kveld i hele sommer og nå var det hennes tur. Det hele trakk ut og varte i mer en 15 minutter noe som er svært uvanlig for min del. Men det endte heldigvis med at vi endte opp i den våte og slimete veienettposen tett omslynget til vi fikk hvilt ut og så reiste hvert til vårt. Men om jeg får se henne igjen... eller om jeg vil se henne igjen vet jeg ikke. Jeg følte meg brukt men på en god måte... vi får se. Kanskje neste høst ;)

    10+ 216.jpg

    • Like 3
  6. Her sitter nok ikke jeg på den hele og fulle sannhet, men sliping av isbor er ikke enkelt i det heletatt og sist jeg trengte å få dette gjort ble det til at jeg byttet krone. Mulig du kan finne en plass som tar din gamle sløve krone som innbytte, men ikke vær helt sikker på det. Jeg fikk tak i min krone på Villmark og Fritidseffekter i Larvik. Dette var til UR rantanen 205 for borring etter gjedde samt drap av folk i dårlig form på tjukk is.

  7. Jeg byr på ett litt dumt svar:
    Slanking er jo " in om dan" så det kan jo gå... men kjukk blir du ikke.

    Så til det lille jeg kan si\mene om saken.

    Jeg kan lite om selve markedet og mulighetene på land for mottak av fisk. Men jeg opplever at det er ekstremt lite fisk i havet i forhold til hva det var når jeg vokste opp. Det er vel på vei oppover og det er positivt. Men jeg vil påstå at vi ikke er i mål før vi har en fiskbar bestand av makrelstørje her :D

    • Like 2
  8. Jeg skal ikke si at jeg ikke var fristet av å skrive om den første gjedda på 10+ siden 2010 som jeg fikk nå på tampen i år. Men jeg holdt meg i skinnet og skrev "blanke rapport" fra panama i stedet. ( ett godt stykke unna blanking sett med skandinaviske øyne, men vi bomma litt på kjangsene vi fikk kan man si)
    Jeg er alltid mektig imponert over hva alt ungdommen greier å få til av både selve fiske og formidling av rapport her på internett. Det er dere som holder forumet her hipt og fresht og shpa(?)

    • Like 3
  9. Takk for fine tilbakemeldinger.

    Cuberaen MÅ sitte en gang.

    Selv om det sikkert blir tidenes antiklimaks.

    Powerpro har fungert helt glimmrende til allt annet så jeg stoler fortsatt på det.

    Men det skal byttes oftere enn hvert 4.år

    La også merke til at på samme måte som abbor og ørret kan vise interesse for der snøret går ned i vannet så var det papegøyefisker? klovnefisker?kronidiotfisker? som nafset og beit i snøre og jeg lurer på om en av disse har klart å svekke snøret der det røyk.

