Gå til innhold
Fiskersiden

Davyen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    726
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Davyen

  1. Programmet det vises til var fra Gåsvær, Solund. Gåsvær ligger nordvest i Solund kommune, som en siste utpost før Nordsjøen/Norskehavet. Det som er gjeldende for Sognefjorden, f.eks ved Oppedal, Brekke og Bjordal har mindre relevans for hva som skjer helt ute mot Norskerenna. Det har skjedd et eller annet med fiskebestandene i dette området de siste 10-årene. Hva det skyldes er ikke jeg kapabel til å si. Noen skylder på overfiske, andre på oljeutvinning i Nordsjøen og atter andre på manglende åte som sildeyngel og raudåte. Bestandene av arter som torsk, sei og lyr har i alle fall gått nedover samtidig som artsmangfoldet ikke er det samme som før. Det kan jo ropes etter vitenskaplige bevis osv, men man skal heller ikke blåse av den "vanlige lokale" fritidsfisker, sportsfiskers observasjoner.

  2. Er det noen som har erfaring med forsikring av båter? Jeg forsikret båten min i dag i Vesta, men det gikk ikke smertefritt. Selskapet forlanger at jeg registrerer båten min i småbåtregisteret. Er dette normal praksis? Registeret er frivillig og prosessen med å registrere båt er komplisert. Jeg mangler en del opplysninger som må til for å få den registrert. Blant annet kjøpekontrakt. Noen som har lignende erfaringer?

  3. Yrkesfiskerne er så sin sak, men de som er mest ampre er fritidsfiskere som fisker med line og sågar jigg. Disse er organisert i et fritidsfiskerlag, dette er folk som er pensjonister eller har andre jobber og fisker litt på si. Hvor stor gjennomslagskraft de har er vel en annen sak. I forhold til C&R så er vel kunnskapen heller liten. Det går kanskje bra når fagfolk i forskningsøyemed gjør det, men når "Hvermansen" skal i ilden er kanskje resultatet et annet ?

  4. Har vært uten nettdekning en stund så jeg har ikke fått med meg responsen på innlegget. Vet ikke hvor seriøst dette er, men jeg har det direkte fra en av de mest profilerte i "kampen". Siste utspill er også å frede Nappstraumen for utenlandske turistfiskere etter samme grenser som gjelder for forbud mot bruk av snurrevad/trål. Dette kommer frem i et leserinnlegg i Lofotposten. Ellers er det jo interessant at også forskerne er skeptiske til C&R på større kveiter.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.