Gå til innhold
Fiskersiden

cesar

Medlemmer
  • Innholdsteller

    541
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    5

Innlegg skrevet av cesar

  1. Jeg lager mine tackler sjøl når jeg bruker brisling,Tar en enkel liten krok helst med oppoverbøyd øye og trer sene igjenom krokøyet ,surrer så rundt krok stammen og sena med elastisk tråd ala reketråd https://www.skittfiske.no/lawson/119204/reketråd-elastisk-10-meter--rød?gclid=EAIaIQobChMIrOPrt_m24AIViMCyCh0mBAkYEAYYASABEgKxr_D_BwE  Surr den  såpass stramt at du klarer å dra sena frem og tilbake og knyt den .Bind så på en treble krok i passende størrelse 4 eller 6 krok Trer så en tannstikke in igjenom munnen på brislingen for å stve den opp https://www.biltema.no/hjem/personlig-pleie/hygieneartikler/tannstikker-3-x-200-stk-2000037122 . Fester den styrekroken inn i munnen på brislingen og treble kroken bak og strammer  så opp forsiktig ,du kan justere gangen på brislingen med hvor mye du strammer til Dette har jeg brukt for det meste,har også brukt agnskaller,Men er ikke så glade i dem syns de går bedre når jeg lager dem selv.Disse kan  du lage ferdig flere av,jeg bruker en enkel kulelager svivel mellom tackelet og hoved lina.

     

     

  2. 58 minutter siden, omikk skrev:

    Er det lov å fiske i Driva over fiskesperre? Selvsagt ikke...eller?

    Var på vei fra Oppdal og overnattet på Magalaupet camping, der var det folk med fiskestenger ved Driva...

    Eieren av campingen sa at gejster kan fiske etter ørret der...

    Eieren visste veldig lite om gyro osv.

    Litt dumt ikke sant? 

    Tenkte at det er ikke lov å fiske i det hele tatt..(det er klart at enkelte tyske turister skal fiske uansett men men..)

    Hvor kan man finne mer info når det gjelder dette?

    Her er fiskereglene for Driva. 

    • Vassdrag: Drivavassdraget (hele vassdraget)
    • Fisketid laks: 01.06–15.09
    • Spesielle bestemmelser: Fredningssone fra Romfo bru og ned til hengebrua ved Vermøy. Markfiske skal utøves med sirkelkrok. Fra 1. august til 15. september er det ikke tillatt å fiske i perioden fra kl. 24:00 til 06:00. Oppstrøms Romfo bru er det tillatt å fiske etter innlandsfisk fra 1. juni til 31. august. Minstemål 15 cm. All merket fisk som fanges oppstrøms fiskesperra skal settes tilbake.
  3. https://www.skittfiske.no/mcnett/141062/mcnett-aquasure-28g-reparer-hull-skraper-og-rifter-selv?gclid=EAIaIQobChMIltCVh5jd2QIVozLTCh1sVgiPEAQYAiABEgLKJfD_BwE Denne kan du smøre rett på hullet,Men tørketiden er lang.Kan kjøpe med Cotol herder å smøre på og da herder den fort. https://www.sportsbutikken.no/cotol-herder_28230p.html

     

    https://www.skittfiske.no/loon/199030/loon-uv-kit-knot-sense-plus-wader-repair-plus-uv-lampe Dette uv limet lyser du på med lykten som følger med og den er tørr på minutter.

    • Like 1
  4. 3 timer siden, Afre skrev:

    Som en liten digresjon. Ser den har justering for slurebremsen bak. Hvis man går noe tilbake tid var dette ganske populært. Dette er ikke så ofte man ser dette på dagens sneller, selv om det noen som har dette systemet. Litt synd for jeg personlig likte denne løsningen godt.

    Du kan nå velge om du vil ha snelle med frontbrems eller bakbrems.Det er vel fler som velger å kjøpe ei snelle med frontbrems på grunn av at snellene med frontbrems har større bremseflate og  at den er sterkere enn en snelle med bakbrems.Det lages sneller både med frontbrems eller bakbrems så det er ikke noe problemer å få kjøpt det. https://www.skittfiske.no/fiske/sneller/haspel?Filter=205¤1:205¤1_Bakbrems&Keep=true

  5. 3 timer siden, BAN skrev:

    Jeg kan bruke optimal saltmengde i forhold til vekt på fisken samt optimal temperatur.