  10. Da var det lillejulaften igjen og som lovet for to år siden så kommer her ett nytt kapittel i legenden om havets røde hulk.
    reded.png
    Dette året var vi som tidligere Tor, GP, Meg, Mikke reiseleder, Stockholmarna Eddie og Petter. Ny av året var Ronald fra nordsverige.
    IMG-20151027-WA0003.jpeg
    Hvis folk lurer kan jeg gå igjennom litt av forberedelsene vi gjør før en sånn tur. Det første vi gjør er å samle troppene. Få så mange kjente fjes til å bli enige om å reise til samme destinasjon til samme tid.
    Fler av FS brukere har fått til dels aggresive invitasjoner til å bli med. Men det er helt klart ett skritt å ta sånn økonomisk. Denne gangen ble det bare den vante gjengen som møttes første året.
    Og når destinasjon og tid er avtalt så får man informasjon og regning i posten rett etter man har tenkt ferdig tanken på å dra.
    Dette er gjerne ca et år eller mer før man faktisk drar. Ellers er campen fullbooka.
    I informasjonen kommer det fram dato og tidspunkt for reise destinasjon, samt informasjon om hvordan campen er bestykket med fasiliteter og hvordan fisket er lagt opp.
    I tillegg følger det med pakkeliste som beskriver hva du trenger av klær, utstyr, vaksiner, cash for å tipse med, hvordan været er (ikke at det er mye å skrive om: Enten er det sol eller så er det overskya og det er da fare for at det regner. Vind er det ofte, men det er som oftest under kontrollerte former).
    Det er også godt beskrevet hva slags fiskeutstyr de anbefaler for de forskjellige fiskemetodene. Helt ned i konkrete tips til valg av poppere, svivler, kroker og fortomsmatriale.
    Nå har jo vi vært på flere turer, men vi går gjærne sammen en kveld logger inn på e-bay og jakter ned ca 50% flere poppere og jigger enn vi trenger og bestiller dette i god tid før vi reiser. Slik at dette er i hus før vi begynner å pakke.
    Disse håpløst dyre snellene som blir anbefalt (shimano stella) prøver vi å få klora til oss så billig som mulig, men det er ikke spesielt enkelt. Jeg fikk kjøpt en her på FS til en god pris, men har man en slik tur i tankene, bør man være på ballen hvis det dukker opp goe tilbud.
    En måndtes tid før man reiser får man flybiletter i posten som er booket helt fra valgt flyplass og helt ned til panama city i vårt tilfelle.
    Vi stropper sammen to slike bazooka stangrør slik at vi får med alles stenger i ett kolli og sparer slik noen kroner i sending av spesialbagasje.
    Man skulle jo tro at flerdelte stenger som gikk rett i kofferten ville være det beste alternativet og slippe spesialbagasje, men til det fisket vi bedriver (som kanskje vil komme fram lenger ned i raporten her) så trenger vi himla bra fiskestenger som over alle andre hensyn helst ikke skal knekke.
    Og hvis de i tillegg er lette å holde i og bruke så vil det bidra til at man fisker mer (som er det samme som bedre).
    På denne turen var det ikke med en eneste flerdelt stang så vidt jeg vet. Jeg lot min egen stå igjen her hjemme også.
    Årets tur resulterte i alt fra 15 fisker om dagen til 0. Jeg sliter faktisk med mangel på bilder til å skrive denne rapporten da vi i den norske båten la inn mye strev og krefter i å få denne hersens cuberaen.
    Og med stor vekt på stor popper. Mer blåmerker enn vanlig, lite hensyn til signalene som kroppen sendte ut om at den var utslitt og brukt opp og ett innhogg i utstyrsparken. Så endte vi opp med ..........(drum roll)
    å se dem.
    På hviledagen var jeg med svenskene ut og fikk se Eddie lande en mindre en enn han gjorde for 2 år siden. Men med ett take som var så spektakulert at jeg tviler på at de 3 kvadratmeterne som fisken fullstendig raserte på overflata ute i stillehavet der kommer til å noen sinne bli som vanlig igjen.
    Jeg fikk en ganske stor og fin rooster denne dagen men den var død som bokset ansjos 1,58 sekunder etter at den var kroket. Den kunne sveives rett inn som ei godlynt vårgjedde.
    PB130793.jpg
    PB130783.jpg
    Vi har levd i trua på at det ikke finns baracuda her ,men det motbeviser jo Eddie relativt greit
    PB130786.jpg
    Tor fikk også en slik Red Mullet snapper som jeg fikk for to år siden
    PB140804.jpg
    Men de som virkelig fikk flyt i popperfisket sitt, selv om det kanskje virker tregt når man bare får en håndfull eller to fisker om dagen, var svenskene.
    Petter som har vært så nær så nær 5 ganger tidligere gikk hen og landet intet mindre enn 3 cuberas på denne turen
    Soslashtcubbis.jpg
    En søt en
    Petterwin.jpg
    En hvor han poserte på bildet som om det er det eneste rette at han fikk den fisken.
    Mrcubera.jpg
    Og en stor fin fisk med en bredt smil på toppen.
    MEN! hvorfor stoppe der?
    Hvorfor ikke bare kjøre hardt vidre med diger rooster på popper
    Petterroosta.jpg
    Og da blir det jo bare for dumt og ikke ta alle de kuleste fiskene som er her nede så han fikk denne også etter en kamp på 40 minutter.
    En%20glad%20svenske.jpg
    Denne var såpass sprek og utholdene at Petter som fisker uten belte gikk igjennom de fleste anbefalte og noen av de mer avanserte posisjonene som finnes i Kama Sutra før han omsider fikk bendt den opp til overflata.
    Som med makrellarter flest så blir det fantastisk mye søl av en sånn en som blør.
    Mayhem.jpg
    Men! det var det verdt for den endte på bordet på kvelden der som sashimi og var vel noe av det bedre noen av oss har putta i kjeften noen sinne.
    Sashimi.jpg
    Mikke og Ronald fisker også bra blandt annet med speedjig
    MIckes%20rekord.jpg
    Dette er en eller annen sjelden snapper som skulle være borti verdensrekord.
    Og Ronald klemte til med en diger jævel av en Rooster på trolling med agn.
    ronalroosta.jpg
