Gå til innhold
Fiskersiden

knutis

Medlemmer
  • Innholdsteller

    729
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    4

Innlegg skrevet av knutis

  1. I ett av vanna vi i Hurdal JFF forvalter har det versert rykter om at det finnes lake. I dag traff jeg noen fiskere som faktisk hadde fått lake der, så ryktet er dermed bekreftet. Men vi skulle gjerne visst mer om laken der. Er der stor bestand? Er de store? Den jeg fikk høre om skal visstnok ha vært på rundt 3 kilo.

    Vannet det er snakk om, egentlig er det to som henger sammen, er Vålsjøen/Tisjøen på åsen mellom Hurdal og Minnesund. Om noen vil utforske litt og sende rapport hadde det vært svært interessant. Vålsjøen er preget av en del myr og torvøyer og er stort sett relativt grunn. Tisjøen er en flere km lang og ganske dyp klarvannsjø. Andre fiskearter er abbor, mort, gjedde. Rykter om krøkle. Populært gjeddevann med vanlig str 1-3kg og det slenger virkelig grov abbor der.

    Kloss inntil veien og fortsatt god is.

    • Like 1
  2. Det kryr av plasser med mulighet for godt fiske. Femundsmarka, Forollhogna, Trollheimen, Lierne, Børgefjell, Meråker, Reinheimen... Se på kart (norgeskart.no, godtur.no) og drøm deg bort! Finner du noe som ser bra ut googler du dette og finner kanskje noe info. Men de virkelige gromplassene må du nok regne med å lete fram selv.

  3. Jeg tror du med fordel også kan ta ut en del av den litt større gytefisken. De største bør du spare ettersom disse kan tenkes å spise småfisk og er verdifulle for bestanden. Små/middels gytefisk bør du prøve å bli kvitt i størst mulig grad. Gytefisken bruker mye energi på å produsere rogn/melke og har dermed lite vekstpotensiale.

    Teinefiske på bekken kan være en ide. Da kan du slippe ut igjen de største fiskene, la oss si 300g+. Og ta knekken på resten.

    Gytefisk ned i 15cm str er klar indikasjon på overbefolkning. Tett bestand=stress= tidlig gytemodning. Reduserer du bestanden vil du kunne oppleve at fisken både vokser bedre og også blir senere gytemoden, noe som gjør at de vokser godt i flere år.

  4. Noen med erfaring når det gjelder langdrag til røya nå på høsten? Skal en tur til fjells senere i uka der det er flere ok røyevann. Isfisketeknikk fra båt har jeg forsøkt før og fått fisk på det, men tenker at langdrag kanskje kan være mer effektivt.

  5. Tyin kan kanskje være aktuelt. Var der forrige uke på familietur og fikk da 6 stk med snitt på rundt 750g. Store deler ligger maks 2 min å gå fra veien. Og så har dere flere andre mindre fjellvann i områdene rundt. Blant annet årdal jff vann og Eidsbugarden fjelleiendom.

    Ellers finnes det helt sikkert kilosørret i mange av skogsvanna i nærområdene deres. Harving er kjent som storfiskmetoden i slike vann på høsten.

    • Like 3
  6. En liten bekk renner ut i sjøen skriver du. stort sett tørr riktignok. Hvor tørr er den i perioder med kraftig nedbør og under snøsmelting? Og hvor blir vannet av. Det renner vel ut igjen et sted? Og da er det vel også en fare for at yngel kan gå ut?

    Postet under vestlandet. Ikke hovedområdet for abbor og karpefisk akkurat? Skjønt det finnes vel noe i sørvest.

  7. Hurdal Jff har nå utleiebåt i Vålsjøen/Tisjøen. To vann som henger sammen. Bra med Gjedde og mulighet for virkelig stor abbor. Finnes mort der, noen veldig få store ørret, og i tillegg visstnok lake og muligens krøkle. Nøkkel til båten leies hos YX Hurdal. Også båt i Vesle Svartungen. Den er del av 1 nøkkel - 100 båter prosjektet til NJFF. Her er 3 garn inkludert for de som vil være garantert fangst. Abbor på rundt 100g og stekeørret på 250g.

  8. Dere kan jo kjøpe både det vanlige engerdalskortet og kortet for Isteren. Og hvis du leser på sidene til femund canoe camp vil du se at de også kan ordne transport av kanoene. Så da er det sikkert mulig å starte i isteren.

    • Like 1
  9. Hvor langt du padler per dag varierer veldig med ferdighetsnivå. 4-5km/t bør kunne gå, men hvor lenge avhenger av formen. Dette kan bli en fin tur, men er dere litt uheldig med været kan dere risikere og aldri komme lenger enn til Sorken, eller bli liggende værfast midtveis. Femunden er stor og vindutsatt og med mye grunner og skjær så det skal ikke mye vind til før den er helt uegnet for padling.

    For den typen tur for noen som etter eget utsagn "ikke har peiling" vil jeg så absolutt heller anbefale Isteren.

    • Like 2
  10. Hvilke ørretvann som kan anbefales varierer jo med hva slags fiske du er ute etter..

    Noen ok vann:

    Fjellsjøen, bra med ørret og abbor. Ørret opp til 500g med mulighet for større.

    Svartungen. Ørret og røye. Røye 150-250g. Ørreten ligger ofte på 3-500g. Finnes også mye større fisk.

    Vesle svartungen: mye ørret på opp til 250g. Kvaliteten bedrer seg pga utfisking. Abbor med snitt på 100g. Mye vulgata.

    Bjørnåsenområdet nord for Fjellsjøkampen. 4 vann med ørret og abbor. Fisk opp til 6-700g. Større finnes selvsagt også.

    Vesttjern/nordtjern. Fint fluevann, bra med ørret. Her blir det satt ut 3-åringer i tillegg til mindre fisk.

    Heggetjern. Mye ørret, fint vann å ta med barna i. mest fisk opp til 250g. Settes noen 3-åinger.

    Damtjern minneåsen. Ok fluevann. Utsatt fisk.

    haketjern/hagetjern. Lite idyllisk tjern hvor det ble satt ut 1-åringer for 5 år siden. Samme med Damtjern like ved, men ikke så fint der.

    Øyangen (ikke jff vann) Stort vann med bra med ørret, vanligvis opp til 2-300g, men finnes mye større.

    Øyangen er lett tilgjengelig med kajakk. Betalingsbom.

    Fjellsjøen er ca 1km bæring/tralle på vei. Bomnøkkel kan leies.

    Svartungen og vesle Svartungen. Bomnøkkel kan leies.

    • Like 1
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.