Gå til innhold
Fiskersiden

Richard Kolbeinsen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1 621
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Innlegg skrevet av Richard Kolbeinsen

  1. Hei wow, dette kartet er veldig interessant! Det betyr, at det er forbudt å fiske i denne fredningssoner? Ja etter anadromefisker. Jeg ser, at jeg har fisket mange ganger i en fredningssone, med jeg har ikke vet det (Årabrotkilen)....Hvordan ser det ut i soner, hvor elver går inn i sjøen og der er ikke fredningssone? Som regel 100 m viss ikke annet er oppgitt Jeg tenker om Stavastranden, for eksempel. Gjelder der 100m fra elva? Ja 100 m

    Og etter 1 Mars til 30 April er det fredning på innsiden av Kårstø. Det gjelder da alle fjordarmene innen for på nordsiden.

    Her er loven :

    https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2012-05-10-431

    Så da er det mer begrensninger i den perioden.

  2. Hadde en sel som opplevelsen på en fiske tur forleden....

    https://www.instagram.com/p/BAM1qgro4uE/?taken-by=fiskmye

    Den gikk på pilken på 42m dyp under dunking av pilken i bunn. Trodde først det var en pen torsk. Lurte fælt på hva som skjedde da "fisken" skar utover og "rullet" seg i overflaten.. Så gikk spekulasjonen ut på skarv før sjokket kom...... SEL.... Måtte summe meg litt. Jeg filmet litt. Den glefset så jeg fikk tak over kjevene og holdt munnen lukket. Tok den opp i båten fikk løs kroken og slapp den tilbake... Sterk liten krabat....

    • Like 5
  3. Pri 1 for valg av plass : At det ikke er en kant som strekker seg ut over, slik at det er umulig å få inn tackle og fangst..

    Du kan ha flere kanter ned over, det er gode fiske plasser, men ett sant H..#¤#&% å henge seg opp i.

    Studer sjøkart og se etter plasser der det ikke er en kant umiddelbart utenfor. Bruk gjerne Norge i bilder eller tilsvarende for å sjekke ut.

    Stangholder kan du lage av et rør som har stor nok inner diameter til å huse stangen skråskjær røret i ene enden, så det er lett å sette ned i sprekker på svaberg eller i sand.

    Og så er det bare å ha med seg en stol og ha nok tålmodighet..

    Skitt fiske

  4. Har selv hørt om laks som er fanget utenfor lakseførende område der det er lov å fiske året rundt. Du får nok rette en pekefinger til laksen også som ikke holder seg der den skal.

    Ja, det er en sann plage den laksen. Når du fisker etter den i lovelig fisketid biter den aldri... og jeg har rett som det er sett laksen hoppe både her og der.... så en som var på et kort besøk i mitt akvarium... :innocent::innocent::wave::dribble::D:D:D:D:D

  5. Ønsker ikke å fremstå som vrang og sur eller fremme med pekefingeren. Kun å informere at vi har et lovverk og at det er der for en grunn. At lovverket skal fremme fiske for oss i fremtiden.


    Ja men den gjelder ikke da det er så langt oppe på fjellet at det ikke lenger regnes som områder hvor det forekommer laks. Selvfølgelig er det alltids noen som forviller seg dit. Men det faller utenfor denne paragrafen :)

    Nei det faller ikke utenfor, men innenfor.

  6. Fisker på vann, men elvene fryser de også. Ofte skjer det at laksen går for langt opp, og blir værende i vannet.

    Så har du denne: § 1.Virkeområde

    Forskriften gjelder alle vassdrag med anadrome laksefisk (laks, sjøørret og sjørøye), og omfatter hovedelv, sideelver og innsjøer så langt opp som anadrome laksefisk forekommer.

  7. Nå vet vi ikke om denne elven er underlagt loven da det kan hende den ikke er en laksebærende elv i utganspunktet. Og det er mange som får laks som bifangst ved isfiske i Finnmark, den blir selvfølgelig sluppet ut igjen, men skal man forby isfiske etter ørret/røye pga risikoen for bifangts? :)

    Da er det en ting jeg lurer på. Siden jeg ikke har vært nord for barte land. Fisker man på elveisen eller vann etter ørret og røye. der oppe? her sør fryser det jo ikke ofte på elvene. :) .

    Og så har du denne : § 1.Virkeområde

    Forskriften gjelder alle vassdrag med anadrome laksefisk (laks, sjøørret og sjørøye), og omfatter hovedelv, sideelver og innsjøer så langt opp som anadrome laksefisk forekommer.

  8. Var bare et forsøk på å formidle litt fiskeglede... Tusen hjertelig Ølgylt! :turned:

    Ikke ofte jeg er på denne siden av en diskusjon..... Først og fremst veldig bra formidling av fiske glede. Det var en fornøyelse å lese. Men og det er et stort men : Vi må forholde oss til denne :https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2012-05-10-438

    Jeg ser ikke noen plass her at det er lov å fiske verken sjøørret eller laks i elv i November. Det er skåret i gleden når en leser rapporten din. Håper du ikke tar det jeg skriver for tungt og kommer tilbake, med flere velskrevne rapporter her, innen for lovverket. :wave::):)

  9. Hei Alle som gidder å lese sprøytet mitt.

    Har vært lenge her inne, helt siden starten nesten, det har alltid vært tak høyde og ganske greit her inne. Men har i den senere årene fått en sånn avsmak av alt surt oppstøt og besservisser og selvforherligene stor karer som aldri har gjort en flue fortred eller gjort noe som helst gale.

