Gå til innhold
Fiskersiden

Isgalt

Medlemmer
  • Innholdsteller

    431
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Isgalt

  1. For noen sutrepaver! Rekordene godkjennes fortløpende i Alt om Fiske og Villmarksliv, seinest i AoF nr 2 (St Peter, uer etc) - følg med!. At de 3-4 siste ikke er lagt ut på nettet ennå skyldes ikke sommel, bare mye å gjøre. Tar fatt i saken når Alt om Fiske sendes til trykkeriet om en uke. Alle vet jo hvem som har ansvaret for rekordene, det er bare å sende en mail hvis dere lurer på noe. Bilder og skjema sendes også på mail, og skjemaet trenger ikke å underskrives av vitner lenger. Mye papirarbeid? Jeg mener ikke det. Rekordene "tilhører" Villmarksliv siden det var Villmarksliv som startet med dem i sin tid. Eller mer nøyaktig Alle menn (!), men de ble overtatt av Villmarksliv i 1976.

    Chris.

  2. Hola!

    Holder på med en artikkel i serien Fiskeveibok i Villmarksliv der man skal beskrive de viktigste fiskemuligheter man kan se fra veien. Jeg skal ta Magnor-Halden, og kjørte ruta for et par uker siden. Artig, men lite fisk/fisking – bortsett fra Haldenvassdraget, der jeg fiska med en guide og tok noen gjedder på ca 4 kg.

    Er det noen som kjenner til disse sjøene? Fisketips, båtramper (mange enkle kanoramper har jeg sett), fiskekort? Ikke mye info å finne på nettet - bortsett fra malle-historier, da. :-) Altså tips som skiller seg ut fra det helt generelle fisket etter abbor/gjedde, som er de to artene vi vel snakker om her.

    Skjervangen

    Setten

    Hallangen (ikke så viktig)

    Rømsjøen

    Har greit koll på Haldenvassdraget og Store Le. Alt mottas med takk, men det er ikke plass til å skrive mye om hvert vann.

  3. Så har vi denne historien, da:

    "I gamle dagar hadde Nystuen Ljøner sætra si ved sjøen Skjervangen. Og meir enn ein gong kom gjætarguten heimatt om kvelden og fortalde at han hadde set ein stor sjøorm i Skjervangen. Hovudet var som på ein kalv, og langs etter nakken hadde den ei svart og krulla man. Denne digre ormen slo halen i vassflata så skumet sto."

    Skjervangen i Eidskog renner inn i Sverige og etter hvert ned til Vänern. Det skal ha vært malle i dette nedslagsfeltet, ifølge OP. Uansett har folk sett ett eller annet i disse grensevassdragene, så hva kan det være? Men det er jo rart at INGEN har noe mer kjøtt på beinet ... i form av et kornete bilde om ikke annet... :-)

    • Like 1
  4. Dag Dolmen er vel "kreasjonist", så den teorien hans tror jeg ikke så mye på. ;-) Det skal ikke så mye til (les: mange år) før røya danner nye former. I flere norske innsjøer er det i hvert fall to former - en pelagisk småvokst type og en storvokst, bunnlevende (Randsforden, feks). Disse er nok genetisk isolert. På Island lever tre former side om side i Thinigvallavatn (neppe korrekt stavet, men what the h...). :-) Noen tusen år siden siste istid er nok til at denne dvergrøya har utviklet seg. Pigmenter og øyne forsvinner fort i isolerte bestander i mørke huler - feks den blinde hulefisken i Mexico som er rosa, mangler øyne, men er samme art som normale fisker utenfor hulen - Astyanax fasciatus: http://en.wikipedia.org/wiki/Astyanax_(fish)

    Samme fenomen ses også hos krepsdyr og insekter i huler. Men likevel er dette ganske sensasjonelt, og jeg syns faktisk denne dvergrøya har fått altfor lite oppmerksomhet.

  5. Hei! Har bedrevet kystmeite et par ganger i det siste, og har i den forbindelse opparbeidet meg en respektabel frysepose med små torsk, sei og hvitting (liker best å ta de med meg hjem når de kroker seg for dypt til å settes tilbake).

    Leste et sted at man fint kunne koke suppe på fisk som var for små/beinete til å filetere.

    er det noen som har noen gode oppskrifter eller fremgangsmåter for å gjøre dette? Er ganske dreven på kjøkkenet men ikke på fiskesuppe.

    Jeg går ut fra at du er klar over minstemålet på torsk, som er 40 cm i Sør-Norge. Det er du nok, siden du skriver at du heller tar dem med hjem enn å kaste dem tilbake til måkene, siden de er dypt kroket. Kan vi som fisker med agn i sjøen gjøre noe for å unngå å ta livet av for mye småtorsk? Jeg har jo selv opplevd dette, og hvis alle har samme erfaring, blir det drept mye torsk under minstemålet av sportsfiskere. Det er jo særlig de aller minste som er verst. Noen tanker?

    Her er forresten linken til sidene til Fiskeridirektoratet som omhandler minstemål - og de gjelder også for sportsfiskere: http://www.fiskeridir.no/fritidsfiske/minstemaal

    Når det gjelder suppespørsmålet: selvsagt kan du lage suppe på småtorsk. Du kan bruke all slags fisk i sjøen til dette. Har selv lagt fin suppe på berggnebb, blåstål og diverse andre småfisker. I Middelhavsområdet hiver de oppi alt mulig i gryta, og det blir godt, men mye bein! Det er bare å følge en vanlig suppeoppskrift.

  6. Skal ut m en kompis i småbåt til uka for å fiske gjedde, kanskje. Tenker på Steinsfjorden. Er det noen som vet hvordan forholdene er? Jeg tenker jo på vannstand og om det er noe fart i gjedda. Lyseren, kanskje? Der er det jo også muligheter for pen abbor. Andre plasstips mottas med takk.

  7. Støtter, men er det ikke på tide å gjøre et framstøt mot Steinsfjorden gjeddefestival? Snakka med Kjell Sundøen i fiskeforeningen i går (holder på med en sak i AoF), og han har ikke fått noen henvendelse ennå, men han har jo hørt kritikken.

    Dette er først og fremst en festival for familier og unger, ikke specimenfiskere, og jeg forstår hans argument om at de ikke ønsker å gjenutsette fisken. Og det med gjeddekakene er jo en del av greia. At kilosgjedder blir menneskemat er det vel ingen som har noe imot? Fiskersiden bør foreslå å innføre en fang og slipp-klasse for dem som går etter den største gjedda, så kan de leve videre. Til og med fiskeforvalter i Buskerud, Erik Garnås, støtter dette.

    Men det er mye som er gærent i Steinsfjorden, og det må vel nye koster til i fiskeforeningen for å få noe til å skje.

  8. http://fiskipedia.no/Arter/blaasteinbit.html

    Vi slettet den norske sportsfiskerekorden i sin tid pga manglende bilde og tvilsom lokalitet (Oslofjorden). Den lever mer nordlig og relativt mye dypere enn gråsteinbit. Maten er den samme, pigghuder, krepsdyr, fisk. Et skikkelig digert eksemplar ble tatt på line i Ranafjorden for noen år siden. Antatt vekt 35 kg+. Hvis vi får et norgesrekordkrav fra deg, Rudolf, tror jeg vi skal sjekke det meget grundig og høre om Polaria mangler et eksemplar. :lolu:

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.