    Og siden han først var igang så tok han også en Cubera på 20kg på popperen
    ronaldcubera.jpg
    Så over til den desidert mest sportsfiskeraktige delen av denne rapporten: Unnskyldningene
    Vi kan jo begynne med den desidert dårligste, men alikevel nevneverdige. HELE El Niño kom rasende fra vest halvannen time før vi egentlig skulle ta kvelden den ene dagen. Det blåste opp og begynte å regne i bibelske proposjoner. Det ble aldri farlig etter det vi kunne fatte, men fiske ble i allefall helt umulig.
    PB150818.jpg
    PB150811.jpg
    Og et par av de andre dagene var det både godt og varmt... minst like varmt som det var godt faktisk.
    Så har vi dette med de 3 guidene som er der nede. Nå har jeg vært med alle tre noen timer og har fått litt inntrykk av alle 3.
    Eduardo som vi hadde første året trakterte elektronikken i båten best og var kanskje hakke mer presis i plasseringa si i forhold til speedjigge grunner spesielt og tildels andre spotter.
    Chino kjører fort fram til plassene og nøler ikke med å dra vidre hvis det ikke biter. Jeg tipper Chino er han du vil være med den dagen det biter bra på første kastet.
    Javier har bare helt vanlig peiling på hva han driver med.
    Vi var med Chino og det beit ikke spesielt bra på første kastet.
    Så må jeg ta en liten runde med utstyr.
    Tor sin Stella 10000 SW fikk no ball med Anti Roll Back systemet sitt sansynligvis pga to faktorer
    1 Tor poppa det han var kar om.
    2 kanskje litt dårlig spyling av snella når man kom tilbake på lodgen.
    Den endte opp med å lage stygge knurrelyder samtidig som at sveiva gikk bakover under meget hard popping.
    Så har vi stanga til Tor... Den knakk. En Shimano Caranx Pencil Instrument.
    Vi lå ved alcatraz hvor svenskene hadde hatt sånt magisk fiske et par dager og på tampen av dagen så hugger det på popperen til Tor. I motlys så vi ikke ser hva det er.
    Får etter hvert trua på sierra macrel, helt til den ser båten. Da flyttes misstanken over på jack crevalle helt til den faktisk stuper ned mot steinene som en viss rødkledd en med lue og skjegg har en tendens til å gjøre. Brems blir strammet til. (Snella oppfører seg ok faktisk) Så ryker den av innenfor der øverste hånd er plassert på EVVA håndtaket. Det ender opp med å bli en relativt klønete dans mellom Chino og Fred (Tor) Astair med å få opp det som viser seg å være 25Kg med Amberjack.
    (Beklager dypt for kvaliteten på dette bildet)
    PB160821.jpg
    Så over til popperene vi brukte. Vi lykkes faktisk med å ta livet av tilsammen 5 dumbell poppers, 2 halco roosta haymakers, en cubera popper og en X-rap. Samt at vi har til dels grov slitasje på flere andre.
    Eller vi og "vi".... Cuberaen gjorde det.
    Busteddum_1.jpg
    River2Sea Dumbell
    Bustedhalco.jpg
    Haymaker
    bustet%20GTmania.jpg
    Cubera popper
    Så har vi det som gjør at jeg allerede har bestilt ny tur ned.
    Hvis noen lurer så kan jeg svare på at NEI! 100 punds testa line fra Powerpro er nødvendigvis ikke helt til å stole på etter 30 dager på havet fordelt på 4 år.
    Vi lå utenfor Isla Iguana hvor Kristoffer hadde haien sin etter så mange ganger for to år siden. Chino mente vi måtte ha bremsen på og være midt på ballen hvis det skulle finne på å bite for her var det grundt til å fiske etter cuberaen. ( Det var 20 meter på loddet) Jeg legger ett kast i medvind mot der vi setter ut båten om morran og får poppet 3 popp før det aller største trollet av en cubera (og kanskje fisken) jeg har sett bryter overflata og høgger i seg halcoen min. Det snur og går ned og strammer opp snøret. Jeg rekker vel såvidt å få et lite nervesammenbrudd før jeg tar meg i at stanga peker rett mot fisken og jeg er litt for langt ute av balanse til å kunne gi noe saftig tilslag. Men så er det hele over.
    Snøret ryker 18 meter fra biminitwisten. Ca midt mellom meg og Stor Jotnen, over stillehavet,ryker bare snøret.
    Ca ett minutt etterpå lurer Chino på om ikke det er min popper som ligger der ute i stillehavet og flyter?
    Og joda. Der ligger den.
    12395477_10153734471716271_1479892294_n.
    Vi kjører bort og henter den og inspiserer den nøye. Trollet har holdt den helt fast i mellom tennene sine. Snella som sto skrudd mer eller mindre i bånn med maks 25kg brems har ikke greid å trekke den noe rettning før snøret røyk. At snøret må ha hatt en svakhet i seg er det vel liten tvil om. Men at det er surt kan jeg bekrefte.
    Når det er sagt så var det grundt der. At noe annet hadde gått fisføyka er jeg rimelig brennsikker på. For det trollet av en Cubera som bodde der må Chino ha vist om før vi begynte å denge. Og at det har knekt stenger, ryki snører, retta ut kroker og holdt jævelskap med folk før er jeg helt sikker på. Men men... kanke gi opp nå.
    Men ja, da har vi brukt tilsammen 3 uker her nede. Bevisene for at det er ikke bare mulig, men at man faktisk har goe muligheter til å få disse vanvittig kule artene er jo her. Man må bare ha litt karma på sin side før man setter igang.
    Jeg kæsha inn litt mye karmapoeng 3 uker før jeg reiste nedover ved å ta den første 10+ gjedda siden 2010 her hjemme. Tor hadde vel lagt inn totalt 20 timer med fiske i 2015 for å ikke være utbrendt før han kom ned(?) og omtrent det samme med GP.
    Men nå har sola snudd. Vi går mot lysere tider. 2016 kan bringe oss til nye spennende breddegrader. Tuna Coast er holdt av til oss i 2017. Og jeg blir stadig mer og mer usikker på hvorvidt jeg faktisk er nordmann\skandinav jo mer jeg er i tropene. Å skulle ha på seg mer enn 5mm med klær hører egentlig ikke hjemme noen plass.
    God Jul og Godt Nytt År
    • Like 11
  11. Som om ikke helt så delvis teknisk tilbakestående kan jeg bekrefte at erik er inne på noe her.
    JA det er dyrt