    Noe som har ført til at jeg ikke har giddet å lage rapporter om fangstene mine i det siste. (Har fått mye små pent og med grei underholdning)

    Er litt mett på akkurat den typen mennesker og deres ikke tolerante syn på ting. At folk er forskjelige er helt i orden for meg, er jo av den typen som "ikke" tolererer andres mening når den er inntolerang. (forstå det den som vil).

    slik som denne tråden: https://www.fiskersiden.no/forum/index.php/topic/68960-slettvar-37kg/

    +++ flere bl.a håkjeringen til Asgeir osv +++

    Hva vil jeg med denne tråden??

    Logger meg nå av... etter nesten 13år her inne har jeg fått nok rett og slett..

    Er veldig lei sure oppstøt og kvalmt skit kasting.

    Og siden jeg selv fisker ofte med teiner - av og til med rusen - sjeldent med line og sjeldent med garn. Faller jeg vel utenfor det "gode" selskap siden jeg ikke er en "ren" sportsfisker. Og siden jeg faktisk fanger fisk for å spise den må jeg jo være en svært fæl fyr....

    Det kan hende jeg vender tilbake en gang hvem vet?

    Så hjertelig takk til alle som har delt sine fiske plasser med meg, og som har giddet å ha meg med på turer. Ingen nevnt, ingen glemt. Dere har en stor plass i mitt sportsfiskehjerte..

  10. Har søkt råd fra den triste bloggeren over før og fått minimalt av svar.. Og det er kun latskap og ikke gidde å lenke eller copypaste innleggene fra sin fantastiske blogg inn her

    Så dere to som holder liv i Lierelva-tråden ; takk for ingenting! Om noen er innom mitt distrikt og vil prøve etter laks/sø så sier jeg "gi meg en lyd så kan jeg guide deg eller gi deg gode tips".. Hva får jeg her inne? "mange bra plasser i elva, du får prøve deg frem..." FFS

    Har du spurt meg om noe? og jeg har ikke blogg..

    En helt klar grunn til at ikke så mange legger ut rapporter er fordi de med en gang blir "angrepet" på en eller annen måte. (alltid lettere å si sin mening om den er negativ)

    En grunn til at jeg ikke legger ut rapporter er pga kommersialisering av fiskersiden. (mer reklame, og her skal det dras inn penger fra folk som deler gratis)

    Ikke minst alt reklamen for hooked.no, som jeg ikke er intr. i å lese.

    Blir sikkert "angrepet" av noen nå når jeg skriver dette..

    Men det får så være..

    Tor Arne

    Ikke angrep men..... får at siden skal driftes sånn noe lunde greit , nå der være penger i kassa til lagrings plass + ++++ osv

    Har jo litt fartstid her inne så selv om det går opp og ned med posting har jeg merket meg en ting :Når det kommer div kritikk, angrep, ++går antall rapporter ned.

    Så setter en helt ubevist sperre på egen skriving..

  11. Har vært oppe noen ganger før dette temaet. For min egen det så henger det litt igjen, som en del grums, som fikk skrive lysten min nesten helt i dvale. Har hatt mange fine turet både i ferskvann og saltvann men lyst til å dele det har vært minimal. Her er et lite sitat fra en liten ting jeg har skrevet i en post med en del som ikke var så bra.

    "Sånn litt til alle parter her, Spesielt til den delen som er sånn passe 
    irritert/forbannet : Den måten dere driver på nå og romsterer på, fører til 
    at flere vil drive dette i "skjul" og vi mister kunnskap og litt om 
    omfanget av fritids sysselen vår.
    (Blir jo ikke akkurat lysten på å legge ut noe som helst)
    
    Og som et lite varsku er det noen der ute som synes all jakt og all form 
    for fiske burde være forbudt. 
    Det er ok og være uenig, men tenk en liten tanke før du skriver. Neste gang 
    kan det hende at alle hakker ned på ditt fiske og måten du synes er ok og fiske 
    på.
    
    Så tar alle den oppfordringen tror jeg vi får flere flotte rapporter om 
    utrolige fangster og nyttig informasjon."

    Dette var tilbake i 2013 ,men lysten og gleden er ikke kommet tilbake enda. Hadde nesten samme tråd tilbake i 2007.....

    Hvem taper på eder og galle som har vært slengt rundt om kring opp gjennom tiden..... Alle sammen. Før du skriver noe negativt tenk deg godt om, din skarpe penn kan skade andre på vei mot ditt tiltenkte mål. og da taper vi alle sammen..

    Kan hende det kan komme noen korte billed løse rapporter fra meg i fremtiden...

    Hjertelig hilsen kongen av korte rapporter.

    • Like 4
  12. Kostholdsrådet sier ikke spis krabbe og skjell fra tonjer fyr til krokaneset i sør. Sist oppdatert 2005 årsak pcb og pah. Fisker mine krabber mellom krokanes og tednholmen, men er oppvokst med krabber fra byggnesskjæra. Så jeg skal donere levera mi til forskning... Nå stoppet mye av pah utslippene i 2009 da utslippstillatelsen til hydro ble innskjerpet, men det er enda en del igjen i miljøet. Håper mattilsynet gjennomfører en ny undersøkelse snart. Er ganske sikker på at rådet vil endre seg da mye av problemene antageligvis skyldtes pågående utslipp som nå endelig er terminert.

    Det er nok en del utslipp enda men, det er kraftig redusert da Søderberg ble lagt ned. Mattilsynet er jo egentlig en vits. Legger ned forbud mot omsetning men kontrollerer ikke. Som sakt er det mye av krabben som fiskes her solgt til Karmøy fiske mat, som bruker den i produksjon av ferdig renset krabbe i skall.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.