     

    Som sagt, du kan ikke sammenligne erfaringen du gjør deg ved å røyke et par fisker med det å røyke 30 tonn i uka der hver eneste trinn i prossesen er optimalisert for kvalitet.

    Kom du med noe konstruktivt i denne tråden i det hele tatt  bortsett fra å prate en masse tullball om hvor flink du er til å røyke fisk.

    • Confused 1
  6. 7 minutter siden, BAN skrev:

    Vi bruker ikke frossen fisk men får inn filet som er modnet på turen fra filetfabrikk.

    Du kan heller ikke sammenligne et hobbyrøykeri med det jeg brukte. Jeg røykte 4 tonn fisk i hver røyking fordelt på 3 skap. Skapene ble forsynt med røyk fra generatorer og de hadde datastyring på temperatur, røykmengde og tørking.

    Tørkehinnen skal foresten ikke være helt tørr men være litt klebrig. Da tar fisken røyken mye fortere. Du kan heller tørke den ferdig etter røyking for å få den perfekt.

    Men saltetida kan du ikke fremskynde,det er bare hvis du jukser og bruker nålesalting.Til større fisken er til lengre tid i salt.

  7. 11 minutter siden, BAN skrev:

    Har røykt noen titalls tonn ørret og laks og har en "Best i test" på merittlisten. Problemet er at jeg hadde tilgang på proffesjonelt utstyr og gjorde prossessen fra salting til ferdig produkt unna på 24 timer. Litt forskjell fra det hjemmerøykeren driver med.

    Det høres nok ut som juks,går ikke an å lage god røykalaks på 24 timer.må nok regne med en uke fra tining til ferdig produkt minst.

  8. Ja det har jeg,laks rund vekt 3-4 kilo som har

    21 minutter siden, Gitarzan skrev:

    Takk for svar:)

    Har du noen tips om salting og tørking?

    Jeg bruker blandingforhold 1 del sukker på 5 deler salt.Laks som har vært frosset ca 3-4 kilo saltetid i grovsalt ca15 timer laks på ca 6-7 kilo 24 timer i salt laks på 10-11 kg saltetid rundt 35 timer.Skyll av salt og heng den til tørk ca 1 døgn så den får en tørr hinne.Røykes i ca 6-7 timer og luftes i 2 døgn etter røyking så røyken får tid til å sette seg. Oppdrettsfisk vil gjerne ha lengre saltetid.Det er en fordel at fisken har vært frosset før du røyker den.Frosset fisk tar til seg salt fortere en fersk fisk. 

  9. Knekte min Sage Method 15 foter her om dagen,noe som er veldig irriterende nå mitt i laksesesongen.Tok den med meg til Sportsbutikken i Molde i dag hvor jeg hadde kjøpt den.Jeg må berømme denne butikken for topp service.Jeg fikk en ny del av en stang som hang i butikken Og fiskesesongen er reddet,en kjempetakk til Ola Thue og Sportsbutikken i Molde for en fantastisk service av ypperste klasse.:D

  10. 25-27 gram virker noen lett til en 8/9 stang heller en 30/34 gram vil jeg tro passer bedre.Jeg for min del hadde kjøpt meg en  Rio scandi short versitip i klasse 8, 31 gram veier denne. Dette er en kjempe god  line og da trenger du ikke noe flere flueliner en dette. Settet inneholder 4 utskiftbare spiser fra flyt til synk 6.Som backing bruker jeg billig Kina braid kjøpt på Ebay ,40 lb holder i massevis. http://www.ebay.com/itm/500M-1000M-Spectra-Dyneema-Filo-da-pesca-trecciato-Extreme-PE-Braid-fishing-line-/351335236694?var=&hash=item51cd364456:m:m7aA6G-T2jDFfly81oyaIEQ

    Som skyteline bruker jeg Sunset amnesia, billig og absolut den beste. anbefaler den røde i 30 lb

      http://www.ebay.com/itm/Sunset-Amnesia-100m-Spools-10lb-40lb-All-Colours-/110708895047?var=&hash=item19c6c3ad47:m:mTtHwy1GtWJ0MNQ7hEVkg_g

    https://www.skittfiske.no/avdelinger/fiskeutstyr/fluesnorer/tohaands-skyteklumper/rio-scandi-versitip/rio-scandi-short-versitip-7-425gr-28g-flyt-med-4-tips-151215-p0000135211

     

     

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.