    JA det har en del funksjoner som er mhhheget fancy.

    men jeg har en eldre versjon av sånt lodd som han linker til her og det er noe av det fineste som er finni opp siden brødkniven.

  12. Meget bra rapport. Alltid vært av typen som er skeptisk til poesi, men jeg skjønner nå at det er innholdet som har vært problemet i andre diktverk jeg har blitt satt til å lese. Hadde de alle handlet om havets BMW M5 så hadde blitt lettere å svelge.

    • Like 1
  13. Når "det kjäns hett" som svenskene sier så blir det mange dager etterhverandre. Har vært oppe i 9-10 dager i strekk som fisketurer er blitt kombinert med jobb. Med mindre man er på fiskeferie da selvsagt over lengere perioder. Våren kan være en tid hvor jeg går igjennom ild og vann for å komme meg ut da jeg synes den mørke kalde tia er no dritt. I snitt kan det vel strekke seg mot et par ganger i uka i den delen av året som det er ålreit å fiske. (april til november ish)
    Det som stopper meg er vind, lite trua, dårlig oppmøte av fiskekompiser eller kaldt vær.

    • Like 2
  14. B

    Mange nasjoner klarer å ta vare på naturen slik at det er plass til toppreadtorer også. JA bønder må ta vare på dyr dem har gåanes ute i skauen, men det er faktisk mer vanlig i verden enn å bare la dem surre rundt der aleine. Forbrukere i Norge har lett mulighet til å betale det det koster slik at bonden fortsatt kan drive med kjøtt produksjon.

    • Like 1
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.