knutis

Members
 • Content Count

  729
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

knutis last won the day on November 14 2014

knutis had the most liked content!

Community Reputation

38 Excellent

About knutis

 • Rank
  Ivrig bruker
 • Birthday 04/08/1972

Contact Methods

 • Website URL
  http://home.online.no/~kharal-b/index.cfm
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Bosted
  Hurdal
 • Interesser
  Det meste av fiske, småviltjakt og fangst, friluftsliv i de fleste former.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. knutis

  Nytt lakevann

  Litt sent svar... Isen er i alle fall god nå. Gjorde et forsøk i fjor vinter uten å få noe, så må nok prøves mer.
 2. I ett av vanna vi i Hurdal JFF forvalter har det versert rykter om at det finnes lake. I dag traff jeg noen fiskere som faktisk hadde fått lake der, så ryktet er dermed bekreftet. Men vi skulle gjerne visst mer om laken der. Er der stor bestand? Er de store? Den jeg fikk høre om skal visstnok ha vært på rundt 3 kilo. Vannet det er snakk om, egentlig er det to som henger sammen, er Vålsjøen/Tisjøen på åsen mellom Hurdal og Minnesund. Om noen vil utforske litt og sende rapport hadde det vært svært interessant. Vålsjøen er preget av en del myr og torvøyer og er stort sett relativt grunn. Tisjøen er en flere km lang og ganske dyp klarvannsjø. Andre fiskearter er abbor, mort, gjedde. Rykter om krøkle. Populært gjeddevann med vanlig str 1-3kg og det slenger virkelig grov abbor der. Kloss inntil veien og fortsatt god is.
 3. Hurdal JFF vurderer å kjøpe inn 2-3 alubåter med tanke på å plassere disse ved fiskevann vi disponerer. Har noen forslag til båtmodell? Bør være lettrodd, solid, lett og ikke for dyr. Skal brukes i små/middels store innlandsvann.
 4. Det kryr av plasser med mulighet for godt fiske. Femundsmarka, Forollhogna, Trollheimen, Lierne, Børgefjell, Meråker, Reinheimen... Se på kart (norgeskart.no, godtur.no) og drøm deg bort! Finner du noe som ser bra ut googler du dette og finner kanskje noe info. Men de virkelige gromplassene må du nok regne med å lete fram selv.
 5. Jeg tror du med fordel også kan ta ut en del av den litt større gytefisken. De største bør du spare ettersom disse kan tenkes å spise småfisk og er verdifulle for bestanden. Små/middels gytefisk bør du prøve å bli kvitt i størst mulig grad. Gytefisken bruker mye energi på å produsere rogn/melke og har dermed lite vekstpotensiale. Teinefiske på bekken kan være en ide. Da kan du slippe ut igjen de største fiskene, la oss si 300g+. Og ta knekken på resten. Gytefisk ned i 15cm str er klar indikasjon på overbefolkning. Tett bestand=stress= tidlig gytemodning. Reduserer du bestanden vil du kunne oppleve at fisken både vokser bedre og også blir senere gytemoden, noe som gjør at de vokser godt i flere år.
 6. Knall til stor ørret på fjellet. Spesielt om kvelden i dårlig vær, men kan fungere ellers også.
 7. Det er et vann oppe på åsen her som gamle kilder sier det er krøkle i. Hvordan bekrefte eller avkrefte dette?